Uurastin tänään sen verran, että tein molemmille painajaisille jäljet. Tässä sepostusta.

Nepo

Alusta: Pelto (matalaa heinikkoa)
Jäljen kulku: n. 50 m suora, puolessa välissä esine, kulma vasempaan, n. 70 m suora, joka kulki saarekkeen läpi (kivien ylityksiä, pidempää heinikkoa, jälki kiemurteli jonkin verran) jatkuen takaisin pellolle. Kulma vasempaan ja noin 40 m suoraa. Päässä esine.
Esineet: Namirasioita (lihaa)
Muuta: Jäljellä puolet askelista napuilla, puolet ilman. Nami kohdat pääasiassa jäljen alussa, kulmien jälkeen sekä pidemmällä suoralla pari useamman askeleen pätkää.
Vanhuus: n. 15 min

Eipä voi muuta kuin ihmetellä. Nepo jäljesti rauhallisesti ja tarkkaan! Uskomaton elukka. Alussa noin kolmen metrin jana ja herra ajatteli lähteä vinoon touhottamaan nenä ylhäällä (tuuli). Siispä uudestaan ja rauhassa. Jälki löytyi, mutta lähti tarkastelemaan väärään suuntaan. Kääntyi ja jälki jatkui hienosti. Ensimmäinen esine tuli suht nopeasti eteen. Nepo merkkasi esineen ja käskin maahan. Avasin rasian ja koira sai palkan. Lähdettiin eteenpäin. Kulma jotain aivan hirveää :D Nepo olettaa liikaa jäljestäessään ja sen vuoksi kulma jäi huomaamatta. Kulmat ovat ainainen ongelma Nepon kohdalla ja kun itsekään en aina tasan muista, missä se menee. Annoin Nepon itse sompailla. Koira liikkui liinan mitan päässä haroen tuulesta hajuja. Positiivista oli se, että herra todella etsi ja käytti nokkaansa maassa, vaikka tuulta tavoittelikin. Lopulta jälki löytyi ja jatkettiin matkaa tasaisen varmasti. Edessä oli heti saarekkeen ylitys ja sieltä selvittiin hienosti. Toinen namirasia (kananmunakennosta väännetty ja ilmastointiteipillä kiinni laitettu rasia = pieni) löytyi hyvin. Merkkasi ja maahan-käsky. Herkuttelun jälkeen takaisin töihin. Hyvin sujui, kunnes eteen tuli kulma. Tämä oli tosin huomattavasti parempi. Nepo meni vain hieman kulman ohitse ja palasi sitten takaisin jäljelle. Suora hyvä ja esinekin löytyi :)

Normaalisti Nepon on namittomilla askelilla ruennut kirimään vauhtia, mutta nyt se jäljesti ääritarkkaan myös ne alueet. Jes! Liinalla minun ei tarvinnut puuttua missään vaiheessa, mikä on outoa Nepon kanssa jälkeillessä. Tosin kulmissa olisin voinut vaatia tarkkuutta, mutta koska Nepo järkeili itse niin hyvin, päätin antaa sen yrittää itse ratkoa ja se näytti toimivan ;) Toinen kulma oli suhteellisen kiva Nepon jälkeilemäksi :)

Niji

Alusta: Pelto (maahanpainunutta heinikkoa, lehtiä)
Jäljen kulku: Jälki oli suora, jolla neljä esinettä (namirasioita). Jäljen alusta n. 10 askelta, ensimmäinen esine, n. 20 askelta, toinen, n. 10 askelta, kolmas, n. 20 askelta, neljäs.
Muuta: Kaikilla askelilla napu
Vanhuus: 20 min

Tämä siis Nijin jälki nummero 45. Oikeastaan esineilmaisun harjoitteluahan tämä on, mutta jälki kuitenkin ;)

Niji pisti tänään parastaan. Ääritarkkaa, askel askeleelta -jäljestämistä. Tällaiselta sen pitää näyttää! :) Lähetin koiran jäljelle pari askelta ennen varsinaisen jäljen aloitusta. Niji laski nokan välittömästi maahan ja lähti rauhallisesti tekemään töitä. Voisiko viime jäljellä olla vaikutusta tähän? Ensimmäisen esineen merkkasi, annoin käskyn mennä maahan. Niji kääntyi puoliksi minua päin. Kehuin ja menin esineen luokse ja ohjasin koiran uudelleen maahan esine jalkojen välissä. Niji oli selkeästi epävarma, kun annoinkin sille yhtäkkiä käskyn jäljellä. Jatkettiin hommaa ja neiti porskutti samalla rauhallisella tyylillä. Seuraavan esineen merkkasi myös ja käskin maahan. Niji läsähti maahan suoraan kohti esinettä, joka ei ihan etujalkojen välissä ollut, mutta puoliksi kuitenkin. Palkkaus ja jäljen jatkamista. Seuraava esine oli samanlainen kananmunakennosta väkerretty pieni rasia, jonka Niji merkkasi ja käskystä meni maahan. Jälki jatkui taas rauhallisella tahdilla. Jälki loppui viimeiseen rasiaan, jonka neiti merkkasi todella pikaisesti/pienellä eleellä. Hajuja sotki parin metrin päässä puun takana ollut namirasia, jolla jäljen namitin, sillä tuuli suoraan puulta päin. Niji otti selvästi näiden namien hajun. Onnistuin kuitenkin hoksaamaan merkkauksen ja käskemään Nijin maahan. Taas herkutteluhetki ja vapautus.

Vou! Tuolta kun se oikeasti näyttäisi aina! :D Luulen, että Niji todella kaipaa vaihtelua jälkeilyyn, kun kerran näin hyvin pysyi nokka maassa tällä kertaa. Ehkä meillä on sittenkin toiveita FH-jäljelle. Ehkä. Esineiden ilmaisua tullaan jatkossa opettelemaan samalla tyylillä. Kun namirasioiden ilmaisu on hallussa, tulee mukaan erilaiset esineet, joiden alle namirasia. Pikkuhiljaa rasian häivytys kanteen ja lopulta kokonaan pois. Tähän meillä on onneksi aikaa koko kesä ja vaikka ensi vuosikin, jos siltä näyttää ;D