Nepo

Paikka: Läheinen nurmikenttä
Sää: Pilvinen ja hämärä
Häiriöt: Muutama ohikulkija koirineen


TAVOITTEET
Seuraaminen: Kontaktin pitäminen myös perusasennoissa, pitkäkestoisuus, käännökset sekä paikka
Liikkeestä seisahtuminen: Nopea seisahtuminen, ennakoinnin poistaminen koiran luokse palatessa

Nyt aloitettiin siis tavoitteellinen treenaaminen ihan kunnolla Nepon kanssa. Hutilointitreenit saa jäädä nyt taakse. Jos ollaan menossa treenaamaan, niin sitten myös ollaan menossa. Tässä vaiheessa mainittakoon, että olen pitänyt Nepolle treenipäiväkirjaa pystyssä vuoden verran ja lähes kaikki treenit on ylhäällä. Jos eivät täällä, niin vihkossa, jota pidin ennen blogin avaamista ;)

Aloitin treenailun pitkillä seuraamispätkillä, joihin sisältyi käännöksiä, pysähdyksiä sekä juoksua. Homma luonnistui Nepolta hyvin, eikä perusasennoissa tassu enää eksynyt paria kertaa enempää jalan päälle. Nepo oli jotenkin palautunut maan pinnalle. Tosin treeneihin lähtiessä ei törmätty toisiin koiriin, joten sekin varmasti vaikutti tämän päivän treenien sujuvuuteen. Viimeksi kun tosiaan Nepo pääsi hieman vouhkaamaan + näyttämään minulle, että "kuka määrää".

Seuraamisissa ei ollut mitään muuta ongelmaa kuin liika tiiviys tokoa ajatellen. Hieman myös käännöksissä koira oli tiellä, mutta pienellä hihnanyppäyksellä poika alkoi skarpata käännöksissä ja väisti nätisti tieltä. Myös täyskäännökset sujui tosi kivasti. Pysähdyksissä ei ollut tänään mitään ongelmaa. Nepo istahti nopeasti sen jälkeen kun itse pysähdyin. Tein myös yhden askeleen seuruutusta sekä käännyin paikallani, jolloin Nepo joutui olemaan vielä skarpimpi perusasentojen kanssa. Näissä Nepo alkaa vetämään kierroksia, joten ääntelyä alkoi tulla peliin hyvin pienessä mittakaavassa. Kehuin koiraa kun se malttoi olla hiljaa.

Perusasennoissa noudatin samaa kontakinpitoperiaatetta. Tuli mitä tuli, kontakti pidetään. Tein näitä treenejä eritoten silloin kun pari koiraa käveli lähialueella. Kontaktin herpaannuttua nyppäsin hihnasta tai lähdinkin seuruuttamaan koiraa, jolloin jouduin sen pienellä hihna-avustuksella ottamaan mukaan. Tavoitteena on, ettei kontaktin herpaantumisesta seuraa mitään hyvää. Köhähtämällä koiralle annan sille vain apuja, joten päädyin hihnan käyttämiseen apuna. Tämä tapa toimii hyvin Nepolle. Kontakti oli koko treenien ajan lähes moitteetonta. Hienoa! :)

Liikkeestä seisahtuminen ei tuottanut tänäänkään ongelmia. Muutamia kertoja Nepon pysähdykset oli omaan silmään liian hitaita, sillä näin sen ottavan askelia vielä sen jälkeen kun annoin käskyn. Huonoja pysähtymisiä oli kuitenkin noin yksi kymmenestä, joten saldo on todella hyvä.

Liikkeessä on ongelmana myös se, että Nepo ennakoi luokse palattaessa sivulletulemisen. Siispä toinen erityinen kohta tänään oli luokse palaaminen. Tein tarkoituksella niin, että palattuani koiran sivulle en antanut käskyä normaalissa paikassa, vaan odotin useamman sekunnin. Nepo epäröi ja alkoi tarjoamaan automaattisesti istumista. Urahdin koiralle ja vapautin sen tylysti pari kertaa, jonka jälkeen ennakointia ei enää ollut. Nepo seisoi nätisti odottaen palkkaa. Eiköhän tämäkin tästä ala suttaantua :)

Tein paljon liikkeestä seisahtumista, mutta en kokonaisena liikkeenä. Pienissä osissa palkaten milloin mistäkin. Liike on tullut huomattavasti varmemmaksi vielä viime treeneistä! :) Jes!

Koko treenin ajan Nepo oli innokas ja juuri silla moodilla, millä se normaalistikin painelee menemään. Ennen kaikkea lähdettiin kentälle puuhailemaan mukavia keskenämme kuitenkin vaatien hyvää suoritusta. Treenit kestivät lähemmäs puolituntia, eikä Nepolla näkynyt minkäänlaista väsymistä tai kiinnostuksen lakkaamista. Kunhan nyt vain päästäisiin häiriöihin jatkamaan etenkin seuraamisharjoituksia, jotka sujuu hyvin häiriöttömässä tilassa. Nyt vain kohti haasteellisempia treenejä! :)