Sää: Pilvinen/pakkasta n. -10 astetta
Paikka: Kaupunki / parkkialue / vanha rakennus / halli
Häiriöt: Neljä tuttua koiraa + yksi tuntematon

Jälki: Pituus n. 20-30 metriä, napuja yli puolilla askeleista. Jälki tehtiin tällä kertaa kaupungille, joten aivan uusi juttu meille. Ei paljon häiriötä ollut ympäristössä, mutta maassa varmasti sitäkin enemmän. Naput tosin vähän näkyivät lumesta, joten koira näki niistä osan ja meni näön avulla eteenpäin. Kinkkisin paikka oli risteyskohdan ylitys, joka meni onneksi erittäin hyvin ensi kerraksi. Napuja ei risteyksen ylityskohdan alkupuolella ollut, jotta koira saisi vähän hakea jälkeä. Se löytyikin ja loppu jälki meni oikein hyvin. Noin puolet jäljestä oli suoraa ja loppu sitten hieman mutkittelevaa.

Haku: 3 kertaa sisätiloissa, maalimies Nepolle entuudestaan tuttu. Kaikki kolme hakua meni erittäin hyvin ja Nepo on kehittynyt huimasti rullan hakemisessa! Edelleen siis rulla haetaan maalimieheltä, kun en osaa tästä edetä ^^' Näytöt ihan ok -> niitä pitää ehdottomasti ottaa erikseen!

Toko

(Paikka parkkialue)

Seuraamista: Ok

Liikkeestä maahan: Ok -> maahanmenot parantuneet paljon

Liikkeestä istuminen: Hieman hidasta aluksi, mutta muutaman kerran jälkeen alkoi sujua ja nopeus kasvoi

Kaukokäskyjä: Ok, vähän viipyilyä yhdessä välissä käskyjen noudattamisessa -> jäi tuijottelemaan muita koiria

Luoksetulot: Ok -> pari törmäystä, mutta muuten kaikki meni hyvin

Paikallaoloa: Minimaalisia hetkiä, hieman vahtasi toisia koiria, muttei kuitenkaan noussut vaan pysyi maassa

(Paikka halli)

Ruutu: Useampi ruutuun lähetys. Alusta edelleen ruudun takana. Koira irtosi hyvin, mutta palaaminen ruutuun päin vähän takelteli -> uusi ympäristö kiinnosti vähän liikaa. Tein lopulta Nepon kanssa niin, että lähetin sen ruutuun ja menin itse pari askelta perässä, jotta sain sen käskettyä paremmin maahan ruudun kohdalla -> maahan menot venyivät, koska maahan mennessä koira jäi katselemaan muita. Ottamalla askelia lähemmäs ruutua, homma alkoi jopa sujua :)

Luoksetulot: Ok, ei ongelmaa

Agility

Kepit: Keppien sisäänmenoa niin, että itse olin eri kulmissa koiraan nähden -> ok. Vielä tuossa paljon harjoiteltavaa...

Otettiin myös pientä radan pätkää: kepit, pussi (mutkalla) ja 2 hyppyä. Ihan ok. Alustana on hallilla hieman liukas matto, joten ei revittelemään päästy.

Tässä-harjoituksia: Putki + kepit. Putken jälkeen otin Nepon haltuun. Haltuun otot menivät ihan ok -> eli siis kädessä napu ja koiran sinkoutuessa ulos putkesta käsky "tässä". Ensimmäiset venyivät ja koira juoksi ohi, mutta lopulta sujui ja pystyin tästä sitten paremmin lähettämään koiran kepeille.

Temppuilua:

Vanhaa skeittaustemppua kokeiltiin ihan huvin vuoksi ja koira osasi vielä työntää lautaa eteenpäin. Pidennettiin vähän työntö matkaa.

Oikein mukava treenipäivä ja Nepolla oli kiva meininki koko treenien ajan. Hallilla vaan iski kova stressi ja hilse puski pintaan... Aikaa tähän kaikkeen kului n. 4h.