Tänään on käyty molempien kanssa tasapuolisesti puuhastelemassa :) Ensin Nepon reeninkejä:

Käytiin Nepon kanssa raviradalla ottamassa lähinnä seuraamista, noutoja ja luoksareita. Herra hepulipepuli oli aivan tohkeissaan, joten seuraaminen oli katastrofaalista aluksi. Tein jyrkkiä käännöksiä etenkin vasempaan ja pukkasin jalalla liikaa poikitusta. Loppua kohden seuraaminen alkoi jo näyttää joltain.

Noutoja en kamalan paljon ottanut, mutta muutamia. Luovutukset aluksi todella levottomia, mutta pari viimeistä luovutusta oli tosi kivoja. Vain pientä tärinää, joka johtui täysin Nepon mielentilasta ja sille ei hirveästi namillakaan mitään voi. Odotin aina hetken ennen kapulan ottamista, jos tärinä sattuisi loppumaan. Viimeisellä kerralla se onnistuikin, joten jätimme kapulan tämän jälkeen rauhaan.

Luoksetuloissa Nepo ennakoi pysähtymistä, joten vedettiin ne läpijuoksuina joka kerta. Ainakin hauskaa oli Nepolla, joka sai pinkaista pallon perään :D Pallo kun ei ole ollut pitkiin aikoihin mukana reeningeissä.

Kaukojakin kokeiltiin. Jätin takapalkan, mutta palkka tulikin minulta pallon muodossa. Tiesin, että Nepo yrittää vinoon, joten siksi "huijaus", joka tehosi :)

Kokonaisuutena meillä oli ainakin hauskaa. Nepolla oli vähän liikaa turhia kierroksia, mutta kierroksista huolimatta hommat sujui hyvin.

Nijin kanssa suunnattiin illan jo pimeillä tunneilla läheiselle koululle touhuamaan kahdestaan. Motivaattoreina toimivat patukka, pallo ja naput.

Aloitettiin perinteisesti seuraamisilla. Lähinnä perusasentoihin kiinnitin huomiota eli lyhyitä matkoja ja pysähdyksiä paljon. Nopeutta on tullut kivasti istumisissa ja tällä hetkellä näyttävät kivoilta. Itse seuraaminen on parantunut huimasti ja ihme väljyys on jäänyt pois, mikä ilmeni siis viime treeneissä.

Seuraavaksi paneuduttiin jääviin liikkeisiin. Ensin tein maahanmenoja nopeutta hakien ja ne sujuivatkin hyvin. Palattiin askel taaksepäin liikkeestä maahanmenoissa eli "kontaktikävely" (seuraamista ilman käskyä) ja siitä sitten käsky ja käsiapu ja itse vielä pyörähdin koiran eteen. Nopeita maahanmenoja tuli. Tein loppuun muutaman sellaisen, etten pyörähtänyt eteen. Ilman käsimerkkiäkin menee, mutta nopeutta ei ole.
Liikkeestä seisomiseen on tullut uskomaton muutos pelkän käskysanan vaihdolla. Sto on selvästi tehokkaampi kuin jää ja neiti pysähtyy lähestulkoon seinään. Jes! :D Seisahtumisia tein epämääräisillä matkoilla ja seuraamiskaavioiden keskellä vaihtelun vuoksi. Palkkana lensi pallo tai kävin antamassa namin.

Sitten lopuksi pitkiä pätkiä seuraamista. Aivan valtava, miten kympillä neiti oli mukana! Parasta seuraamista siltä ikinä! :D Nyt oon kyllä ylppis pikkulapsesta, joka osaa yllättää ;) Seuraaminen oli tiivistä, käännökset hyviä lukuunottamatta täyskäännöksiä, joissa hieman liikaa väljyyttä. Keskityttiin pitkän matkan lisäksi niihin. Niji piti kontaktin erittäin upeasti ja oli suorassa sekä oikeassa paikassa. Seuraaminen alkaa pikkuhiljaa tuntua erittäin kestävältä ja siihen on tullut aivan erilaista potkua. Tästä on erittäin hyvä jatkaa! :)

Kapulaakin lopuksi haettiin ja hyvin sujui.

Niji oli tosi hyvin mukana koko treenin ajan, eikä välittänyt juuri mitään ohikulkevista ihmisistä sekä kaahailevista autoista. Niji keskittyi ja malttoi. Hienoa :)