Tänään innostuin tekemään ihan kunnon suunnitelman paperille jäljen kulusta ruokkiksella töissä. Katselin nimittäin yhtä pientä tien vieressä olevaa peltoplänttiä sillä silmällä, että siihen jäljen teen tänään aamulla linja-autoa odotellessa.

Koska edellinen jälki oli alussa tarkkuudeltaan mitä oli, tein tähän jälkeen vähän enemmän kulmia alkuun sekä painotin itselleni, että jäljelle lähdön tulee olla rauhallinen. Esineitä jäljeltä löytyi viisi ja kulmia yhteensä seitsemän. Kulmat namittomia sekä esineitä edeltävät askeleet, samoin jäljellä 1-3 askeleen verran siellä täällä. Jäljen lopussa pidempi namiton pätkä ennen viimeistä esinettä (ehkä joku viisi, kuusi askelta), johon jälki päättyi. Sen verran piti vielä jäljen eteen tehdä, että kuvailin touhua muutamissa kohdissa.

Jäljelle lähdettiin noin parin metrin päästä jälkeä, joka lähti vasempaan. Niji ei epäröinyt hetkeäkään jäljen suuntaa ja porskutti menemään ensimmäisen viiden metrin pätkän, jonka jälkeen kulma oikeaan. Kulma tosi hyvä, samoin seuraava noin 30-40 metrin suora ja kulma vasempaan. Olin hieman ällikällä lyöty, kun neiti teki kuin ongelmia ei olisi ikinä ollutkaan O.O! Ensimmäinen esine löytyi hieman hakien. Esine oli siis noin kymmenisen metriä edellisestä kulmasta. Maahanmeno ei luonnistunut, vaikka esine edessä olikin, joten käskytin koiran. Valtavat kehut ja purkista lihapullan puolikas ulos. Loppusuora, vajaa kymmenen metriä, jatkui hyvin samoin kuin seuraava kulma vasempaan. Seuraava suora oli noin 25 metriä ja siinä yksi esine, joka tuotti hankaluuksia. Niji rupesi namittomilla askeleilla vain painumaan eteenpäin, mutta esine kuitenkin löytyi, vaikka pientä pyörimistä olikin ilmassa. Seuraavaa kulmaa en edes muistanut (milloinkahan sitä oikein oppii... Tällä kertaa muistelin sen tosin olevan kauempana..). Niji teki kulman taidolla, vaikka sitten tulikin pieni epävarmuus ja koira varmisti jäljen suuntaa käymällä yhden askeleen etutassulla jäljen ulkopuolella aikeissa siirtyä sinne jälkeilemään. Vanhasta tottumuksesta toruin koiraa sanomalla "ääp" ja Niji korjasi hienosti takaisin oikealle jäljelle. Tämä suora siis joku 30 metriä pitkä ja sitten kulma vasempaan ja noin 15 metrin suora, jossa esine. Purkki löytyi tosi hienosti! Seuraava kulma oikeaan ja sitten joku 50 metrin suora, jolla taas esine. Tämän suoran esineestä videomateriaalia:

Suora jatkuu ja kulma oikeaan:

Seuraava suora oli sitten pitkä (muistin tehdä siitä reippaasti pidemmän tuon viimeisen kulman jäljiltä!), noin 70 metriä. Suoralla oli kaksi esinettä. Ensimmäinen noin 25 metrin päässä kulmasta ja viimeinen sitten jäljen päässä. Ensimmäinen esine nousi äärihienosti, mutta toinen oli hankalampi pitkän namittoman pätkän vuoksi (ahmin itse liikaa taas vaihteeksi). Niji laajensi pään liikettä alueella ja meinasi alkaa pyörimään, mutta löysi kuitenkin esineen.

Eipä voi olla muuta kuin aivan äärisupertyytyväinen Nijin nokan käyttöön! :D Erityisesti kulmat meni nappiin, eikä Niji sekoillut niissä pahemmin. Koitin tehdä kulmista selkeät sekä hieman pyöreämmät kuin aikaisemmin. Tällaista jäljestystä on kiva katsella :) Tosin minun on myönnettävä sellainen "pikku seikka", etten ole aivan täysin varma, miltä jäljestyksen pitäisi näyttää peltojäljellä... :P Toivottavasti en aivan päin honkia opeta ;D

OT//
Ostelin tänään Nepolle viisi erilaista luuta, kun toinen joutuu jäämään kotia meidän reissaillessa. Pussi ainakin kovasti kiinnosti, joten luulen, että Nes on vain tyytyväinen, että saa jäädä luupussin kanssa kotia ;) Nepo sai kokea myös pesun ja harjailun tuskaa (Nes ei niin välittäisi kauneudesta..) eilen ja tänään, kun tein viimeisiä tehtäviä trimmausportfoliota varten. Eikä miehestä lähtenyt kuin ihan vähän karvaa O.O Ihmettelen suuresti, että mistä se irtokarva oikein ilmestyi, kun Nes on muutenkin niin karvaton tähän vuoden aikaan...