Paikka: Lähinen nurmikenttä Sää: Aurinkoinen Häiriöt: Kaksi muuta tokoilevaa koiraa,
ohikulkijoita tiellä + rakettien pauketta lähellä ja kaukana

Niji pääsi tänään vuorostaan treenaamaan "kunnolla". Aloitettiin patukalla leikkimisellä, josta otettiin sitten maahanmenoja. Nopeutta sekä hissityyliä hakemalla. Maahanmenot olivat hyviä ja apujen vähennyskin onnistui! :)

Seuraavaksi otettiin seuraamista. Tästä olen yllättynyt, sillä Nijille seuraaminen on vielä vaikeaa hahmottaa. Nyt kuitenkin seurasi tosi kivasti, vaikkakin pienen etäisyyden päässä. Hilkulla kelpaisiko tokoon. Tärkeintä kuitenkin, ettei koira estänyt tai tullut vinossa. Otin myös pysähtymisiä/käännöksiä ensimmäisiä kertoja. Niji istuu nopeasti sivulle pysähdyksen tultua. Käännöksiä otin vain oikeaan ja ne sujuu ohjaamalla hyvin. Eniten häiritsee tosiaan se, ettei seuraaminen ole tarpeeksi tiivistä :P Sitä siis haettiin tänään treeneissä. Palkkaus heti kun koira kulki hyvässä kohdassa. Pätkien pituudet vaihtelivat 1-8 askelta pienien apujen kera.

Otin Nijille paikallaoloja erikseen istualtaan sekä makuulla. Molemmat sujui hyvin. Paikallaoloa ollaan treenailtu aikas paljon maaten ja se sujuukin neidiltä hienosti. Aika vaihteli makuullaan n. 5-40 sek. Välillä kävin palkkaamassa koiraa silittelemällä sitä tai antamalla sille makupalan. Otettiin paikallaolo myös tutun koiran vierellä. Etäisyyttä koiraan 1-3 metriä. Istumisessa matka pari askelta ja aika vajaa kymmenen sekuntia. Istumisesta meinaa lähteä sitä kehuttaessa. Pienellä äänähdyksellä Niji kuitenkin laskee pepun takaisin maahan.

Sivulletuloja otin vielä erikseen ja neiti teki treenien loppupuolella ihme tempun: Tuli itse nätisti sivulle kun seisoskelin makupaloja/naksutinta kaivaessani O.O! Niji tuli niin hienosti ja määrätietoisesti, etten ollut oikein uskoa neidin liikettä todeksi. Siispä valtavat kehut tästä. Sivulletulon lisäksi otin kontaktin pitämistä sivulla ollessa. Nijillä on hieman taipumusta seurailla muita, joten odotin aina hetken koiran kontaktia. Kontakti pysyy suhteellisen nätisti, mutta siihen haetaan vielä varmuutta lisää.

Lopuksi otettiin vielä näyttelyjuttuja. Ongelmana siis se, että Niji roikkuu helposti hihnassa ja innostuu hommasta liikaa. Ensimmäinen kommentti: Sinä provosoit koiraa hyppimään. Toisin sanoen juoksen kumarassa koiraa kohti jolloin Niji innostuu ja alkaa pomppia sekä tavoitella hihnaa. Ongelma oli melko helpolla ratkaistavissa: Juokse suoraan + pidä hihna ylhäällä. Hyvä minä ;D Harjoiteltiin myös Mocca-hoffin juostessa ensin takana ja sitten edessä. Niji intoutui vetämään etenkin kun toinen juoksi edellä. Pysähdyin joka kerta kun koira kiskoi ja homma alkoi jopa luistaa. Lopuksi Eija kopeloi Nijin. Hampaiden katselu on neidin mielestä ällöttävää, joten se kieputteli päätään ja teki muutenkin hommasta vaikeaa. Onneksi kopeloijalla on paljon kokemusta näyttelyhommista, joten hän osasi homman hoitaa siten, että pentu antoi hampaat katsoa nätisti. Nijin mielestä myös peppuun ja takajalkoihin koskeminen on hyvin ällöttävää ja neiti rupesi istumaan. Pidin pennun seisaalteen ja syötin sille nappuloita, jolloin saimme homman luistamaan paremmin. On tämä näyttelyihin valmistautuminen sitten vaikeaa :P

Tästä se sitten kai lähtee ;D Neiti osaa sittenkin liikkeet paremmin kuin oletin. Keskittyminen oli aluksi hukassa, kun Elmo-russeli kera Marjon saapui kentälle samaa matkaa meidän kanssa. Niji tietenkin tahtoi leikkimään... Mutta koska leikkimään ei päästy, niin Niji luovutti. Sen jälkeen keskittyminen oli tosi hienoa! Vaikka kentälle saapui kesken treenailujen vielä Eija ja Mocca-hoffi, niin ei neiti edes huomannut näitä kun touhusimme omiamme. Välillä saattoi jäädä katselemaan, mutta jatkoi sitten hommia tosi kivasti :) Ihana treenata koiran kanssa, joka ei hötkyile. Nepon kanssa koheltamisen vuoksi en vain osaa luottaa tarpeeksi Nijiin, vaikka se ei varmasti mihinkään lähde. Ja jos yrittää, niin se lopettaa matkanteon sillä sekunnilla kun kuulee ei:n. Maanantaina alkaa alkeiskurssi ja toivon mukaan sieltä tarttuu uusia oppeja onkeen :)