Eipä sitä mitään tekemistä tullut keksittyä kahdentoista jälkeen, kun koulu loppui, joten kipaisin vaihteeksi Nepon kanssa treenailemaan ulkosalle. Olin aivan varma, ettei tokosta tule mitään erikoista. Odotin seuraamisen olevan kaoottista, mutta herra yllätti. Ainoastaan painoi hieman, mutta se on vain erittäin ihana tunne, kun Niji vain vähän hipoo jalkaa <3 Nepolla on sitä suurta tekemisen meininkiä ja vaikken miellyttämisenhaluun varsinaisesti usko, niin Nepo tuntui hykisevän onnestaan jo sen vuoksi, että tehtiin jotain isompaa. Tiedän, että olen ollut laiska sen kanssa... Koitan parantaa tapojani ;)

Seuraamisten lisäksi tein liikkeestä seisahtumisia, joissa ongelmana takaisin palatessani perusasennon ennakointi. Nostin koiran aina ennakoituaan takaisin seisomaan ja pian ongelma oli poissa. En tehnyt perusasentoja juuri ollenkaan, vaan palkkasin seisomisesta. Tein myös paikalla istu ja seiso vaihdoksia sivullani. Kivasti meni. En ole ikinä kokeillut tällaista, mutta hyvin näytti onnistuvan ja auttoi perusasennon ennakoinnissa :)

Noutojakin tehtiin ja ihmetyksekseni Nepo ei pureskellut ensimmäisellä kerralla kapulaa edes silloin, kun se istui edessäni. Jes! Tosin ilo loppui lyhyeen, kun seuraavat kerrat olikin sitten pureskelua, johon puutuin köhähdyksellä tai hihnasta nyppäämällä. Hienosti Nepo kuitenkin kesti kapula suussa pureskelemattakin ;)

Nijin kanssa touhusin illemmalla kaukojen parissa keittiössä. Ensin seiso-maahan -vaihtoja, jotka sujuu neidiltä tosi kivasti ja ripeästi. Olen kuitenkin seisonut toistaiseksi aivan koiran edessä, sillä en ole uskaltanut matkaa pidentää vielä. Pikku hiljaa hyvä tulee ;) Toisena tein maahan-istu -vaihdoksia, joita ollaan tehty ehkä kerran pari ennen tätä pieniä toistoja. Tänään päästiin jo siihen, etten ohjaa koiraa istumaan maasta, vaan käsimerkistä neiti ponnahtaa istumaan. Matkaa en pidentänyt, vaikka mieli tekikin. Edelleen: hiljaa hyvä tulee ;) Kaukoissa muuten istumaannousun käsky on "back", sillä Niji vetää sit-käskystä takajalat eteenpäin, joten opetellaan tässä uutta tapaa "istua", kunhan uskallan sekoittaa seiso-istu -vaihdot...

Koska Niji löysi jostain kapulan, leikittiin sillä. Koska noutaminen on neidillä takkuista kapulan kanssa, niin koitan saada kapulasta ihan huippusuperyperkivan lähtemällä Nijin leikkiin. Kapula oli siis 650 g painoinen murjake. Tehtiin noutoleikkiä ja pari eteenistumista menestykkekkäästi :D

Kokonaisuudessaan siis molempien osalta oikein onnistunut tokopäivä! :) Nepon kanssa pitää ryhdistäytyä, jotta sekin saa tekemistä lenkkeilyn ja satunnaisten minireenien lisäksi. Lumijälkeilyä koitan sen kanssa saada aikaiseksi, kunhan kotiin pääsen maanantain 11.2. heti enkun YO-kuuntelun jälkeen. Ja jospa sitä hakumetsään saisi siskoja raahattua ;) Pitäisi Nijinkin kanssa alkaa työstämään rullajuttuja. Haukkua mietin, mutta päädyin kuitenkin "tuttuun ja turvalliseen" rullaan.