Eli jälki numero 43. Nijille :)

Pitihän sitä kokeilla, kun kaikki muutkin ajelee jälkiä :P Sopivasti pieni nurtsi/peltosuikale sulana pihatien vierustalla. Siihen sai aikaiseksi n. 80 metrin suoran.

Jälki vanheni noin 5 minuuttia, joten ei mitenkään kummoista aikaa.

Niji on yhdistänyt liinan jälkeen melko tehokkaasti ja alkaa itsekseen jo jäljestellä, kun kuljetan sitä liinassa jälkeä kohden. Pari metriä ennen jälkeä otin koiran sivulle hetkeksi rauhoittumaan. Jäljelle lähdettiin melko vauhdilla. Niji laskee nenän välittömästi maahan kuultuaan jälki-käskyn ja alkaa etsiä jäljen alkua, joka löytyi hienosti. Ensimmäisen kymmenen metriä oli melko koheltamista, joten himmasin hieman liinalla. Tämän jälkeen koira alkoi tarkentamaan nokkaansa ja ajoi puolesta välistä alkaen hyvällä rytmillä tarkistaen joka askeleen. Jätti vain napuja matkalle, mutta mitä itse pystyin n. 5 metrin päästä seurailemaan, tarkisti kyllä lähes joka askeleen. Lopun kymmenen askelta sujui erittäin superisti: Tarkkaa ja rauhallista jäljestystä.

Ei mikään hullumpi testiajo näin pitkän tauon jälkeen :) Pitäisi vain malttaa odottaa sulia peltoja, jotta pääsisi ihan kunnolla tositoimiin ;) Ehdottomasti pitkiä sekä kulmikkaita jälkiä neidille tarpomaan. Jäljestysmotivaatiossa ei ole mitään vikaa ja uskon sen paranevan, kun esineet tulee mukaan juttuun.