Koska päivä oli tavattoman sateinen, ja muutenkin ollaan oltu tänään lähinnä sisäkissoina, niin pidin kolmet minitreenit Nihverölle, ja Nesnuukallekin jotain pientä. Molemmat olivat innoissaan touhuamisesta. Nepo yltiöinnoissaan ja Niji varmalla tasaisella vireellä. Nijin kohdalla treenien tarkoitus oli samalla myös testata, miten neiti lähtee mukaan ekstemporetreeneihin, joita ennen ei mitään leikkimistä tapahdu. Hyvin homma luonnistui.

Nepo

TAVOITTEET
Kaukokäskyt: Maahan-seiso sekä istu-maahan, seisominen uutta
Seuraaminen/sivulletulo: Paikka sivulla, seuraamiset muutaman askeleen mittaisia

Kaukokäskyissä painopiste ensin istu-maahan kuviossa. Vaihdot nopeita isolla N:llä. Etutassut suorastaan lentää eteen niin, että itse koira meinaa jalkojen heiton voimasta liukua eteenpäin.. Että tällaista. Nepo oli mielettömän tohkeissaan touhusta :) Hyvä näin. Vaihdot siis todellakin melkoisen hienoja ;)

Seuraavalla treenikerralla otin mukaan seisomista. Kuppi, josta kauhoin napuja käteen, oli Nepon nenän korkeudella häkin päällä. Kuppi oli siis aivan nenän edessä, joten liikkumavaraa ei ollut eteenpäin. Seiso-maahan kuviot sujui erittäin hyvin! Tällaiset kun niistä vain saisikin O.O Nepo ei liikahtanutkaan sijoiltaan. Koira ponkaisi maasta seisomaan salamana ja läsähti maahan samalla sekunnilla, kun sai käskyn. Tämä ei ollut siis yhtään huonompi pohja seisomisen treenaamiselle ;D

Seuraamisia ollaan otettu pitkin päivää. Paikka kiva. Nyt vaan etenemään H I T A A S T I tämän kanssa.. Minä kun tunnetusti alan ahnehtia liikaa :P

Niji

TAVOITTEET
Maahanmeno sivulla: Nopeutta, käsiavun poistamista
Luoksetulo: Eteenistuminen, istuminen paikoillaan
Liikkeestä seisominen: Samaa kaavaa jatketaan, apua (eteen pyörähdystä) vähentelemään, ennakointi poies

Maahanmenot sivulla alkaa sujua kivan nopsaan. Nijillä on tapana mennä maahan hitaanpuoleisesti eli se laittaa hieman vasenta jalkaa eteenpäin, sitten oikeaa, sitten taas vasenta ja taas oikeaa jne. Eli se ei läsähdä suoraan maahan, mitä minä haen. Tänään saatiin nopeutta sen verran, että vain toinen jalka teki hivuttautumisliikkeen ennen maahan läsähtämistä. Eiköhän tämä tästä. Ja tuonkin ilman käsiapua :D Jei! Tästä se lähtee ;)

Luoksetulojen eteenistuminen sujuu ihan kivasti. Nijillä on vaan tyyli hieman hukassa, koska se tulee niin pitkälle eteen, että nenä töksähtää jalkoihin ja vasta sitten penneli pyllähtää istumaan. Tämähän tarkoittaa siis sitä, että väli minuun on iso. Nyt opettamaan koiralle kuonon nostaminen ylöspäin, jolloin se pääsee lähemmäs minua. Tähän pieneen seikkaan kiinnitimme tänään erityishuomiota. Tehtiin luoksetuloja noin metrin, parin matkoilla. Hyvin alkaa sujua :)

Liikkeestä seisominenkin alkaa hahmottua yhä enemmän :D Tänään sain treenin loppuun kaksi onnistunutta pysähdystä ilman isoa apua eli pyörähtämistä eteen heti käskyn jälkeen. Annoin siis käskyn "jää", koira pysähtyi ja vapautin lähes välittömästi kupille. Toisella kerralla palkkana oli illan ruoka. Viimeisessä pysähtymisessä odotin hieman pidempään ennen vapautusta ja etenin itse pidemmälle koirasta. Homma toimii! Jes! :)