Niji

Paikka: Raviradan läheiset pellot
Häiriöt: Pari ravirataa kiertävää koiranulkoiluttajaa
Sää: Pilvinen

Jälki nro 41

Alusta: lyhyt heinäinen pelto Pituus: n. 50 m Kulmat: 1x 100 asteen kulma, 3x 90 asteen kulmia Muuta: Namitettu muuten, paitsi kulmista

Jälki alkoi n. parinkymmenen askeleen suoralla, joka sujui hyvin. Jostain syystä Niji hakeutui koko jäljen ajan vasemmanpuoleisille askelille ja tarkisteli huonosti oikean puolen. Ensimmäinen kulma, joka oli siis loivempi kuin muut, Niji selvitti mallikkaasti. Seuraavassa kulmassa neiti pyöristi, sillä se meni hieman kulman ohi, mutta palasi siitä sitten takaisin jäljelle, joka jatku nyt siis oikealle.
Seuraava kulma meni hieman paremmin, vaikka tätäkin meinasi pyöristää, mutta tsekkasi kuitenkin kulman, jossa siis ei namia ollut. Nyt jälki jatkui vasemmalle. Viimeinen kulma meni muuten hyvin, mutta Niji meni kulman yli palaten takaisin tehden ympyrän jatkaen kuitenkin oikeaan suuntaan. Nyt kulma meni täydellisesti. Loppujälki meni ihan kivasti.

Ja arvatkaa kuka muisti liinatyöskentelyn ;) Liina ei kulmissa kiristynyt, enkä muutenkaan juuri koiraa ohjaillut. Rynnimistäkään ei ilmennyt tällä jäljellä, vaikka hosumista oli ilmassa.

Jälki nro 42

Alusta: Sänki/multapelto Pituus: n. 50 m Muuta: Namit joka askeleella, suora

Tässäkin jäljessä Niji haki vasemman puolen askelia jostain syystä... Ilmeisesti liina häiritsi neidin hipiää, koska liina hipoi kylkeä koiran oikealta puolelta ja kun vaihdoin sen toiselle puolelle, niin koira siirsi takamusta oikealle. Siispä liinaa löysemmälle ensi kerralla, vaikka se kyllä oli niin löysällä, että jos vähänkään olisi löysemmällä ollut, olisi liin ollut lähes maassa. Ja takajalkojen välissä se ei pysy. Katsellaan mitä kehitellään. Jälki meni suht ok, vaikka pientä hosumista oli tässäkin ilmassa.

Ensikerralla pitää tehdä ehdottomasti pidempi jälki, koska nuo on aivan liian lyhyitä tuolle. Koira ei ehdi oikein päästä edes jäljestyksen makuun, kun jälki yhtäkkiä loppuukin. Jotenkin olen kangistunut kaavoihin ja unohtanut kokonaan alkaa vielä pidentämään... Ennen tätä jäljethän ovat hiponeet sataa metriä, minkä tuo kepoisesti voi jäljestää. Pituuden lisäämisellä uskon keskittymisen palautuvat ja yleensäkin jälkiä ajamalla. Huonosti on kyllä tullut jäljestettyä leirin jälkeen, mutta onneksi nyt tuli tilaisuus "korjata" moka kun lumet teki katoamistempun :D