Vietimme viime viikon kokonaan koulun alueella sillä suoritin viimeisen kennelvuoroni. Nepo ja Niji majailivat kanssani koululla. Nepo vietti pitkälti ulkokoiran elämää tarhassa ja Niji kokeili myös häkkielämää kennelillä karanteenissa. Alkuviikkosta huuto oli kova, mutta vaikkei yksin tahdottukaan jäädä, niin pikkuhiljaa neiti juttuun tottui. Tyttö jopa nukkui häkissä, mitä Nepo ei ikinä tee silloin kun tietää minun olevan maisemissa. Pentu tietenkin väsähtää nopeammin, joten ehkä sekin vaikutti asiaan ;)

Häkistä koitin tehdä Nijille mahdollisimman mukavan paikan. Ruuan annoin sinne, mutta eipä neiti sitä syönyt, koska oli yksin. Luita se sen sijaan siellä narskutteli menemään. Häkistä oli aina kova kiire pois oltiin sinne menossa tai sitten tulossa pois. Luvan pyytämistä ollaan siis harjoiteltu ahkeraan häkin kanssa :)

Nepo sen sijaan ottaa häkkielämän hieman "rauhallisemmin". No okei, se ravaa paljon yhtä sivua häkissä, mutta kyllä se siellä osaa hieman rauhoittuakin. Tosin seisten. Sen kanssa on sikäli helppoa, että se osaa mennä käskystä häkkiin. Oikean häkin oven löytämisessä oli herralla vain pieniä alkuvaikeuksia, sillä meidän ulkotarhan vieressä on toinen häkki, jonka oli on aivan meidän häkin vieressä, joten sekaannuksia sattuu helposti. Kokeilin sitten ohjata agilitytyyliin Nepon häkkiin vastakädellä ja kappas, se toimi! :) Sen jälkeen on poika löytänyt oikean oven.

Maanantaina ei tehty mitään erikoista. Niji pääsi katselemaan hieman maailmaa ja sai uusia koiratuttavia. Kuje-sheltti innostui jopa leikkimään pikkuneidin kanssa ;D Niji pääsi myös mukaan tunnille luokkaan ja sai paljon uusia ihmiskontakteja. Tuntien loppupuolella neiti malttoi jopa nukkua tuolini alla seikkailtuaan ensin pulpettien alla ihmisten luona rapsutettavana. Hieman tyttöstä jännitti tilanne ja se näkyi hilseilynä sekä läähätyksenä. Onneksi Niji kuitenkin kykeni rauhoittumaan tilanteessa ja se onkin ollut siinä se ominaisuus mitä Nepossa olen jäänyt kaipaamaan.

Tiistaina Nepo sai rakennearvion saksanpaimenkoirien tuomarilta. Laitan kuvia ja tietoa enemmän jutusta kotisivuillemme ihan omaan osioonsa :) Oli ihan mielenkiintoista kuulla jonkun muun arvio koiran rakenteesta. Tosin yrityksistäni huolimatta en kunnolla saanut Nepon liikkeitä "avautumaan". Osittain ongelmaa tuottivat muut koirat, joita oli kentällä. Mutta siis, siitä enemmän myöhemmin ;)

Tiistaina minun piti tehdä Nijille jälki, mutta se sitten kuitenkin jäi. Nepolla sain aikaiseksi jäljen ja se menikin hyvin. Pitää muistaa jossain vaiheessa lisätä treenimerkintä siitä :) Tiistaina ei oikeastaan sitten sen kummempia tapahtunutkaan.

Keskiviikko meni nopeasti kennelillä puuhastellessa. Eipä siinä sen kummempaa. Torstaina tehtiin sitten porukalla agilityä ja tuli paljon pientä uutta tietoa ohjaamisesta itselle. Vaikeuksista Nepon kanssa selvittiin ihan kohtalaisesti. Niji kokeili putkea toisen kerran elämässään ja ihastui siihen aivan täysin! :) Lisää näistäkin myöhemmin :)

Loppuviikosta tein Nijille kaksi jälkeä, jotka sujuivat hyvin. Ilmoitin neidin myös belgianpaimenkoirien erikoisnäyttelyyn Joensuuhun vihdoin ja viimein. Tosin kirje on vielä postittamatta, mutta huomenna sen olisi tarkoitus lähteä määränpäähänsä ;D Nepon luonnetesti lähenee uhkaavasti... Torstai-iltapäivänä herra menee testattavaksi :) Saa nähdä mitä siitäkin tulee ;)

Kamalan tiivistetysti tuli nyt kirjoiteltua, mutta kiirettä pitää, niin minkäs sille voi ;D