Minä en malttanut olla pitämättä näppejäni erossa ajatuksesta tehdä Nijille tarkkuusetsintää. Ikinä ei olla tätä tehty ja esineruutuakin kerran kokeiltu. Tiedän, että olen ollut aika laiska nakkelemaan esineitä yksikseni metsikköön :P Nyt kuitenkin tallasin n. 70cmx70cm kokoisen alueen lumeen ja piilotin sinne ledivaloavaimenperän, joka on pituudeltaan ehkä joku 3-5 cm. Jätin Nijin tallaamisen ajaksi paikallaoloon, josta sitten etsintöihin. Ajattelin ensin, että voipi olla liian vaikea juttu, mutta eipä voi kuin ihmetellä neidin nokankäyttöä.. Avaimenperä löytyi parilla nuuhkaisulla ja käskin neidin maahan esineen kohdalla. Tästä Niji sai palkaksi namin. Toistin saman kaavion viitisen kertaa piilottelemalla esinettä sinne tänne ja aina esine löytyi yhtä hienosti. Nijillä on taipumus rueta kaivamaan esineen löydettyään, mutta eiköhän se hoksaa sen maahanmenonkin idean, kunhan jatketaan harjoitusta.

Mulla on kyllä niin taitava nenäkoira, etten oikein itsekään jaksa uskoa. Ylirauhallinen ja keskittynyt, kun ollaan nenähommissa! Toivottavasti suunta pysyy samana ;)

Illemmalla tein molemmille etsinnät keittiöön. Tällä kertaa esineenä oli vihreä geelikynä. Jätin Nijin leluja lattialle "houkuttimeksi", mutta kyllä vain se oikea kynä aina löytyi piilostaan. Ennen etsintää leikin muukaman sekunnin ajan kynällä ja sitten jätin koiran oven taakse piilottaakseni esineen. Molemmat hoksasivat homman heti, eikä mitään ongelmaa ollut. Nepokin tuntui keskittyneen viimekertaista enemmän, mutta johtuu varmasti esineestä, joka oli hieman neutraalimpi kuin lelu. Niji jatkoi mallikasta nenänkäyttöään myös tässä harjoituksessa. Tein molemmille kolme toistoa. Joka kerralla kynä oli lattianrajassa.