Jälki

Paikka: Ampumaradan viereinen pelto Sää: Aurinkoinen, lämmin Häiriöt: Perässä kulkevia ihmisiä

Alusta: Heinikko/multapelto Pituus: n.3-400 m Kulmat: 3x oikeaan, 2x vasempaan Tuuli: Jäljen lähdösuuntaan nähden vasemmalle Muuta: Napuja siellä täällä, muita jälkiä paljon

Jälki meni huomattavasti paremmin kuin viimeksi, vaikkei siltikään mitenkään loistokkaasti. Suorat Nepo veti ihan kivasti, vaikka välillä meinasi hukkua niilläkin, sillä tuuli vei jälkeä vähän sivummas + vanhoja jälkiä oli aivan jälkemme tietämillä. Tarkkuutta pitää hakea nyt vain entistä enemmän, vaikka yllättävän hyvin Nepo nokkaansa käytti. Ehkä kinkkinen tilanne laittoi nenän painumaan hieman paremmin maahan. Kuiva ja lämmin ilma taisivat sen verran vaikuttaa, että Nepo alkoi nostella välillä päätään pystyyn ja "hengähtää". Eli olisi ollut ihan viisasta juottaa koira ennen jälkeä.

Ensimmäinen kulma vasempaan tuli eteen n. 20-30 m jälkeen ja se sujui yllättävän mutkattomasti. Itse en edes muistanut, että kulma tuli niin äkkiä. Onneksi koira selvitti sen hienosti. Seuraava pätkä suoraa meni kivasti, matkaa joku vajaa 20 m seuraavaan kulmaan.

Kulma oikeaan selvitettiin vähän pyöristäen, mutta ei kuitenkaan pahasti. Haluaisin kuitenkin, että koira merkkaisi kulmat selkeämmin, eikä lähtisi viilettämään niin paljon tuulen mukana. Tuulesta johtuen kulma pyöristyi, sillä koira haki seuraavan suoran tuulen avustuksella. Seuraava suora oli sitten jo pidempi, n. 100 m ja se meni kohtalaisesti. Tuuli vei jälkeä sivuun ja välillä Nepo lähti vääriä jälkiä pitkin. Hihnasta nyppäämällä jälki alkoi taas hahmottua herran päähän. Seuraava kulma löytyi hyvin.

Tämä kulma oli siis taas oikeaan. Kulma pyöristyi hiukkasen, eli se ei aivan niin täydellinen voinut olla, mitä halusin. Jälleen suoraa, joka oli pituudeltaan joku 25-30m. Suora sujui kivasti.

Seuraava kulma oli sitten vasempaan. Nepo pyöristi tätäkin, vaikkei niin paljon kuin edellisiä. Pyöristys tuli tällä kertaa ulkokulmaan eli koira meni hiukan ohi kulmasti, mutta pääsi kuitenkin takaisin oikealle jäljelle. Kulman ylitys oli ihan muutama kymmenen senttiä. Seuraava suora meni ehkä parhaiten suorista, jotka olivat sivutuulessa. Viimeinen kulmakin löytyi oikein hyvin ja se kääntyi vasempaan. Jälki loppui parin metrin päähän kulmasta.

Toko

Paikka: Ampumarata Sää: Aurinkoinen Häiriöt: Paljon vieraita koiria, muutamia tuttujakin

Seuraaminen: Kontakti aivan jossain muualla kuin pitäisi... Uudet koirat sen verran häiritsivät Nepoa, mutta Nepoksi poika suorioutui ihan kivasti haastavasta tilanteesta. Toiset koirat siis pyörivät aivan vieressä.

Paikallaolo: Ensin sekaisin siellä täällä ja tästä paikallaolosta jokainen vuoronperään kutsui koiransa luokseen. Nepo kutsuin viimeisenä. Juuri ennen kutsumista Nepo lähti kun jostain kumman syystä nousi ylös kun kehuin sitä?? Ei siis iloisena, vaan jotenkin hämillään. Juuri samalla hetkellä kun kehuin, niin yksi tuttu treenikaveri pyyhälsi aivan Nepon nenän edestä ohjaajansa luokse. Olisiko Nepo ehtinyt lähteä tämän perään ja kun kehuin, niin luuli minun komentavan? Joka tapauksessa kävin laittamassa koiran takaisin maahan. Poika pysyi hyvin ja kutsuin siitä sitten luokse.
Toinen paikallaolo meni hieman paremmin kuin edellinen. Tämä oli siis ryhmässä, jossa me olimme reunimmaisina. Hieman Nepo katseli muita tuntemattomia koiria, kun nämä liikkuivat, mutta muuten koira oli kivasti paikoillaan. Ei edes kyynärille nousua!

Haku & esine-etsintä

Paikka: Iso halli

Haku oli siis hämärässä sisätilassa. Nepo ei meinannut millään löytää ensin maalimiestä, sillä hajut jäivät pyörimään huoneen vasempaan takanurkkaan, kun maalimies oli taas oikealla, noin 5 m päässä takaseinästä. Lopulta Nepo kuitenkin löysi etsimänsä. Otin myös näytön ja se suijui kivasti.

Ensimmäinen esine-etsintä
Esineenä Nepon naruluu, joka piilotettiin siis varastohuoneeseen, missä kaikennäköistä rojua. Piilo oli hyllyllä n. 30-50 cm maasta. Nepo ei luultavasti oikein tiennyt mitä oli etsimässä, joten alkoi kysellä minulta. Nepo haki esinettä hienosti, mutta paikannus oli vähän tiessään. Lelu kuitenkin lopulta löytyi

Toinen esine-etsintä
Paikka ja esine edelleen sama. Nyt esine oli lattialla, yhden pahvilaatikon jäännöksen alla. Nepo löysi sen melko nopeasti. Ilmeisesti se nyt tiesi mitä hakea?