Tämä on nyt jälkikäteen kirjoiteltu, mutta koittakaa kestää ;D Meikäläisen kone päätti nimittäin hajota juuri perjantaina ennen viikonloppua... Raivostuttavaa...

Nepon luonnetesti meni pitkälti odotusteni mukaan. Parista kohdasta odotin toisenlaista tulosta, mutta niistäkin saimme sen mitä ansaitsimme. Esimerkiksi luoksepäästävyys meni +2 puolelle, koska koira leikin yhteydessä alkoi näykkiä ja näyttää hampaitaan tuomarille. Muuten Nepo oli mielestäni reipas vieraiden kanssa. Ampumisesta saimme ++ eli laukauskokematon, vaikkei Nepo normaalisti laukauksiin reagoi. Tällä kertaa se oli kuitenkin niin paineessa, että se hyppäsi ensin minua vasten ja sitten muuten vain liikuskeli kun pamaus kuului.

Alkurupattelun aikana Nepo pyöri ympärilläni ja oli muutenkin vähän stressaantunut. Se ei ollut juuri hetkeäkään paikoillaan. Tuomareita se kävi nuuskimassa ja meni rapsutettavaksi mielellään. Leikkiin Nepo lähti innoissaan ja tarrasi ensin keppiin, mutta alkoi epäröimään ja irrotti. Samalla kohde muuttui kepistä sormiin välillä. Minun kanssa koira leikki hyvin. Yritettiin myös sitä, että ensin minä leikitin ja sitten hivutin kepin tuomarille, mutta lopputulos oli sama.

Kelkalla tiesinkin jo miten Nepo reagoisi. Se haukkui epävarmana sivullani ja pakitti taakse möykäten siellä. Se uskaltautui heti menemään kelkan luokse, vaikka vähän säpsyikin juttua. Kelkkaa se ei pahemmin noteerannut kun tulimme uudestaan sen luokse.

Tuomarin hyökkäykseen meille vaihdatutettiin lyhyt hihna. Tässäkään Nepo ei uskaltanut puolustaa edessä vaan pakitti taakseni haukkumaan ja möykkäämään. Nepo palautui kuitenkin suhteellisen nopeasti, vaikkei täysin rento ollutkaan tuomarille jäätyään. Tämä kohta pelotti itseäni eniten, sillä pelkäsin, että pojalla jää homma päälle.

Hyökkäyksen jälkeen oli sitten haalari ja tynnyri. Molempiin koira reagoi sinkoamalla kauemmas. Uudella kierroksella koira ei juuri juttuja muistellut. Tynnyriä vilkuili.

Pimeässä huoneessa Nepo toimi hyvin. Aluksi jännitti se, kun toinen tuomareista istui heti oven suulla koiraa vastassa. Nepo vain nuuskaisi tätä ja lähti sitten etsimään. Kolahdukseen reagoi, mutta jatkoi etsimistä ja löysi minut nopeasti.

Seinään jättäminen oli toinen asia, mikä itseäni jännitti suuresti. Osaako koira lopettaa, vai jääkö homma päälle. Nepo reagoi nopeasti tulijaan ja onnistui melkein näppäisemään tuomaria. Nepo oli pakko saada perääntymään, joten tuomari vei jutun pitkälle ymmärrettävästä syystä. Nepo hyppäsi tuomaria päin ja hihnan loputtua osui tietenkin seinään, jolloin hyökkäys lakkasi. Nepo oli hyökkäyksen jälkeen ihmeen suvaitsevainen, vaikka ajattelin ettei antaisi tuomarin koskea. Koira käänsi vain päätään tuomarille ja antoi tämän silitellä.

Pisteemme ovat seuraavat:
TOIMINTAKYKY hyvä +2
TERÄVYYS suuri, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +2
PUOLUSTUSHALU kohtuullinen, hillitty +3
TAISTELUHALU suuri +3
HERMORAKENNE hieman rauhaton +1
TEMPERAMENTTI häiritsevän vilkas -1a
KOVUUS hieman pehmeä +1
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS Luoksepäästävä, hieman pidättyväinen +2
LAUKAUSPELOTTOMUUS Laukauskokematon ++
LOPPUPISTEET +123

Hermoista sen verran, että ne ovat juuri ja juuri plussan puolella, mutta koska vilkkaus ja hermot kulkevat käsikädessä, antoivat tuomarit meille miinusta vilkkaudesta. Ja kuten tuloksista huomaa, Nepolla on pari osa-aluetta hieman "epäsuhdassa" keskenään. Koira on hirveän terävä + huonohermoinen ja nämä ominaisuudet vilkkauteen yhdistettynä eivät ole hyvä juttu. Tällaisista koirista saa helposti pelkopurijoita, eikä koiraan voi täysin luottaakaan missään tilanteessa. Tuomarit kuvasivat elämää tällaisen koiran kanssa veitsenterällä kävelemiseksi.