Meidän blogi kaipaa vähän piristystä, niin ajattelin osallistua koirakuvat-viikkohaasteeseen ;) Jo jonkin aikaa on ollut tarkoitus juttuun osallistua, mutta aina se on vain jäänyt.

Tällä viikolla aiheena on kasvatus. Hmm... Heti ensimmäisenä mieleen tulee kenneltoiminta, pennut. Nijihän vielä lasketaan pennuksi (eikös juu?), joten kuvat ovat pitkälti pennun kasvattamisesta. Mutta koska kasvatus, kun oikein paljon pyörittelee sanaa mielessään, on paljon muutakin, niin laitetaan joukkoon vähän erilaisia näkökulmia kasvattamista ;)

1223062.jpg
Pennun kasvatukseen liittyy monenlaisia asioita. Pennun pitää opetella olemaan hihnassa ja käyttäytymään muutenkin kunnon koirakansalaisen tavoin. Tässä kuvaassa Niji harjoittelee odottamista hihnassa. Kuva on viime keväältä.

1223063.jpg
Ihmisäiskän lisäksi myös Nepo osallistuu pennun kasvatukseen. "Isoveikan" tehtävänä onkin ollut opettaa pikku Niji puhumaan koiraa. Pentu on taas toisaalta kasvattanut Nepon pinnaa. Kuva on pääsiäisen tienoilta.

1223066.jpg
Nepo ja Niji kisailevat mielellään keskenään. Nepon mielestä on kiva kasvattaa välimatkaa pieneen Niji-kirppuun, joka mielellään tarraisi kiinni pöksykarvoihin... Kuva otettu kesäkuussa.

1223065.jpg
Tosin, kun Niji kasvoi isommaksi, kääntyi kelkka toisin päin. Niji kasvattaa välimatkaa Nepoon... Joululoman rientoja.

1223061.jpg
Sen lisäksi, että ihmisäiskä kovasti yrittää kasvattaa koiristaan kivoja koirakansalaisia, Niji kasvattaa öpöttikokoelmaansa. Niitäkin pitää joskus kurittaa, helliä ja tukea vaikein hetkinä... ;)

Tällaisia aatoksia meillä on kasvatuksesta!