Aiemmin päivällä otin Nepon kanssa sekalaisesti tokoa ilman mitään päämäärää. Ilman suunnittelemista ei ole hyvä treenata kun se menee minulla helposti siihen, etten pahemmin virheistä piittaa. Otin seuraamista käännösten kera, luoksetuloa pysäytysten kanssa sekä paikallaolon. Väliin mahtui jotain pientä epämääräistä sivulletuloja ja eteenistumisia. Suunnitelmallisuutta mukaan.

Kerrankin saatiin treeniseuraa tänne omille nurkille, niin saatiin sitten hakuhommia tehtyä :) Nepollekin uusivanha maalimies testauksessa. Jostain syystä Nepo kuitenkin oli erittäin varautunut maalimiestä kohtaan... Mietin vain, että voisikohan pohjalla olla pentuajoista jäänyt muistikuva? Maalimies on siis Nepolle "tuttu" pentuajoilta.

Mutta siis. Otettiin hakua tuonne lähimetsään pienelle metsäkaistaleelle. Itse tuli tehtyä moka siinä, että ensinnäkin aloin ensin lähettämään vieraammalle maalimiehelle + olisi ollut hyvä hieman muistuttaa koiraa hommasta jollain helpommalla harjoituksella. Moka mikä moka. Minkäs teet.

Ensimmäinen haku oli täys fiasko. Nepo lähti hyvin, mutta kaarsi suoraan ojaan juomaan vettä. Poika ei irronnut kunnolla, vaan jäi junnaamaan lähelleni. Maalimiehen luona poika oli käynyt jossain välissä, mutta ei ollut uskaltanut ottaa rullaa tältä. Lopulta päästiin lähelle ja maalimies jo vähän huhuili koiraa, jotta tämä tulisi luokse. Lopulta homma onnistui. Enemmän treeniä ja nimenomaan tuulenkäyttöön liittyen + vieraammillakin maalimiehillä.

Toinen pisto oli hieman helpompi. Nepo irtosi hyvin, mutta alkoi hieman jo suoraan sanoen sikailemaan hakualueella - sitä se teki kyllä jo toisella puolellakin hieman. Nepo siis otti hajun, mutta kääntyi takaisin nuuskiakseen puskaa. Murahduksella ajoin sen pois puskasta ja maalimies löytyi. Onneton vaan pudotti rullan, jonka kyllä löysi ja toi luokseni kun kehoitin. Näytölle Nepo lähti hyvin, mutta alkoi sielläkin hieman temppuilemaan vaikka varmasti tiesi missä maalimies oli. Poika lähti haahuilemaan omiaan. Selvisimme kuitenkin maalimiehelle, joka oli tällä kertaa Nepolle hyvinkin tuttu ihminen :)

Tekaisin pojalle jäljenkin, joka meni ihan ok lukuunottamatta paria jäljeltä hukkumista. Nokka kyllä pelittää, muttei tarpeeksi tarkasti. Nepolla oli ihan ihme hössöttäminen päällä, mutta jälki kulki siitä huolimatta sujuvasti. Ensimmäinen kulma meni hieman yli mutta koira palasi äkkiä jäljelle. Toinen kulma meni vähän miten sattui. Ensinnäkin en itse muistanut, että kulma tuli niin nopeasti. Olin itse kulman päällä kun koira oli jo selvästi hukannut jäljen. Otin Nepon sivulle ja rauhoitin sen siihen. Jatkoimme jälkeä ja vaikka olimme kulman päällä, Nepo hoksasi silti sen :) Jälki oli siis pitkässä heinässä pellolla ja siinä oli pari kulmaa, molemmat vasempaan. Pituutta ehkä n. 100m?

Ihan jees treenit, vaikka paremminkin -todellakin!- olisi voinut mennä ;D Tietää että koira pystyy parempaankin niin siksi hieman jäi karvas maku treeneistä itselle. Tietääpähän ottaa pieleen menneet seikat paremmin huomioon ensikerralla! :D Ainoa hyvin onnistunut tänään oli tokotreenailu ;D