Niji

Paikka: Läheinen nurmikenttä
Sää: Puolipilvinen
Häiriöt: Kuje, Elmo sekä Sepeteus

TAVOITTEET
Luoksepäästävyys: Malttaminen...
Luoksetulo: Eteenistuminen, istualtaan paikallaan oleminen -> kutsu -> palkkana leikki
Liikkeestä seisahtuminen: Jatketaan samoja harjoituksia kuin eilen kurssilla
Seuraaminen: Vaihtelevia matkoja, käännös vasempaan

Aloitettiin hommat leikkimällä patukalla, josta alkaa pikkuhiljaa tulla pikkuneidin lempparilelu :) Leikkien lomassa otin patukan avustuksella istumista eteen. Suoruutta pitää hakea samoin kuin tiiviyttä. Tästä kuitenkin pikkuhiljaa jatketaan. Nämä olivat kuitenkin suhteellisen suoria verrattuna viikkojen aikana ottamiini, joissa käytin namipalkkausta.

Lotta ja Marjo saapuivatkin kera koiruuksien kentälle ja otettiin luoksepäästävyyttä. Marjo kävi muistaakseni kerran ottamassa homman. Niji oli aivan intopiukuna tutuista ihmisistä... Pari kertaa jouduin palauttamaan nousemassa olleen pepun takaisin maahan. Muuten ihan ok. Lotan kanssa tehtiin homma kolmesti. Joka kerta kun Niji alkoi nostamaan peppua, Lotta lähti pois ja minä laitoin pepun takaisin maahan. Homma toimi ja kolmas kerta onnistui jo hieman paremmin. Edelleen neiti ketkutti peppua, mutta pysyi sentään istualtaan :P

Siirryttiin seuraavaksi kentän toiselle laidalle hieman syrjempään muista tekemään eilisiä seisahtumisharjoituksia. Niji meinaa kääntyä omia aikojaan palkalle, joten rupesin palkkaamaan satunnaisesti kädestä. Homma luonnistuu neidiltä kivasti. Tästä vain jatkamaan.

Seuraaminen tuntui takkuavan tänään, koska paikalla oli Nijin mielestä liian kivoja koiria. Kontakti herpaantui vähän väliä. Kontaktin vaatimista tein taas samaan tyyliin kuin eilenkin. Tein käännöksiä oikeaan siten, että parin askeleen seuraamisen jälkeen käännyin. Palkaksi lensi patukka menosuuntaan. Palkkasin välillä patukalla muissakin seuraamisissa tuoden vähän vaihtelua hommaan. Liikaa patukalla palkkaamista pitää muistaa välttää, koska hoksasin tässä, että Niji alkaa väljentää seuraamista lelupalkan vuoksi. Pyrin heittämään palkan aina oikealle, jolloin toivon mukaan vaikutus olisi se, että Niji tiukentaisi pikkuhiljaa seuraamistaan.

Pienoisen tauon jälkeen otin luoksetuloja kaksi kipaletta. Jätin Nijin istumaan ja menin itse reilun kymmenen metrin päähän koirasta. Annoin kutsun, jonka Niji on iskostanut melko hyvin, vaikkei olla tätä otettu juuri ollenkaan. Palkaksi heitin patukan taakseni, jolloin sain vielä enemmän vauhtia -jos mahdollista- neidin menoon sekä karistettua pienimmänkin empimisen käskyn kanssa. Heitin patukan ensimmäisellä kerralla lähes heti käskyn annettuani, toisella kerralla käskyn ja patukan heiton välillä oli pieni viive.

Jotenkin Niji ei tuntunut olevan täysillä mukana koko touhussa. Kakarahan tuo vasta on, joten aivan täyttä suoritusta siltä ei vielä voikaan vaatia :) Eiköhän se tästä pikkuhiljaa kun vaan jatketaan hommia ja muistetaan pitää homma vielä vähemmän tosissaan -juttuna ;)

Nepo

Paikka: Läheinen nurmikenttä
Sää: Pimeä, viileähkö

TAVOITTEET
Seuraaminen: Edistäminen + estäminen huomiossa
Luoksetulo: Huomio törmäyksessä

Nepon kanssa lähdettiin illalla puoli yhdentoista aikoihin treenailemaan. Ennen treeniä kierrettiin pieni lenkki hiekkatiellä. Mukaan kentälle lähti ruokakuppi pääpalkaksi.

Aluksi otin sekalaista seuraamista. Nepo esti hieman, muttei läheskään niin paljon kuin sillä on ollut tapana. Seurautin niin pitkään, kunnes pojan meno alkoi tasoittumaan. Jossain vaiheessa Nepo haukahti kiukustuneesti minulle jostain käsittämättömästä syystä (olisinkohan ehkä hipaissut herraa kädellä vapautuksen jälkeen kylkeen tms. Nepo oli siis pyörimässä ympärillä). Tarrasin välittömästi koiraa kylkinahasta kiinni ja urahdin sille odottaen Nepon kommenttia asiaan. Kommenttia ei kuitenkaan tullut, vaan Nepo rysähti kyljelleen omasta aloitteestaan pää vielä ylhäällä sekä ruumis jäykkänä. Odotin, että poika rentoutti itseään sen verran, että laittoi päänsä maahan. Päästin irti. Tämän pienen välikohtauksen jälkeen Nepo alkoi kuunnella aivan eri tavalla... Seuraaminenkin alkoi sujumaan siinä määrin, ettei juuri pientä painamista lukuunottamatta ongelmaa ollut. Välillä seuraaminen oli todella kivan oloista -> sopivan väljää, käännökset sujuvia.

Otin luoksetuloja useamman kappaleen pitkillä välimatkoilla. Törmäystä ei ollut. Pari kertaa poika laittoi tassut jalkojeni päälle, mutta pukkasin ne pois ja jätin palkkaamatta. Homma sujui kivasti.

Tässä välissä laitoin ruuan kuppiin. Otin kaksi kertaa läpi BH:n seuraamiskaaviot, hihnassa ja ilman. Ne sujuivat ihan kivasti. Tämän jälkeen otin vielä liikkeestä maahanmenon ja siitä luoksetulon. Seuruutin Nepon vielä lähemmäs kuppia ja vapautin syömään.

Tiedän, että Nepo vaatisi tiukempia otteita joka asian suhteen ja etenkin minun pitäisi pitää päämäärämme asioissa, kuten seuraamisen kanssa -> paikka pitäisi muuttaa kokonaan. Mutta koska tänään sujui hyvin Nepon ollessa sopivassa meilentilassa, en viitsinyt puuttua asiaan. Oikeastaan tämänpäiväinen seuraaminen välttää meille. Nepo siis edistää hieman, mutta sen ei ole väliä, kun homma toimii :) Tämän tapaisia treenejä pitää rueta tekemään useammin. Häiriötreenit ovat sitten kontaktin kestävyyden treenaamista sekä kierrosten laskemisen harjoittelua varten.