Naksutin

Paikka: Sisällä huoneessani

Niji ei ollut milläänsäkään naksuttimesta ja hieman uusi tilanne oudoksutti. Tyttönen nimittäin olisi halunnut syödä kupista, jota pidin kädessä, eikä odottaa naksausta. Tein 10-15 naksausta, pieniä taukoja siellä täällä, ja hyvin lähti homma rullaamaan :) Eli siis naksautin aina kun pentu teki jotain uutta ja annoin palkaksi ruokaa kupista. Jatkamme samalla harjoituksella ensi kerralla.

Myöhemmin illalla otettiin lisää naksuttelua ruokakupin äärellä.

"Tokoilua"

Paikka: Ulkona / sisällä Häiriöt: Ulkosalla autoja + muita ihmisiä

Luoksetuloja: Näitä otetaan melko usein ja tyttönen alkaa hahmottaa homman jujun oikein hyvin. Vähän viestittelyäkin tuli pihalla tehtyä, kun otettiin valokuvia, eli Niji juoksi minun ja kämppiksen väliä. Luoksetulot ovat tähän mennessä sujuneet ongelmitta.

Istumista: Niji ei sitten millään ota hoksatakseen, että kun makupalaa viedään pään taakse, niin takamuksen voi laskea alas. Sain tänään pari kolme kertaa tyttösen palkattua istumisesta, jonka se teki ihan omatoimisesti ilman mitään opastusta. Eli shaping-tyylillä jatketaan toistaiseksi.

Nijin kanssa treenailu on vähän satunnaista ja harjoitellaan juttuja aina kun vain mahdollista. Etenkin luoksetuloa ja kontaktia haetaan nyt :)