Tai siltä ainakin tuntuu, kun viimein pääsin koneen äärelle! Huah. Kaikkea sitä treenien vuoksi tekeekin :)

Töistä kämpille päästyäni pyrähdin Nijin kanssa pihalla. Kämpille palattua kysäisin naapurista, onko täältä ääniä kuulunut. Oli naapuri ihmetellyt, että onko minulla ollenkaan koira matkassa, kun on ollut niin hiljaista :D Tänään oli Niji kerran haukahtanut, mutta muuten ollut hiljaa. Mahtavaa! :)

Aikas pian kämpiltä lähdettiin sitten kentälle tarkoituksena ottaa vähän agilitya ja tottistella. Agility meni ihan mukavasti, mutta neidillä oli KIERROKSIA!! O.O Tehtiin pyörittelyä hypyillä ja kävi kerran vetämässä jonkin ihme kaahotuskierroksen. Palasi kuitenkin ruotuun ja jatkettiin vielä, kunnes neiti komensi haukkumalla minulle. Tästä veivasin neidin jäähylle. En tiedä olenko onnistunut juuri tuosta kentästä tekemään neidille ylisuperkivanpaikan vai heijastuuko tuo pelleily viime treeneistä, joissa ohjaaja oli täys käsi ja jankattiin niitä kiertämisjuttuja ja huomautin neitiä pari kertaa silloin siivekkeiden yli hyppäämisestä sanallisesti. Oliko siis jonkin asteista epävarmuutta minusta? Hyvinkin mahdollista, mutta joka tapauksessa neiti jäähylle, eikä sen jälkeen otettu enää allikiitelyä.

Pitkän tovin jälkeen kentälle saapui tottisteluporukkaa, joten otettiin Nijinkin kanssa treenit. Neiti oli super! Teki aivan ykkönen lasissa seuraamiset ja alkoi tarjota seuraamista jo heti kentälle mentäessä hienosti, joskin pari kertaa alkoi pälyily, josta huomautin. Tehtiin p-olo, jossa huomauttelin pari kertaa nuuskuttelusta. Toimi ja neiti oli skarppi. Ohjaajat piilossa ja koirat ryhmässä liikkeenomaisesti toteutettiin tämä homma siis :)

Otettiin yksittäisenä seuraamisia, jossa juoksua, hidasta sekä käännöksiä. Eipä voi moittia. Patukkapalkka on selkeästi tehokkaampi kuin narupallo ylipäätään palkkana. Niji tykkää enemmän roikkua patukassa kuin noutaa palloa, vaikka sekin on ihan toimiva. Patukalla saa vaan sitä kaivattua potkua.

Seuraamiskeskeisten jälkeen hain viime kerralla kentälle unohtuneen kapulan. Niji hengasi mukana, mutta tarjosi välittömästi seuraamista, kun otin kapulan käteen! Kaksi toistoa, molemmat äärihienoja.

Noudoista siirryttiin pariin luoksariin, molemmat pysäytyksellä. Niji lähti täysiä ja pysähtyi molemmilla täydellisesti! Jospa tämä tosiaan tästä lähtee suttaantumaan ;) Tähän liikkeeseen on tullut tosiaan sitä kaivattua keskittymistä ja vauhtia.

Jos olisin ollut fiksu, oisin jättänyt tunnarikokeilun välistä... Tein samanlaisen harjoituksen kuin kauan aikaa sitten sisällä eli kapulat vaan lattialle ja oma joukkoon. Haki aina oman, mutta tänään sitten ei nuuskutellutkaan, joten siirsin homman kapulan etsimiseen nurmikosta. Näitä pari + samalla luovutuksia (pureskeli hieman kapulaa). Eli tosiaankin ei tunnaria vielä ulkona muiden kapuloiden kanssa. Typerä testaus. Minkäs teet, kun on sama pää kesät talvet :P

Lopuksi vielä kaukoja noin metrin etäisyydellä koirasta. Hienoja vaihtoja jokaisessa, mutta meinasi tulla eteenpäin istu-seiso -vaihdossa, joten painotin siihen. Sujui alkukankeuden jälkeen hienosti.

Kokonaisuudessaan hienot tottistelut ja selkeästi jäähyily agilityn jälkeen tepsi ja laski niitä ihme kierroksia ja kaahotteluja. Hieman maltillisempi saisi olla kuitenkin ;) Mutta tällaisia ylimenojahan sitä on koitettu hakea, joten siinä mielessä onnistuttu ;D

Nyt tää lähtee nukkumaan. Niin, ja nettikin nyt sitten toimii sitten ;) Vaviskaa!