Tänään taas hallilla Nijin kanssa :) Tällä kertaa alkukokoonpano oli normaalia poikkeava ja reeniseurana meillä oli Tiia sekä Niki-tervu. Belgimäistä menoa siis ;) Loppuajasta reeniseuranamme oli Lotta kera Mino-sheltin.

Painotin treenit pitkälti kontaktiin ja minun osaltani tauottamiseen. Treenit olivat pikaisia n. 5 minuutin mittaisia pyrähdyksiä ja koira välillä tauolle boksiin. Kun hallille saavuin, aloitettiin leikkiminen ja tehtiin seuraamista sekä perusasentoa. Lyhyitä pätkiä, ehkä n. 1-10 askeleen mittaisia pätkiä painottuen alle viiteen askeleeseen. Tavoitteena katsoa, että kontakti pysyy koko seuraamisen ajan eli sivulle-käskystä aina vapautukseen asti. Hienosti sujui. Neiti välillä boksiin odottelemaan ja taas uudestaan kontaktijuttuja. Tein yhdellä treenitauolla liikkeestä seisahtumisia pari kappaletta. Niji pisti jarrut päälle välittömästi, kun käskyn kuuli! Näin sen etutassujen liikkeen silmäkulmasta :)

Yksi treenituokio tehtiin luoksetuloja painottaen suoraan eteenistumiseen pidemmältäkin matkalta. Hyvin sujui. Saatiin myös kokeilla metallikapulaa Lotalta ja ihan kivasti Niji sitä haki, vaikka vähän ällöttävä olikin. Tein pari pitoharjoitusta, jotka sujui tosi hienosti :) Kapulan noutaminen tai etenkin sen tuominen minulle asti on takkuavaa oli kyse mistä tahansa kapulasta, mutta parin onnistuneen käteen asti luovutuksen jälkeen lopetettiin pikainen metalliin tutustuminen.

Kaikin puolin olen todella tyytyväinen tämän päivän tokotteluihin. Selkeät tauot "erotettuna" minusta sekä treenipyrähdysten lyhytkestoisuus nostivat selkeästi neidin halua tehdä hommia. Siispä tätä jatketaan :) Ensi lauantaina olisi vuorossa möllitokoilua.

Agilitya otettiin lopuksi. Aluksi puomia hihnamiehen kera. Kivasti meni. Ehkäpä tuo joskus tulee onnistumaan ;D Nijinhän siis pitää pysähtyä sekä alastulolla, että ylösmenolla ja jatkaa vasta luvalla. Puomi on vähän liiankin kiva paikka neidin mielestä, koska sillä on kamala kiire toiseen päähän ;D Otettiin myös pelkkää alastuloa laskemalla puomin alastulo maahan. Neiti tuntui hoksaavan jutun jujun, joten jatketaan harjoituksia ;)

Tauon jälkeen otettiin pussia ja rengasta, jotka meni ihan kivasti. Renkaassa neiti meinasi pujahtaa alapuolelta, mutta jarrumies esti tämänkin. Lopulta Niji hoksasi, mitä pitää tehdä ja hyppäsi renkaan läpi ;)

Hypyillä tehtiin esteiden kiertoja. Kierrä-sanaa harjoiteltiin ensimmäistä kertaa ja ihan kivasti sujui alkukankeudesta huolimatta ;) Jospa sitä joskus oppisi ohjaamaan. Ja taas oli ihanainen patukkamies huitomassa palkkaa, kun sujui hyvin. Nijille agilitysta on tullut aivanmahtisuperhyperhauskaa, eikä aina meinata pöksyissä pysyä, vaikkei koira sitä välttämättä näytäkään ;) Hyvä välillä tehdä tällaisia vähän pienempiä reenejä agin suhteen.

Agilityn suhteen pitäisi kyllä ryhdistäytyä noiden kontaktien sekä keppien kanssa.. Tuntuu, että kohta tulee kiire, vaikka agirotuun on ihan ruhtinaalisesti aikaa ;D

Katsellaan miltä ensiviikko näyttää, josko saisi Neponkin mukaan halleilemaan nyt kun tassut ovat parantuneet. Tiistaiaamupäivänä mahdollisesti kokoonnutaan belgijoukolla. Katsotaan, miten onnistuu ja onko halli vapaa jne. :)