Niji

Paikka: Keittiö
Häiriöt: Nepo

TAVOITTEET
Maahanmeno: Käsiavun poistaminen, maahanmeno sivulla avun kanssa
Sivulletulo: Tarkkuutta käsiapujen kanssa -> niitä ei juuri tarvita!
Paikallaolo: Pienen matkan päässä n. 10-20 sekunnin ajan. Palkkaus rauhallisesta makaamisesta sekä kontaktin pitämisestä.

Nämä oli vähän extempore-treenaukset, mutta tuottivat kuitenkin tulosta! :) Aloitin ihan sivulletuloilla, jotka sujuu Nijiltä ihan kivasti. Vauhti on vielä hieman hakusessa, mutta sillä ei ole vielä kiirettä. Parempi oppia tekniikka ensin. Niji lähtee siis ihan normi kävelyvauhtia kaartumaan sivulle ja sitten jossain vaiheessa, kun koskettaa jalkaa, napsahtaa nätisti suoraan istumaan vauhdilla. Alku on vielä vauhditonta, mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa. Muutamia toistoja näitä siis.

Maahanmenoja tein niin edessä kuin sivullakin. Tämän päivän tavoite saavutettu: Niji osaa mennä maahan ilman käsiapuja edessä! :D Nyt vaan samaa hommaa rakentamaan sivulle. Sivulla maahanmenot onnistuu myös tosi kivasti. Pystyin vähentelemään apuja melko rutkasti. Maahamenot ovat paikoittain hitaita. Nopeuteen tullaankin seuraavaksi puuttumaan ja nopeista maahanmenoista pentua palkkaan. Hitaat jätän noteeraamatta. Aika näpsäkkiä neidin maahanmenot kyllä ovat ;)

Paikallaoloa tein pieniä hetkiä n. 5 metrin matkoilla. Aikaa näihin kului joku 10-20 sekuntia. Niji varmasti pysyy pidempäänkin, mutten rupea ottamaan sitä riskiä, että koira lähtee paikoiltaan. Paikallaolo on tullut Nijille kuin luonnostaan, eikä se edes perään yhtä kertaa lukuunottamatta lähtenyt. Olin varmaan itse aika epäselvä käskyn ja lähdön kanssa :P

Treenausta iltapäivällä

Paikka: Läheinen nurmikenttä
Sää: Pilvinen
Häiriöt: Sepe, leikkikentällä leikkivät lapset, pari ohikulkijaa koirineen

TAVOITTEET
Seuraaminen: Oikea paikka, käännösten alkeita, kontakti
Maahanmeno: Nopeus, sivulla suoruus/apujen vähentäminen
Paikallaolo: "Ryhmässä" tutun koiran kanssa, rauhallisuus / tarkkaavaisuus

Tässä tulee siis varsinainen treenauksemme tältä päivältä :) Edelliset "treenit" tein siis hyppärillä aamupäivällä. Pitää enemmän käyttää hyödyksi noita hyppäreitä treenaukseen ;D Aina tuppaa tekemään kaikkea muuta silloin :P

Seuraamisen ohella tuli treenailtua myös sivulletuloa, joka alkaa jo sujua. S-tulotreenit jatkuu samaan malliin, joten ilmoittelen siitä erikseen kun huimaa edistymistä tapahtuu ;) Itse seuraaminen alkaa pikkuhiljaa muodostua. Liikkeelle lähtöjä treenailtiin tänäänkin ja neiti on hoksannut idean. Mukaan lähdetään innokkaana. Hyvähyvä :) Kerran Niji nousi omia aikojaan, joten tein muutamia kertoja siten, että sanoin vain seuraa ja hetken päästä palkkasin koiran. Tarkoituksena siis, että seuraa tarkoittaisi koiralle, että ota kontaktia + kulje sivulla. Tätä pitää muistaa sekoittaa seuraavalla kerralla mukaan!

Itse seuraaminen liikkeellelähdön jälkeen on muutaman askeleen ok, mutta sitten Niji lähtee sivulle/viistoon vasemmalle. Siispä pysyttiin alkutreeni niissä muutamassa hassussa askeleessa ja lähdettiin sitten pidentämään, kun homma alkoi sujua. Pisimmillään seuraamiset olivat n. viisi askelta. Palkkana sekä namit, että patukka. Huomiota pitää itse kiinnittää ensi kerralla siihen, etten heittele patukkaa koko aikaa vasemmalle puolelle. Lopputreenistä jopa hoksasin tämän ja muistin heitellä patukkaa muihinkin suuntiin.

Seuraamisessa ohjaajan tulee myös muistaa seuraava asia: Kulje suorassa, äläkä kumarru koiraan päin! Miten vaikeaa tämäkin voi olla. Niji on nimittäin oppinut nyt, että sen tulee tuijottaa minua silmiin. Kun suoristun, alkaa koira menemään etuviistoon vasemmalle. Eli ongelmamme ydin löytyi ohjaajan typeryydestä ;D Onneksi satuttiin kaverin kanssa kuvailemaan treenejä ;) Suosittelen valokuvausta/videointia suuresti.

Maahanmenotreenejä jatkoin samalla tavalla mitä päivällä tehtiin. Nyt hain vain nopeutta, jos tein maahanmenoja edessä. Sivulla ollessa otin maahanmenoa sekä sivulle istumista takaisin. Niji alkaa hahmottamaan homman jujun. Käsiapu mukana vielä maahanmentäessä. Sivulle Niji pomppaa näppärästi :)

Paikallaolot sujui erinomaisesti toisesta koirasta huolimatta. Etäisyyttä minun ja koiran välillä oli joku viisi metriä ja koirien välillä aikalailla 2-3 metriä. Aika oli joku parikymmentä sekuntia "ryhmässä" ja erikseen sitten hieman pidempiäkin + matkaa enemmän koiraan.

862775.jpg

Tämän päiväiset treenit sujui ongelmitta ja etenemistäkin jo huomaa! :D Niji on "kasvanut" treenien myötä myös kuuliaisemmaksi eikä enää intopinkoile joka suuntaan. Neiti alkaa ottaa hommaa "tosissaan" - niin tosissaan kuin vain pieni böögiäinen voi ottaa ;D