Nimittäin kyyn kanssa! Lähdin eilen painajaiskokoonpanon ja porokoiravahvistuksen kera lenkille tarkoituksena kiertää yhden metsälenkin kautta rannalle. Heti pihatiellä (joku parikymmentä metriä) meitä vastassa oli kyy. Koirat käppäili käärmeen vierestä, hyvä etteivät päälle astuneet, ja minä onnellisena olisin talsinut suoraan sen päälle, ellei jalaton ystäväisemme olisi nostanut päätään. Siinä vaiheessa kiskaisin koirat pikaisesti luokse ja peruutin muutaman askeleen. Siinä se pää pystyssä hengaili, mutta pakeni paikalta. Järkkyä. En ole tähän mennessä törmännyt kuin vain ja ainoastaan kuolleisiin käärmeisiin, vaikka tässä liikuskeleekin ihan kiitettävästi sihisijöitä. Sen verran tapaus ällötti, että suuntasin koirien kanssa suoraan rannalle ilman metsäkeikkaa. Oli kyllä aivan järkyttävän kuuma (ja juhannuksenahan piti sataa...), reilusti yli parikymmentä näytti mittari varjossa, joten ihme, ettei törmätty useampaan käärmeeseen.

Me ei olla puuhattu mitään tähdellistä, sillä juhannukseksi suunniteltu reissu Keuruulle peruuntui :( Tarkoitus oli kaverin kanssa lähteä juhannuskonffaan, mutta minkäs teet. Ensi vuonna sitten ;)

Ollaan me jotain tehty agilityn parissa, sillä agirotu lähestyy uhkaavasti, eikä Niji osaa (aikuisten oikeasti) juuri mitään... Keppejä ollaan tuskin aloitettu ja kontaktitkin on melko uusi tuttavuus (keinu ja A ainakin, mutta elämme toivossa, ettei ensimmäistä ole radalla). Käytiin viime sunnuntaina ottamassa Nijin kanssa pikareenit kentällä, kun saatiin avain lainaksi. Hyppyjä, putkea sekä rengasta otettiin ja kokeiltiin keinua, kun se piti joka tapauksessa raahata ulos estevarastosta, jotta pääsee muihin esteisiin käsiksi. Ihan jees homma pelittikin, mutta rengas tuotti hankaluuksia. Ei me olla sitä otettu kuin pari hassua kertaa, joten ei voi muuta olettaakaan.

Tiistaina käytiin sitten vähän isommalla porukalla reenailemassa. Kertasin puomia pari kertaa ja tein taas sellaista hyppy-putki rataa. Välistä vetoja sekä kierrättämistä ja tiukkoja kurveja. Ei juuri ongelmaa muussa kuin omassa ohjauksessa. Niji on tasaisen varma "tykittäjä", kunhan vain itse oppisin ohjaamaan. Olen joko liian nopea tai sitten hidas. Sellainen välinopeus pitäisi opetella, jotta homma rullaisi. Nepoa pitää hillitä, Nijiä pitää nostattaa. On se vaikeaa. Huomenna mahdollisesti taas liitelemään. Nyt jos saisi Neponkin mukaan otettua ;)

Tein Nijille kisamaisesti avoimen liikkeet eilen läpi narupallopalkalla ja täytyy sanoa, että näytti ihan kivalle! :) Paikallaolossa ei enää juuri epäröi nousta ekasta käskystä sivulle, seuraaminen superia, liikkeestä seisominen (tein jäävät vaihteeksi väärin päin) täydellinen, luoksarin stoppi nopeutunut huimasti, eikä loppuosa liikkeestä tuota ongelmaa, liikkeestä maahanmenon sekoitti seisomiseen (olin epäselvä), mutta toisella yrittämällä jopa nopea! Kaukoissa ei yhtään valittamista, skarpit ja nopeat vaihdot. Nouto hyvä, hieman meinaa vielä takellella kapulan ottamista, mutta vauhtia ja intoa on tullut roimasti lisää. Estehyppyä en ottanut tällä kertaa. Liikkeiden järjestys saattaa hieman heittää, mutta kaiken kaikkiaan tällä hetkellä mahkut on kivaan ykköseen, jos kokeisiin oltaisiin menossa (liikkeiden puolesta siis, viretilan hallinta on sitten eri juttu). Toivottavasti heinäkuussa olisi ne möllit, niin pääsisi kokeilemaan vähän paremmin koetunnelmaa :)

Nepo on viettänyt treenitöntä aikaa, mitä nyt pientä tokoilua ulkosalla leikkien lomassa. Nepon kanssa on kiva hömpötellä, mutta tarkka tekeminen raasta sen verran omia hermoja, etten ole saanut itselleni motivaatiota. Agility-hommat innostaisi kovasti ja huomenna mahdollisesti reeniä olisi tiedossa! Katsellaan :)

Tällaista tällä kertaa. Ai niin! Sivujen parissa olen jopa jotain saanut aikaiseksi, mutta vielä menee hetki, ennen kuin saan ne nettiin asti :P Suunnittelen tässä hieman myös muuttoa tuonne Sotkamon puolelle, kun työtkin ovat siellä.. Sama asua siellä kuin kulkea täältä. Sen verran paljon menee rahaa noihin bussimatkoihin ja aikaa! Helpommalla pääsisi, kun siellä asustelisi. Katsellaan nyt kuitenkin vielä. Asuntohakemus pitäisi ensimmäisenä saada matkaan.