Niji

Paikka: Koulun hiekkakenttä
Sää: Sateinen
Häiriöt: Kaksi muuta koiraa agilitaamassa/tokoilemassa n. 2-10 metrin etäisyydellä meistä

TAVOITTEET
Sivulletulo: Ilman käsiapua, nopeutta
Seuraaminen: Liikkeelle lähtö, tiiviys, pysähtymiset
Maahanmeno: Sivulla käsiavun kanssa, avun vähentämistä
Paikallaolo: Häiriön alaisena, ajan pidennystä

Aloitettiin sivulletuloilla, joita oli otettu jo agilitytreenien yhteydessä jonkin verran. Sivulletulon idean Niji on alkanut keksiä, mutta paikka on vielä epävarma. Niji on kyllä kiinni reidessä, mutta milloin mitenkin. Niji hakeutuu siis vinoon välillä. Siispä vielä varmistellaan hommaa. Sivulletuloissa on kuitenkin alkanut tapahtua suurta muutosta parempaan.

Seuraaminen sujui tänään hienosti. Otin ihan vaan askeleen parin seuraamista. Liikkeellelähtöjä oli paljon. Niji lähtee mukaan hienosti. Koska seuraaminen on tiivistä aluksi, palkkaan sen välittömästi askeleen tai parin jälkeen tiiviistä seuraamisesta. Välillä tein niin, että otin askeleen ja pysähdyin, jolloin koiran tulee tietenkin istua sivulle takaisin. Niji on hoksannut tämän homman eli kun ollaan liikkumatta, silloin istutaan sivulle.

Maahanmenot vaatii sivulla ohjausta ihan senkin takia, ettei neiti mene vinoon. Tämänkin homman neiti alkaa hoksata ja menee ilman suurempaa avustusta maahan. Hitaasti tosin. Nopeutta haetaan tässäkin seuraavaksi.

Paikallaolo sujuu hienosti läheisestä häiriöstä huolimatta. Muut koirat tekivät luoksetuloja, seuraamisia sekä hieman hyppyjä lähellä Nijiä, eikä neiti liikahtanutkaan.Vilkuili vain, joten palkkaus tapahtui vain silloin kun neiti oli hetken nakottanut minua. Tästä tämä lähtee ;)

Niji teki hommia hienosti. Neitosesta on todellakin kuoriutumassa keskittyväinen ja varma kaveri tokokentille. Mistään ei hötkyillä, taikka välitetä. Kontakti pysyy ja vaikka treenit olivat Nijille yksi vaativimmista etenkin paikallaolon osalta, ei se neidin osaamista haitannut.

Nepo

TAVOITTEET
Seuraaminen: Kontaktin pitäminen
Hyppy: Lähinnä hypyn kertausta, pysähtymisen napakkuus

Nepo oli kierroksilla, joten en ottanut sen kanssa mitään vaikeaa. Keskittymistä kuitenkin vaadin joka hetki. Aloitin ihan seuraamisella, joka oli tänään myöskin tiivistä. Kontakti oli hyvä. Häiriönä oli nyt enää vain yksi koira, joka on Nepolle tuttu. Poika oli kuitenkin vetänyt itsensä kierroksille jo koululle tultaessa, koska mukana oli kaksi tälle täysin tuntematonta koiraa. Koirat ovat kaverini koiria, joten kävelimme yhtämatkaa. Nepon ja Nijin kanssa tultiin perästä, koska keskityin Nepon kanssa siihen, ettei se pääsisi nousemaan ylitsepääsemättömille kierroksille. Vaikeaa lenkin tekeminen pojalle tuntui olevan :P

Seuraamisen yhteydessä tein liikkeestä maahanmenoja, jotka sujui hienosti. Ne ovat nopeutuneet selkeästi viime treenien ansiosta :) Hyvä!

Estehyppyä otin kun kerrankin oli hyppyeste käytettävissä. Tämä meni Nepolta loistavasti! Pysähtyminen oli suht napakka. Kertausta siis tämä hyppiminen meille. Kokeessa kun en tajunnut ottaa hyppyä vielä loppuun varmistellen. Olisi pitänyt :P Ei sitä vaan kaikkea voi tajuta...

Lukuunottamatta alussa olleita kierroksia, Nepo keskittyi suht hyvin. Luulen, että se yhdistää kentän kokeeseen. Mielentila oli nimittäin hieman samanlainen kuin silloin kokeissa. Keskittyy, mutta ei silti keskity tai ehkä se on enemmänkin, että haluaa keskittyä, muttei kykene täysillä. Seuraamisien jälkeen Nepo alkoi taas toimia enemmän nepomaisesti. Estehypystä Nepo suoriutui hienosti, eikä kierroksista ollut enää juuri mitään merkkejä. Kaiken puhdin poika taisi kuluttaa seuraamiseen keskittyessään.