Paikka: Läheinen nurmikenttä
Sää: Puolipilvinen
Häiriöt: Sepe sekä Nuppu (Nepon ex-kämppis)

TAVOITTEET
Paikallaolo: Mahdollisimman rauhallinen p-olo ryhmässä
Luoksetulo: Erityishuomio eteenistumisessa -> törmäysriski
Sivulla oleminen: Kontaktin pitäminen
Seuraaminen: Pieniä pätkiä. Mielentilasta riippuen katsotaan, otetaanko seuraamisia sen enempää.

Jees. Nepo pääsi pitkästä aikaa tokoilemaan häiriössä. Aloitin koko homman sillä, että otin kupin esille ja laitoin ruuan siihen odottamaan. Kokeillaan nyt kuinka palkkaustyyli meille sopii. Lisääkö keskittymistä vai höseltämistä.

Aloitettiin paikallaololla. Nepo oli rivissä keskimmäisenä, Sepe oikealla puolella ja Nuppu vasemmalla. Ääntelyä ja kierroksia oli ilmassa sivulletuloissa, joten odotin, että koira rauhoittui edes hieman. Maahan-käsky toimii Nepolla erinomaisesti. Poika läjähtää maahan samantien käskyn saatuaan. Hienoa! Käskytimme koirat erikseen. Matka koiriin oli ehkä noin viisitoista metriä. Rupateltiin siinä keskenään reilu minuutti, jonka jälkeen palattiin koirien luokse. Nepon paikallaolo oli suht ok. Pientä vilkuilua ympärille, muuten ok. Sivulle noustiin ripeästi pienten kurkkuäänien saattelemana. Kehuin vasta hiljaisuudesta.

Sivullaoloa otettiin koko treenien ajan. Kontakti pysyy ihan kivasti. Toisia koiria piti vilkuilla välillä, mutten puuttunut pieniin vilkaisuihin. Jos kontakti katosi, siirryin askeleen sivummalle nykäisten koiran mukaan hihnalla. Pientä ääniefektiä oli taas mukana, joten jätettiin seurailut sikseen tänään.

Luoksetulot ovat parantuneet huimasti. Ainakin paineettomassa ympäristössä. Törmäystä ei ole ja Nepo jää melkeimpä liiankin kauas. Kauas jääminen ei kuitenkaan ole ongelma. Törmäämisestä olen pukannut koiraa kevyesti polvella ja jättänyt palkkaamatta. Hidastumiseen olen käyttänyt apuna suhinaa. Tein luoksetuloja melko lyhyillä matkoilla, ehkä kolmesta askeleesta kymmeneen.

Lopuksi vapautin Nepon ruokakupille. Kun noin puolet ruuasta oli syöty, käskin pojan irrottamaan kupista ja laitoin pojan paikalla oloon maahan. Vein kupin reilun parinkymmenen metrin päähän ja palasin koiran luokse. Tehtiin siis eteenmeno viimeiseksi. Homma sujuu hienosti. Pitäisi vain päästä eroon palkasta päädyssä tai ennen sitä saada se piilotettua.

Nepo oli melko kierroksilla treenien ajan. Tasaisesti homma kuitenkin alkoi luistaa loppua kohden ihan kivasti. Luoksetulot saivat pojan rauhoittumaan ja keskittymään. Ruokakuppi palkkana toimii ihan kivasti, vaikka kierroksia olikin. Näistä treeneistä en osaa tarkkaan sanoa, mitkä seikat vaikuttivat hössäämiseen: Pieni koira (Nuppu), koirien läheisyys + ruokakuppi, ruokakuppi vaiko lenkittömyys ennen treeniä. Yleensä tuo viimeisinkään seikka ei ole treeneihin hirmuisesti vaikuttanut, mutta varmasti jonkinlainen osa ja arpa lenkittömyydellä oli.