Jep. On se hyvä olla valokuvausliikkeen yhteydessä töissä ;) Saan sieltä nimittäin filmipurkkeja rasioiksi jäljelle! :D Päivän saalis oli tänään kolmepurkkia, jotka pistin heti testiin tänään Nijin jäljelle. Tein tänään toisaalta hieman hölmösti, mutta menin kuitenkin laittamaan esineet ja kulmat samalle jäljelle... Esineet eivät sinällään ongelma, mutta Nijin hirmuinen hinku edetä (kova nälkä -> annoin ennen jälkeä hieman ruokaa, koska tiesin neidillä olevan kunnon nälkä, sillä en muistanut antaa aamuruokaa) alussa oli. Tarkemmin alempana.

Jäljen tein samanlaiselle pellolle kuin edellisetkin. Jälki alkoi noin 30 metrin suoralla (esine noin 15 m kohdalla), kulma vasempaan, 20 metriä, kulma vasempaan, 30 metriä (esine noin 10 m kulman jälkeen), kulma oikeaan 15 metriä suoraa ja jäljen päässä esine. Jälki vanheni noin 15 minuuttia. Kulmat namittomat, samoin ennen esineitä olleet alueet sekä noin joka kymmenes askel (1-3 askeleen tyhjiä kohtia siellä täällä jälkeä).

Jälki nousi erittäin hyvin, mutta ensimmäinen suora jotain kamalaa. Lähenteli melkein Nepon jäljestystä O.o Neiti tohotti menemään holtittomasti ja kun ensimmäisen esineen meinasi ohittaa, nyppäisin liinasta, jotta tarkentaisi nenäänsä. Tarkensikin ja löysi esineen. Suora jatkui samalla holtittomuudella ja kulmasta yli. Niji olisi jatkanut vain suoraan, joten otin neidin sivulle ja lähetin uudestaan jäljelle ( olin itse ehkä kolmen metrin päässä kulmasta). Päättömästä tohottamisesta nyppäsin liinalla ja kulma löytyi, kun neiti tarkensi nokkaansa ja alkoi oikeasti jäljestämään omalla vanhalla tyylillään. Seuraava suora hyvä. Itse muistelin, että esine olisi ollut sillä suoralla ja luulin sen hukkuneen, kun kulma tuli vastaan. Sitten (onneksi) muistin, että se onkin vasta seuraavalla suoralla. Kulma meni siis hyvin. Epävarmana Niji lähti oikeaan suuntaan, joten kehuin sitä hiljaa. Namittomilla alueilla Niji on selkeästi hieman epävarma (kun keskittyy). Suoralla namittomat alueet on ok, mutta kulma on hankala, vaikka osaakin sen suorittaa askeltarkasti. Varmuutta vain ja homma alkaa varmasti pelaamaan. Seuraava suora tarkkaa askel askeleelta jäljestystä ja toinen esine löytyi äärihienosti! Seuraava kulma ok. Viimeinen suora hyvä ja esinekin löytyi, vaikka aluksi meinasi mennä ohi.

Vaikka aluksi kuvittelin, ettei vaatiminen ole tuolle hyvä asia, niin näemmä tietynlaiseen touhotukseen on hyväkin puuttua, sillä ensimmäisen kulman jälkeen homma oli lähes täydellistä ja tarkkaa askel askeleelta menemistä (pään liikkeet, tyhjien askelten selkeä tarkistaminen ja taisi kaikki namitkin löytyä). Nijillä on sen verran korkea jälkimotivaatio (kun laitan liinan koiran pantaan, painuu nokka maahan ja neiti kiskoo etsien jälkeä), ettei ainakaan sitä tapa pienillä pakotteilla tarkkuutta vaatiessa. Kulman ylitystä tuskin olisi tapahtunut, jos Niji olisi ollut tarkempi. Ei ainakaan niin reilusti kuin nyt teki (noin 5-7 m kulman yli). Tuntui hetken aikaa, että minulla on Nepo liinan päässä Nijin sijasta. Esineiden ja kulmien sekoitus ei näyttänyt olevan ensimmäistä suoraa ja kulmaa lukuunottamatta ongelma, joten taidetaan jatkaa samaa hommaa. Pitää tehdä taas jippoja jäljen alkumetreille (kulmia, kaarroksia ym.), jotta tarkentaa nokkaansa heti alusta asti, eikä vain syöksy eteenpäin.

Esineet pysyy namipurkkeina (koitan saada niihin sisälle aina jotain ekstraherkkua, kuten makkaraa tai lihapullia) jonkin aikaa, kunnes esineet tuntuu satavarmoilta. Sitten pikkuhiljaa se keppi / muu esine purkin yhteyteen ja palkka enemmän minulta. Kulmia jatketaan samaan malliin ja tohotukseen pitää saada heti tolkkua, mikäli tulee vielä vastaan. Ja pituutta jäljelle reippaasti lisää. Taas kangistun noihin satasiin... Ja sitten viimeisen kulman jälkeen edelleen niitä pidempiä suoria... Vaikeaa tämä jäljen tallominen ;D

Nijin kanssa on harrasteltu kotipihalla agilitya sekä tokoilua. Eilen isommat tokotreenit, jossa aiheena seuraaminen sekä jäävät. Kivan oloista seuraamista ja jäävissä edelleen hidas maahanmeno, johon painotin hommaa. Seisominen hyvä ja napakka. Noutojakin taisin tehdä treenin alkuun 650g kapulalla ja sujui hienosti! :D

Agissa on harjoiteltu kepeille irtoamista sekä hypyillä kieputtelua. Keppejä olen tehnyt myös vaikeammista kulmista.

Neponkin kanssa harjoiteltu agia pääpainona kepit. Hyvin homma luonnistuu ja herrakin on alkanut hahmottaa keppien sisäänmenoa paremmin verkkojen avulla ;) Nes sai tänään muuten pesun kun teen viimeisiä tehtäviä trimmausportfoliota varten. Pitäisi laittaa torstaina postiin :) Huomenna leikkelen herran tassukarvat sekä pientä kotitrimmiä yleensäkin.

Niji pääsee muuten perjantaina reissaamaan reiluksi viikoksi! :D Lähdetään Tiian luokse Kotkaan kyläilemään ja samalla päästään (toivottavasti) tekemään jälkiä sun muuta pientä reeniä. Saa nähdä, mitä tytskyt tuumaa toisistaan ;) Torstaina kotiudutaan sitten Kainuun suunnalle, mutta matka jatkuu Vaalaan, jossa on Pohjoisten Belgien PK-leiri! :D Kiva päästä leireilemään :) Mitähän sitä porukka mahtaa ajatella, kun toinen raahaa mukana puolta (ellei koko?) omaisuuttaan: Kannettavaa ja kameraa ;D

Nepo jää viettämään "lomaa" Kuhmoon "Maalla on mukavaa" -meiningillä reissun ajaksi :)

Ps. Valmistuminen on ihan ovella! O.O Kamalan nopeasti se aika sitten viuhahti, vaikka vastahan sitä koulun pääsykokeissa oltiin.. Kaiken lisäksi kahdenkympin kriisi iskee, kun rupeaa miettimään kuinka vanha sitä on... Hullua.