Kaivelin tuolta autotallin takaa kolme hyppyestettä ja Nepo pääsi niitä pomppimaan :) Ja vähän Nijikin.

Ratapiirrosohjelman latasin, mutta pitää vielä opetella sen käyttöä ;) Laittelen tuon hienon hyppysarjan siis myöhemmin hieman kuvailevammassa muodossa.

Tarkoituksena oli harjoitella esteiden kiertoa, tiukkoja käännöksiä sekä etenemistä esteille. Nepo toimii kuin unelma. Se on äärettömän herkkä ohjata ja minä suurinpiirtein pystyin seisomaan yhdellä metri x metri alueella kun ohjailin herraa kääntyilemään esteiden takana. Kierrätin kahdeksikkoa, jota en ole ennen Nepon kanssa tehnyt, yhden hypyn ympärillä ja se onnistui parin metrin päästä. Siinä se kiersi hienosti, vaikkei kovin tiukoilla käännöksillä, mutta se on varmasti kiinni pojan koosta. Kunhan kääntyi ja hyppäsi ;)

Koko tämän ajan Nepo haukkui tasaiseen tahtiin. Nepo taisi olla hieman innoissaan touhusta, sillä se ei ole ennen haukkunut. Ainakaan tällä tavalla O.o Välillä tehtiin pieniä rauhoittumistuokioita, jolloin koira joko sivulle tai maahan kyljelleen vetämään henkeä ja rauhoittumaan. Hommaan keskityttiin Nepomaiseen tapaan kympillä ja patukka palkkana oli omiaan. Nepo piti jopa patukkaa suussaan puolen minuutin ajan, kun sen otin eteen seisomaan. Normaalisti patukka lösähtää oitis maahan, kun koira lopettaa liikkumisen. Hassu mies :)

Nijin kanssa jeejeteltiin kahdella esteellä. Maksikorkuisella ja sitten hieman matalammalla tokohypyllä. Hyppääminen ei ollut neidistä ollenkaan haastavaa ja se pomppi maksiestettä kuin vanhatekijä. Nepon kanssa olen tottunut siihen, että saan olla todella varovainen liikkeissä. Nijin kanssa taas pitää olla huomattavasti selkeämpi, eikä se reagoi yhtä herkästi ohjaamiseeni. Pitää siis opetella käyttämään neitiä. Pientä pyöritystä tein Nijinkin kanssa hyvällä menestyksellä ja kun itse tajusin juosta (jota Nepon kanssa ei pahemmin tarvitse pyöritellessä tehdä), Nijiin alkoi tulla vauhtia! :)

Agilityn lomassa otin seuraamista Nijille ja vitsi näytti hyvälle! Pientä potkua tuli hommaan ilman, että se vaikutti mitenkään seuraamispaikkaan! :) Sisällä ollaan muuten kertailtu kaukoja, kaikkia vaihdoksia, ja pikkuhiljaa alkaa sujua myös seiso-istu -vaihdos :) Muuten tokoilu onkin ollut hieman syrjemmässä.

On tämä agility vaikeeta :P Harjanvarret on hankintalistan ykkösenä tällä hetkellä, jotta saadaan ne kepit viimeinkin alulleen. Vähän tuntuu, ettei me vielä moneen vuoteen agilityssa tulla kisaamaan. On tämä sen verran haastavaa :D

Ai niin! Nijistä on näin juoksujen aikaan tullut melkoinen akka. Nepolle on pari kertaa tiuskaissut, kun tämä käveli Haiven Rinsessan ohi. Tyyliin ilmavirta heilautti neidin karvoja, niin piti päästä motkottamaan. Ja eilen meillä oli pieni "akkatappelu", kun Niji murrasi minulle hampaat irvessä. Keskusteltiin asiasta pienoisesti. Oikeastaan muistutin vain käytöstavoista ja minulle murisemisesta. Niji ei edes aloittanut tekemään murinaa enempää, mutta aika hurjannäköinen se oli, kun pikku akka tuijotteli koko kalusto esillä, että muahan ei muuten häiritä ;D On se hyvä, että tällä on sitä jytyäkin ;)