Jep. Ollaan tässä parin kolmen päivän ajan keskitytty katselemaan vähän voittajan liikkeitä. Lähinnä olen koittanut kasata itselleni jonkinlaista treenisuunnitelmaa eri liikkeiden kohdalla, mutta jotenkin hirveän vaikea hahmottaa koko tilannetta. Tästä syystä olen vähän katsellut jokaista liikettä ja vaihetta, missä ollaan:

Paikallaolo
Tässä ei pitäisi olla mitään erikoista. Oltiin mölleissä häiriökoirakkona ja olin koko neljäminuuttia piilossa. Ihan lopussa Niji paransi asentoaan/kääntyi hieman enemmän piiloa päin. Huomio kuitenkin, että oltiin jo avoiltu, joten neiti taisi olla vähän "turta" koko jutulle, vaikka skarppina makasikin. Mutta siis, pitää muistaa seuraavaksi tehdä lyhyitä ja motivoituja pätkiä sekä muistuttaa mahdollisista turhanpäiväisyyksistä. Ruokakuppireenejä lähinnä suunnittelin, sillä niillä hommaan tulee sitä skarppiutta, mikä Nijillä on aina ollut paikallaolossa :)

Seuraaminen
Uutena juttunahan tulee sivuaskeleet sekä peruuttelu (jos en ihan väärin muista). Peruutuksia aloiteltiin tänään omalla käskyllä (peru) hahmottamaan siten, että koira on edessä ja koitan saada sen edes vähän peruuttamaan. Onnistui ja sain "kamppailun" jälkeen useamman askeleen aikaiseksi. Naksupelillä ja käsiavuilla mennään etiäpäin. Tosin nyt illalla käytiin uimassa ja laiturilla sitten tein seuraamista neidin kanssa. Vahingossa, tarkoitukseni ei ollut peruuttaa, onnistuin siirtämään hieman jalkaa taaksepäin ja Niji PERUUTTI! :D Kokeilin uudestaan ja uudestaan: Aina sama homma ;) Käskynä oli ihan vain perus "seuraa". Ehkä tähän ei tarvitsekaan toista käskyä, jos vielä muistan lähteä peruuttelemaan oikealla jalalla? Uusi käsky tuntuu jotenkin turhalta näin jälkikäteen ajateltuna...

Käännökset paikallaan sujuu suht kivasti, mutta niihin tarvitaan nopeutta sekä tarkkuutta. Naksun kanssa ajattelin lähteä tätä hakemaan. Ruokakupilla ollaan harjoiteltu askelvaihdoksia sekä paikallaankääntymisiä perusasentotreeninä, joten pohjat on olemassa.

Liikkeestä istuminen
Pitää palautella tämä Nijin mieleen, kun ei olla BH:n jälkeen juuri kertailtu. Varmuutta ja nopeutta tähän :)

Luoksetulo
Seisahtuminen suht ok (rivakampi saisi olla, mutta pysähtyy kuitenkin suhteellisen nopsasti), joten siinä ei ole oikeastaan muuta kuin vaihtelua touhuun. Ei aina saman kaavan mukaan ja paljon niitä läpijuoksuja sun muuta hömpöttelyä. Vauhti oli mölleissä hyvä, mutta pitää muistaa pitää se yllä :)

Maahanmenoja hahmoteltiin eilen ja tänään ihan leikin seassa. Nijin maahanmenot ovat parantuneet huimasti aikaisemmasta ja sujuivat äärimmäisen nopeasti myös näissä testailuissa! :) Pitää jatkaa naksujuttuja maahanmenoissa. Maahanmenoon on meillä sitten suullinen käsky.

Ruutu
Ruutua on otettu kolmena päivänä peräkkäin. Ihan pallolle menemistä eri suunnista ruutua. Tänään näytti jo siltä, että Niji on alkanut alkutakeltelujen jälkeen jopa hoksata ruudun törppöineen. Olen tehnyt myös kosketusalustalla ja toimii myös silloin. Viimeksi on ruutuja tehty Kannuksessa ollessa, joten aikalailla saman kertailua matkaa pidentäen. Tein yhdesti pysäytyksen ruutuun tänään ja sujui äärimmäisen hienosti! :) Saa nähdä mitä tästä loppujen lopuksi tulee. Järjellä ajateltuna tämä ei ole mikään kamalan vaikea juttu loppujen lopuksi - tai sitten vain kuvittelen ;D

Ruudun pohjiksi ollaan harjoiteltu maahanmenoa kaukaa (kaukot) sekä lennosta seuraamista. Pitäisi varmaan ottaa myös maasta seuraamisia (on taidettu joskus treenien seassa ottaa?) erikseen. Ehkäpä tämä tästä.

Hyppynouto
Kokeilin ja toimi melkeinpä paremmin kuin tasamaanouto! :D Niji on ruvennut varastamaan hypylle, joten pitää ottaa tämä varastelu syyniin seuraavaksi.

Metallinouto
Samat ongelmat kuin aluksi puukapulallakin: Ei meinaa ottaa maasta. Juoksee kyllä iloisesti kapulan luo, mutta tarttuminen on ällöä. Olen siis vahvistellut eteentulemista kapulan kanssa sekä hyvää otetta (meinaa kalista suussa).

Tunnari
Tämän hetkistä tilannetta en osaa sanoa, kun on otettu viimeksi joskus talvella sisällä... Tunnarit on jossain hukassa, mutta tarkoitus on liikettä harjoitella jatkossa ihan motivaattorina, koska Niji pitää (tai ainakin piti) liikkeestä kovasti (nenäjutut on pop).

Kaukot
Matka on vielä lyhyt, mutta pikkuhiljaa edetään. Meinaa tulla hivenen eteenpäin noustessa istumisesta seisomaan sekä mentäessä maahan seisomisesta(!). Painotus takapalkkaan ja kun sujuu lähietäisyydeltä, aletaan ottamaan lisää matkaa koiraan. Nijillä periaate siis pitää takajalat paikallaan. Naksutellen jälleen etiäpäin.

Siinäpä ne sitten olivatkin :) Loppujen lopuksi ei tuossa ole kuin kaukot, ruutu ja metalli ne meidän heikoimmat. Niihin siis lähdetään painottamaan. Tunnarista tosin en tiedä, miten menee tällä hetkellä. EVL:ää varten olen alkanut ottamaan istuen paikallaolon mukaan (eipä ole aiemmin tullut mieleen :P ) treenikuvioihin. Lähinnä jätän koiran istumaan, kun teen jotain (esim. laitan ruutumerkit). Vaarana vaan voi olla se, että Niji keksii mennä maahan tai sitten paikallaolossa maaten se nousee istumaan.. Tosin tähän pitää puuttua heti alusta asti :)

Kuhmon möllitokot lähestyy, joten toiset avoimen mölleröiset lähenee uhkaavasti. Estehyppy taitaa kaivata eniten sitä kertaamista...

Nepo edistyy muuten kaukojen saralla! :D Se pysyy jopa suht hyvin paikoillaan joka asennonvaihdoksessa ;) Noutoja on kertailtu ja hyvin sujuu niin metallilla kuin puukapulallakin painosta huolimatta. Katsotaan, miten käy kun on tarkoitus ostaa kilon kapula heti kun niitä liikkeelle tulee :)