Jees. Taas on takana yhdet erittäin positiiviset treenit Nijin kanssa hallilla. Mukana oli kämppiksen lisäksi Ruuti-sakemanni sekä Mino-sheltti ohjaajineen.

Aloitettiin touhut yleisellä leikkimisellä ja siinä seassa tehtiin seuraamisia. Tänään painotuttiin muutenkin seurailuun. Tein ihan muutaman askeleen pätkiä käännöksien kera. Leikki muuttui pikkuhiljaa namien nakkeluun, joka on selvästi Nijin mieleen ;) Nappulat kun pomppii pitkin lattiaa ja niitä on kiva jahdata. Myös taistelu lelusta käy, mutta noutojutut on tylsiä.

Parin häiriökoirakon tokoillessa ympärillä, otin Nijille paikallaolon keskellä hallia. Ei mitään ongelmaa. Niji nakotti paikallaan tosi hienosti. Välillä vilkuili toisia, mutta käänsi katseen nopsaan takaisin minuun. Jossain vaiheessa oli pientä lattian nuuskuttelua ilmassa, mutta pienellä hymähdyksellä neiti skarppasi itseään.

Pienten virittelyseuraamisten jälkeen Säde liikkuroi meille kolme liikettä. Liikkeestä maahanmeno: Menee maahan, hivenen hidas. Luoksetulo: Hieman vino, sivulletulo ok. Liikkeestä seisominen: Pysähtyminen kuin seinään (Jes!!), mutta Niji ennakoi liikkurin käsky-sanasta sivulletulon. Muuten tosi hyvä. Otettiin kertaalleen seisahtuminen ja käsky-sanan jälkeen odotin hetken ja palkkasin koiran seisomisesta. Ekallakin kerralla piti niin tehdä, mutta Niji ehtikin istahtaa omia aikojaan :P

Pari kivaa estehyppyä tähän väliin. Ei mitään ongelmaa, joten tästä on tullut meille yksi varmimmista liikkeistä. Keskityin lähinnä siihen, ettei Niji hyppää valmis-sanasta, jonka vastaan liikkurille, vaan vasta hyppy-käskystä. Pari kertaa meni neidillä senat sakaisin, mutta muuten ok. Seisahtuminen välillä löysä, välillä napakka. Otin liikkeen kerran kokonaisuudessaan ja loput palkkasin lähinnä napakasta seisahtumisesta.

Tähän väliin taas seuraamisia. Nyt pitkiä suoria, joissa juoksuosuuksia myös. Osa seuraamisista oli tiheitä käännöksiä suuntaan jos toiseenkin, myös täyskäännöksiä. Otin myös seuraamista hihnassa. Hihnan kanssa Niji seuraa tiiviisti, joka ei sinällään itseäni haittaa, mutta tiedän, että siitä varmasti rokotetaan tokokisoissa :P Seuraaminen vapaana on huomattavasti nätimpää hihnalliseen verrattuna.

Loppukevennykseksi tein vielä ruudun. Matkaa ruutuun noin viitisen metriä. Hyvin irtoaa ja juoksee ruutuun nätisti. Otin myös pientä seisahtumisen hahmottamista ruutuun, sillä Niji pinkaisee takaisin minun luokse ruudusta. Käsky sto + käsimerkki kera napun lennättämisen sai ihmeitä aikaan. Minua varoiteltiin, ettei pienellä ruudulla kannata touhua aloittaa, vaan suoraan isolla. Nooh. Onneksi minulla ei mikään kiire sinne voittajaan ole, joten ehkä me ehditään se siihen mennessä ;D Matkan pidentämisen lisäksi isonsin ruutua hivenen.

Tänään ei koskettu jääviin! Maltoin kerrankin pitää näppini erossa niistä koemaisia enempää ;) Nijillä on hallille tullessa kiva vire päällä ja se on heti touhussa mukana. Aloitettiin sitten leikillä tai suoraan liikkeistä koemaisesti. Luoksepäästävyyttä ollaan kovasti mahdollisuuksien mukaan treenattu. Yhtä ihmistä lukuunottamatta Niji on malttanut pysyä paikoillaan sen aikaa kun sitä räpelletään. Toissapäivänä katsoin lähtölistat kokeessa... Ja arvatahan saattaa, että minä olen ensimmäinen O.O