Sää: Aurinkoinen

Nyt pääsin viimein taas hiihtelemään ja sääkin suosi meitä! Mieletön pilvetön taivas ja sopivasti pakkastakin.

Nepo jaksoi reissun oikein hyvin. Hidastumista ja pysähdyksiä kokeiltiin useampaan otteeseen etenkin tiellä kulkiessa. Nepolla on paha tapa nostaa vauhtia, eikä se pidä sitä tasaisena. Siksi tein noita hidastusharjoituksia, jotka toteutin siten, että annoin käskyn "hyss" ja itse jarrutin samalla. Kun koira hidasti kehuin ja löysäsin jarrun. Pysähdykset tein samalla tekniikalla, mutta käskynä oli "seis" ja pysäytin vauhdin kokonaan. Nepo hidastaa kyllä hyvin, mutta pelkää hieman suksia, joten ei ihan kokonaan uskalla pysähtyä, vaan jää eteeni vetämään hitaasti. Se tajusi jossain vaiheessa itse mennä sivummalle kulkulinjasta, jolloin sukset eivät sitä päin tulleet, vaan menivät vierestä.

Ohi meni useampi auto. Nepolla ei tapansa mukaan ollut autojen ohittaminen ongelma.

Itse uskalsin pitää hieman kovempaa vauhtia yllä, mitä viime kerralla. Siispä etenkin alamäissä päästeltiin suht kovaa menemään. Kun liina löystyi, Nepo kiristi tahtia. Käytiin tänään joku 4-5 kilometrin lenkki, eikä se tuottanut ongelmaa. Mentiin suhteellisen tasaista vauhtia lukuunottamatta laskuja sekä nousuja, joissa molempien piti ponnistella.

Nähtiimpä me hirvikin, joka meni meidän edestä tien poikki. Nepo näki otuksen ja jos olisi ollut irti, niin varmasti olisi syöksynyt sen perään. Nyt sain sen pysäytettyä oikein hyvin. Nepo vain katseli hirven perään.

Paluumatka sujui hyvin. Taas löytyi kotitiellä sitä puhtia vaikka muille jakaa! :)