Ajattelin kirjustella jotain tähän siitä, että miltä meidän tokoilu tällä hetkellä näyttää Nijin kanssa tammikuussa olevia kisoja silmällä pitäen. Vielä on jonkin verran hienosäätöä, mutta eiköhän tässä ole tarpeeksi aikaa hioa liikkeet kuntoon :)

Luoksepäästävyys
Tässä edelleen on hieman liikaa innokkuutta. Tokon alokaskurssin jälkeen me ei olla paljon tätä otettu, ihan muutamia hassuja kertoja, joten eipä sitä edistymistäkään voi odotella...

Paikallaolo
Ongelmana oli jossain vaiheessa se, ettei neiti malttanut maassa olla, vaikka aiemmin pysyikin moitteettomasti. Nyt paikallaolo on kivassa kondiksessa, vaikka edelleen lisää varmuutta siihen pitää saada. Ruokakuppitreenauksella ollut erittäin positiivinen vaikutus paikalla pysymisen suhteen.

Seuraaminen
Tämäkin alkaa sujua suht moitteettomasti. Käännöksiin lisää tiiviyttä sekä kontaktin vahvistamista. Häiriötasoa treeneissä pitäisi nostaa sekä kestävyyttä saada liikkeeseen. Kontaktin harjoittelu myös perusasennossa on viime aikoina jäänyt vähälle. Myös pysähtyessä Niji helposti tiputtaa kontaktin katsoakseen eteenpäin, vaikka muuten kontakti on suht pysyvä. Seuraaminen sujuu hyvin sekä hihnan kanssa, että ilman.

Liikkeestä maahanmeno
Toimii! Nyt vain meinaa mennä seisahtumisen kanssa sekaisin, mutta vastahan me tätä ruettiin treenaamaan ihan liikkeenä. Maahanmeno saisi olla nopeampi myöskin. Eli lisää varmuutta vain.

Luoksetulo
Eteenistuminen sekoittui sivulletuloon todella pitkän aikaa, vaikka toistoja tein paljon ja kehitin vielä selkeät merkit, milloin tullaan sivulle ja milloin eteen. Nyt kuitenkin pienen tauon jälkeen homma on loksahtanut neidille päähän! Mutta edelleen toistoja ja varmuutta peliin. Eteen tullaan kivan tiiviisti ja luoksetulo on nopea. Törmäystäkään ei ole syntynyt.

Liikkeestä seisahtuminen
Sekoittuu tällä hetkellä maahanmenoon, mutta muuten kokonaisuutena erittäin hyvä: Pysähtyminen nopea.

Estehyppy
Jäänyt kurssin jälkeen pienelle treenaamiselle, mutta sujui silloin kivasti. Niji saisi olla nopeampi pysähtymisessä, joten sitä pitää reenailla seuraavaksi.

Suhteellisen kivalta näyttää :) Alokkaan liikkeiden lisäksi ollaan tehty seuraavaa:

Nouto
Hakee kapulan mielellään ja innokkaasti. Kapulan pitämistä harjoiteltu opettamalla ensin käsky "ota" ja kun koira ottaa kapulan sekunnin sadasosaksi suuhun, käsky "irti" ja palkka. Toimii kuten toimi Nepollakin. Näistä siis jatketaan.

Ruutu
Otettu vasta pari kertaa, joten ihan alkutekijöissään. Ruutu pieni ja siellä alusta, jolle koira lähetetään. Matka on vielä lyhyt, noin 1-2 metriä alustasta.

Kaukokäskyt
Tässä ollaan sitten niin alussa kuin vain voi olla, vaikka paljon ollaan toistoja tässä pitkin viikkoa tehty. Liike on ihmeen nopeasti iskostunut Nijin päähän. Neidillä on ollut alusta asti selvää se, että takajalat pidetään paikoillaan. Liikkeissä on ollut vasta seisominen ja maahanmeno mukana. Seisahtumisessa käsky "ylös", joka on aivan uutta Nijille. Ollaan edetty siihen vaiheeseen, että seison Nijin edessä käskyjä antaessa. Nyt vaan rauhallisesti etenemään, jotta paikallapysyminen jää selkäytimeen. Myös istuminen ennen sitä rimpsuun ajattelin sekoittaa.