Nijin kanssa tänään toista kertaa hallilla treenaamassa. Aloitettiin tokoilusta ja siirryttiin sitten agilityyn. Häiriönä paikalla oli useampi koirakko, joten samalla sai kivaa häiriötreeniä aikaiseksi :)

Aloitettiin leikkimällä lelulla ja siinä seassa sivulletuloja sekä liikkeelle lähtöjä, joista palkkaus ja leikki jatkui. Eija kävi ystävällisesti tekemässä Nijille luoksepäästävyyden ja se sujui yllättävän hyvin siihen nähden miten vähän sitä on tässä treenailtu. Häntä heilui ja neiti "mielisteli" lipomalla kieltä ja vetämällä korvat luimuun. Istui hyvin koko sen ajan, kun päätä kopeloitiin hampaita myöten.

Tein sekalaisesti seuraamista ja tällä kertaa seuraamisessa oli se Nijin tavanomainen vire ja into mukana, eikä ympäristö häirinnyt yhtään. Niji oli muutenkin hallilla selvästi avautuneempi ja rennompi, vaikka vielä oli mukana pientä stressiläähätystä. Käännökset sujui ongelmitta ja pysähdykset oli napakoita. Kontakti pysyi hyvin muutamaa vilkaisua lukuunottamatta. Hyvä Niji! :)

Viimeisenä otin estehyppyä. Hyvin suureksi yllätyksekseni Niji hyppäsi kuin vanha tekijä! O.O Viimeksi esteen kanssa takkuiltiin järkyttävät paljon ja nyt sitten neiti osaakin sen... Tällä kertaa treenattiin siis napakkaa pysähtymistä sekä seisoen paikallaolemista. Kun palasin koiran luokse, en pyytänyt sitä sivulle kertaakaan, sillä tiedän sen osaavan sen. Rupeaa helposti ennakoimaan, jos teen paljon perusasentoon päättymisiä.

Tarkoituksena oli ottaa vielä ryhmäpaikallaolo, mutta se sitten jäi. Paikallaoloja tuli kuitenkin siinä sivussa otettua, kun kävin jutustelemassa muiden kanssa sekä tekemässä luoksepäästävyyden yhdelle koiralle.

Nämä treenit sujuivat huomattavasti paremmin kuin edellisellä kerralla! :) Niji oli oma vanha itsensä ja teki kaiken hyvin. Kuten jo mainitsin, Niji oli paljon rentoutuneempi ja mukana jutussa maanantain treeneihin verrattuna. Tästä se lähtee taas rullaamaan! :D

Seuraavaksi oli vuorossa agility, johon Eija oli ystävällisesti suunnitellut pari pientä radanpätkää! :) Teemana oli irtoaminen.

Aluksi tein hypyn, josta normaalia pidempi väli suoraan putkeen. Lähdin Nijin kanssa aikalailla samalta viivalta, mutta kävellen. Käsky hyppy ja siitä putkeen. Meni erittäin hyvin, mutta tein mokan ja kutsuin koiran putkesta takaisin luokseni, vaikka tarkoitus oli, että palkka lentää koiralle tai maassa odottaa valmiina palkka :D

Noh, seuraavaksi korjasin virheeni ja jätin putken päähän lelun odottamaan. Niji tosin vaistomaisesti lähti putkelta tulemaan luokseni, kun ollaan niin paljon tehty putkelta kääntymisiä. Pitää siis harjoitella tätä enemmänkin ;) Näitä harjoituksia tein joku viitisen kappaletta ohjaten eripuolilta ja välissä harjoiteltiin esteen takana istumisia ennakointien välttämiseksi. Niji osaa putkeen-käskyn mielettömän hyvin, joten sen kanssa ei ole ongelmaa. Pitää muistaa jättää putki välillä sinne kehän laidalle, jottei aivan sekoa ihanaisesta putkesta.. Ei vielä ole siinä pisteessä, mutta kovasti putki neitiä viehättää :P

Seuraava treeni oli sama rata, mutta putken jälkeen oli toinen hyppy suorassa linjassa. Otin yhden kerran vain putkelle asti ja sitten uuden hypyn kera. Pieniä juttuja sattui tämän kanssa. Ensin Niji taisi tiputtaa ensimmäisen riman (rimat minikorkeudella), joten stoppasin itse kun en keksinyt mitä muutakaan tehdä. En tiedä oliko mitään hyötyä, mutta otettiin alusta. Nyt taisi jäädä putkeen meneminen välistä ihan oman liian myöhäisen käskyn takia. Tämän jälkeen rata onnistui erittäin hienosti ja mikä parasta: Niji tuli putkesta ulos ja sanoin kerran hyppykäskyn ja neiti oli selvästi lukinnut esteen heti sen jälkeen kun käskyn sille annoin. Nijin korvat liikahtivat taaksepäin käskyn tultua ja neiti vain kiri vauhtia kun oli varma määränpäästä. Ainakin toistaiseksi neiti siis kuuntelee "radalla" ;) Tein vielä pari kertaa saman pätkän ja lopetettiin siihen. Tässä jälkimmäisessä treenissä oli muuten lelun sijasta käytössä namialusta, joka on selkeästi enemmän Nijin juttu. Namialustan se ymmärtää paremmin ja samalla Niji myös keskittyy touhuun, eikä homma ole vain sähellystä.

Ensi kerralla pitää jättää kyllä putki pois, kun on niin paljon sitä jauhettu. "Häiriö"esteenä se olisi kyllä varmasti yksi parhaimmista ;D