Raunioilla Niji oli reipas ja pinkoi menemään kivi- ja rojukasojen seassa. Kokeilin saada pentua myös menemään sellaiseen betonitunneliin, minkä päässä oli levennys. Takaseinään oli matkaa ehkä joku 3-5 m, joten mistään pitkästä tunnelista ei ollut kyse. Niji ei kuitenkaan sinne uskaltautunut, joten palkkasin sitä heti kun se kävi vähän lähelläkin tunnelin suuta. Reippaasti Niji haki namin.
Yhden pidemmän tunnelin (se jota Nepo ei mennyt kokonaan läpi) Niji suoritti taas mallikkaasti, kun toinen piti koiraa tunnelin toisessa päässä ja minä kutsuin sitä toisesta. Niji tuli reippaasti empimättä tunneliin! Yhdisti varmaan agilityn putkitreeneihin :)

Ensimmäiset kaksi hakua otettiin huoneeseen. Ensin sijoittauduin noin kolme metriä oviaukosta oikeaan. Eli kaukana tai vaikeassa piilossa en ollut. Kyykistyin yhden laatikon viereen, niin ettei oviaukolta minua nähnyt. Niji irtosi valtavan hyvin kauemmas huoneeseen, vaikka ajattelin, että se jää jonnekin pitäjän lähettyville. Niji käytti nenäänsä loistavasti hakien hajuja ilmasta. Kaksi kertaa tyttö kävi hakemassa hajuja kuin vanha tekijä huoneen puolivälistä (huone kymmeniä metrejä pitkä). Nenä oli pystyssä ja lopulta mamma löytyikin :) Nameja ja kehuja Niji sai palkaksi.
Toisella kertaa sijoituin huoneen puolivälin jälkeen olevan kumoon laitetun ison roskalaatikon taakse. Nyt Niji lähti heti tarkistamaan vanhan piilon (yllätys). Nyt se ei ihan niin hyvin irronnut heti alkuunsa, mutta löysi minun kuitenkin nopeasti alle minuutissa. Kyllä tästä siis on hakukoirakin jälkeilyn lisäksi syntymässä ;)