Niji

Paikka: Keittiö
Häiriöt: Nepo

TAVOITTEET
Sivulletulo: Toistoa, jotta koira hahmottaa liikkeen idean, paikan vahvistamista, apujen vähentämistä (ei kuitenkaan liian nopeasti!)
Seuraaminen: Liikkeelle lähtemiseen innokkuutta sekä oikean paikan pitäminen (1-2 askeleen pätkiä). Käännöksiä paikallaan ohjatusti sekä vasempaan, että oikeaan.

Sivulletuloja hinkattiin melkoisen paljon pienien taukojen kera. Alussa käsi oli vahvasti mukana auttamassa koiraa, mutta pikkuhiljaa koitin päästä eroon liian isosta apukaaresta. Otan myös helposti vasemmalla jalalla yhden askeleen taaksepäin, jolloin saan ohjattua Nijin pidemmälle taakse ja saamaan sen suoremmin sivulle. Askeleesta yritin etenkin päästä eroon, sillä sitä ei tarvita. Toistoja tein reilusti yli parikymmentä. Käskysanan paikkaa aikaistettu eli kun lähden ohjaamaan koiraa annan sille käskyn. Ennen olen antanut käskysanan myöhemmin. Nyt kuitenkin on varmaa, että Niji seuraa kättä, eikä jää istuskelemaan omia aikojaan. Tätä teki siis jossain vaiheessa. Niji hakeutuu jo todella hyvin oikeaan paikkaan! Edelleen on kuitenkin olemassa pieni mahdollisuus siinä, että neiti jää hivenen vinoon. Kontakti sivulla on hyvä.

Seuraamisia otin siis suoraan perusasennoista. Lähinnä käännöksiä paikallaan sekä liikkeelle lähtöä. Niji nimittäin hidastelee, koska on epävarma siitä, pitääkö mukaan lähteä vai ei. Nyt vain vahvistamaan reipasta liikkeelle lähtöä sekä paikan pitämistä. Liikkeelle lähdöt olivat tosiaan askeleen parin mittaisia. Palkkasin tytön heti, kun seuraamiseen alkoi tulla se pienen pienikin innokkuus. Kontaktilla ei tässä vaiheessa ollut niin suurta merkitystä, sillä Niji kyllä osaa sen ja pystyn sen kaivamaan siltä esille kunhan saan sen ensin lähtemään mukaan iloisesti. Tässä voisi myös lelu auttaa, mutta otettiin nyt tilan puutteen vuoksi nameilla.

Niji toimi kivasti ja keskittyi hyvin. Saas nähdä mitä huomenna tapahtuu, kun päästään treenaamaan uuteen ympäristöön ja häiriöihin kun alokaskurssi alkaa :)