Paikka: Metsä Sää: Aurinkoinen/heikkotuuli Häiriöt: -

Alusta: Sammal/jäkälä/kallio/normimetsäpohja eli varpuja yms. Pituus: n. 350-450m Muuta: Nameja siellä täällä, 6x keppiä, 10 kulmaa

Ensinnäkin jäljen tekeminen tuntemattomaan metsään oli aika haasteellista. Sen vuoksi noita kulmia läjähti sitten jonkin verran, mutta ei se mitään, kun ne sujuivat lähes poikkeuksetta erinomaisesti! :)

Ensimmäinen suora kulki aika pitkälti kalliolla/jäkäläpohjalla, mutta mukaan mahtui myös varvukkoa. Suora oli varmaan joku 100 m pitkä ja se sujui oikein hyvin. Puolivälissä suoraa oli nousu kalliolle. Se oli meille uusi juttu ja sujui siihen nähden hyvin. Ensimmäinen keppi sijoittui aika selkeälle paikalle jäkälikön päälle. Ilmaisussa käsken koiran edelleen maahan ja palkkaan sitten makuullaan olevan koiran. Kulma meni hyvin, vaikka koira kävi vähän varmistelemassa vasemmalla. Käännös siis oikeaan.

Seuraava suora oli reilu 20 metriä pitkä. Suora sujui mallikkaasti, vaikka minä muistelin tehneeni suorasta lyhyemmän... Annoin koiran kuitenkin matkata, koska sillä näytti olevan selvä päämäärä. Oli se epäilyistäni huolimatta edelleen jäljellä ja Nepo suoritti seuraavan kulman täydellisesti.

Tämä suora oli joku 30 metriä, jonka jälkeen tuli taas kulma oikeaan. Suoralla oli toinen keppi, jonka ilmaisu sujui saman kaavan mukaan kuin edellinenkin. Tämä kohta meni hyvin.

Ennen kulmaa vasempaan oli suoraa joku viisi metriä. Tämäkin kohta meni hyvin.

Seuraava suora meni kivasti, mutta sitten vasempaan käännöksen jälkeen koira sössi. Ilmeisesti tuuli pyöritteli hajuja seuraavan kulman kohdalla, joten koira pyöristi sen jatkaen kuitenkin oikeaan suuntaan. Kulman jälkeen jälki sujui taas hyvin, vaikka itse epäilin jälleen jäljen kulkua. Koira oli kuitenkin hyvin jäljen päällä. Kolmas keppi oli tällä suoralla ja sen ilmaisu sujui kuten edellistenkin. Seuraavaksi kulma oikeaan.

Loppujälki meni vähän miten sattuu, mutta onnistuimme löytämään vielä neljännen kepin. Ilmeisesti koira kulki ihan oikeilla jäljillä, mutta itse en muistanut minne pudotin kepit ja ne hukkuivat jäljelle... Lopussa oli siis suora, kulma oikeaan, jonka jälkeen suora ja kulma vasempaan. Jäljen pää löytyi onneksi.

Ensikerralle:
- Merkkaa jälki, äläkä liikaa luota omaan suunnistuskykyyn!!
- Kepit selkeille paikoille, mielellään ensin pellolla ilmaisu varmaksi

Jälki meni loppukommelluksia lukuunottamatta hyvin. Kulmat koira selvitti kivasti ja olin positiivisesti yllättynyt koiran työskentelystä. Jälkiä nyt vain enemmän tallomaan! :)