Nijille tein eilen ja tänään jälkiä. Yhteensä niitä kertyi kolme kipaletta.

Jälki nro. 48
Alusta: Pelto (maahanpainunutta heinikkoa)
Jäljen kulku: Noin 70 metriä suoraa, kulma oikeaan, noin 50 metriä suoraa, kulma vasempaan ja loppu 20 m suoraa.
Muuta: Noin joka kymmenes askel naputon (yhdesti kahden askeleen verran tyhjää), kulmat namittomia
Vanhuus: n. 40 min

Alku lähti aivan superhienosti liikkeelle. Samalla tavalla meni ensimmäinen kulma sekä seuraava suora, kunnes tuli toinen kulma vastaan. Niji meni kulman yli ja oli selvästi jatkamassa matkaa eteenpäin. Tai en tiedä varmaksi ylittikö neiti oikeasti kulmaa, vai muistinko minä täysin väärin kulman paikan (yritin katsoa selvät maastomerkit)... Tyypillinen mokahan minulle on se, että kuvittelen muistavani jäljen kulun, mutta sitten loppujen lopuksi en muistakaan kulmien ym. oikeaa paikkaa :P Minun onnettoman jälkeen puuttumisen vuoksi Niji rupesi epäröimään koko touhua. Jotenkin ihmeellisesti löydettiin kuitenkin loppusuora, mutta itse kulma harmittaa. Ja se suora oli muuten kauempana, mitä itse oletin. Niji kävi hieman suoran ohi (useamman metrin päässä) tsekkaamassa ja kiskoi eteenpäin (eli väärään suuntaan), kun itse jarrutin. Nooh. Tiettääpähän nyt mitä treenata: kulmia + jäljen tallaaja katsoo jatkossa tarkkaan, mistä kohtaa tallaa jälkiä...

Jälki nro. 49
Alusta: Pelto (maahanpainunutta heinikkoa)
Jäljen kulku: Noin 30 metriä suoraa, kulma vasempaan, 25 metriä suoraa, kulma oikeaan, n. 25 m suoraa ja kulma vasempaan. Loppupätkä noin 10 m.
Muuta: Kulmat ja noin joka kymmenes askel naputon
Vanhuus: 20 min

Lähtö ihan ok, tosin saisi olla rauhallisempi. Nenä edellä Niji syöksyy jäljelle, mutta se onkin se "ongelma": Neiti menee vähän turhan vauhdilla. Ei kamalalla rynnimisellä, mutta kuitenkin hosuen. Ajattelin kerrankin antaa Nijille kunnolla jäljestämisrauhan ja annoin sen mennä koko liinan pituudelta edeltä. Niji teki ensimmäisen suoran hyvin, oli lähdössä kulmassa oikeaan suuntaan, mutta tarkisti kuitenkin pikaisesti oikeankin puolen. Jälki jatkui hyvin ja seuraava kulma oli aivan täydellinen. Seuraava suora hyvä ja viimeinen kulma ok, kunnes Niji päättää palata takaisin päin. Neidillä ei ollut aikomustakaan kääntyä takaisin menosuuntaan, vaan se oli jatkamassa väärään suuntaan. Köhäisin, jolloin koira skarppaantui ja alkoi pyörimään kulmassa ja löysi suht nopeasti tiensä viimeiselle suoralle. Loppujälki hieman hutiloiden (liian lyhyt suora tuon kulman jälkeen: Koira ei ehdi tasoittaa menoaan ennen loppua tuon pyörimisen vuoksi).

Ensikerraksi: Viimeisen kulman jälkeen pidempi suora + kulmatyöskentelyyn tarkkuutta. Eli lyhykäisyydessään toistoja ja liinan päähän kärsivällisyyttä.

Jälki nro 50
Alusta: Pelto (maahanpainunutta heinikkoa, lehtiä)
Jäljen kulku: Suora jälki, jolla neljä esinettä noin 10 askeleen välein. Ennen esineitä naputtomia askeleita 2-3, muuten naputettua.
Vanhuus: 20 min

Tein tämän esinejäljen edellisen perään (noin viisi minuuttia väliä). Niji työskenteli kivasti, mutta vieressä olleita lampaita piti jäädä pällistelemään, joka vei ensimmäisen esineen jälkeen keskittymisen. Lampaiden tuijottelusta sanoin napakasti ja sen jälkeen Niji jäljesti loppujäljen upeasti! Esineet löytyi ja muistin itse tulla välillä koiran oikealta puolelta avaamaan rasiat ja antamaan herkun.

Ihan mukava esinejälki, vaikka vielä pitää saada lisävarmuutta juttuun :)

Ollaan tässä parina päivänä tokoiltu ja otettu luoksareita itselle tekemäni ohjeistuksen mukaan ;D Hyvä minä. Ja Nijikin oli super, vaikkakin vielä on pitkä matka valmiisiin luoksarin pysäytyksiin ;) Ollaan tehty seuraamisia, joissa keskitytty sen takapään käyttämiseen käännöksissä. Näyttää nyt hyvälle, kun on hommaa hiottu. Ollaan myös kertailtu avon estehyppyä sekä kaukoja, jotka sujuu hyvin.