Loppu viikko on mennyt kyllä taas hujauksessa. Koirien kanssa ei oikeastaan mitään kummoisempaa ole tullut tehtyä lenkkeilyn ohella. Nijin kanssa harjoiteltu kaukoja ja noutoa sekä paneuduttu kontaktiin ja yhteiseen kivaan. Liikkeestä seisomista ja maahanmenoa kävin reenaamassa uudessa paikassa linja-autoaseman kentällä. Ei ihan sitä kisamaista reeniä saatu aikaan, mutta jospa se huominen möllitoko ihan putkeen menisi ;D Tuntuu, että Niji oikeastaan toimii paljon paremmin nyt kun himoreenejä on vähennetty ja yleensäkin hommat tauotettu. Nijille aloitin muuten myös rullailmaisun hahmottamisen. Säde parka on joutunut maalimiehen rooliin, mutta onneksi ei mikään iso homma ole ollut ;D Kuvio on siis sellainen, että rulla maalimiehen lähelle, koira lähetetään maalimiehen luokse hakemaan rulla käskyllä "jätkä" ja palkkaan sen rullan tuomisesta. Sitten koira liinaan ja näyttö perään heti samantien. Hyvin sujui, vaikka viimeistä edeltävässä harjoituksessa Niji keksi mennä rullaa hakiessaan maalimiehen eteen makaamaan aivan kuin näytöllä sitten tulevaisuudessa pitää tehdä. Nyt näytölle mentäessä Niji saa suoraan makupalat maalimieheltä, jotta hoksaisi jutun jujun.

Neponkin kanssa on touhuttu jotain pientä. Noutoa ja seuraamisia lähinnä, mutta myös kaukoja, joissa herra liikkuu aika tavalla ;D En ole ollut kovin tarkka tuon kanssa, joten eipä siltä voi sitä paikalla pysymistä oikein vaatiakaan. Nepo tekee ripeät ja hienot asennonvaihdokset, mikä on suuri plussa. Se on salamana siinä asennossa, johon sen käskee.

Tässä on muutamien viikkojen ajan vain lenkkeilty oikeastaan remmissä ja raviradalla käyty juoksemassa. Metsässäkin ollaan hilpaistu muutamia kertoja. Sellaisen pienen huomion tein, että Niji on pidemmät lenkkinsä tehnyt aina koiraporukalla, eikä ollenkaan yksinään. Irtioloharjoituksia on ollut minimaalisesti (eipä sillä, täällä saa pitää varansa kun ulkoiluttaa koiraa irti vaikka ihan tuossa rivarin pihalla, kun jotkut ihmiset ovat ottaneet elämäntehtäväkseen kyylätä :P ), eikä juuri niitä pentuaikoina harrastettuja tutkimusmatkoja olla tehty. Huomaa kyllä, että neiti on leimautunut kovasti toisiin koiriin. Ajattelin tehdä parannuksen asiaan vielä täällä Kannuksessa ollessani, sillä Kuhmossa ei juuri tule sitä hälinää ympärillä olemaan. Tietenkin pitää käydä kaupungilla muuten vain sivistymässä aina satunnaisesti ;)

Tänäaamuna kävin hiekkateillä kävelemässä noiden kanssa ja Niji sai hömpöttää "irti" hihna kuitenkin perässä. Ei sillä kuitenkaan mitään virkaa ollut, koska koira pysyi luona :P Ja tuollainen remmi on aivan liian lyhyt edes saamaan koira kiinni tarpeen tullen. En ymmärrä, miksi olen niin epäluottavainen Nijiä kohtaan... Ihailen niin monia, jotka pystyy 110% luottamaan koiriinsa. Minulta se taito katosi Nepon suhteen jo ajat sitten ja nyt luottamus haiventakin kohtaan tuntuu kaikkoavan...

Nyt tämä lähtee Nijin kanssa kahdestaan raviskalle lenkkeilemään irti, ilman hihnaa, ja huomaamaan sen, ettei neiti mihinkään (kauas ainakaan) katoa. Piste.