Otettiin kaveriporukalla täksi kuuksi hallivuorot, jotta saadaan treenattua ennen 23. päivä olevia tokokisoja. Tänään ensimmäistä kertaa hallilla "tositoimissa". Tein Nijin kanssa sekä tokoa, että agilitya

Toko

Seuraaminen: Aluksi Niji edisti hitusen, joten jatkoin seuruuttamista tekemällä pysähdyksiä ja tiukkoja käännöksiä, jolloin koira rupesi skarppaamaan ja paikka muuttui oikeaan. Tästä valtava palkka. Seuraaminen oli paikoittain haahuilua, koska hallilla ei olla käyty treenaamassa kunnolla koskaan. Ainoastaan vähän agilitya sekä parit mätsärit. Stressi oli neidillä koko ajan päällä ja se näkyi läähätyksenä ja hilseilynä. Tehtiin lopputreenit hieman kevyemmin eli paljon leikkiä ja palkkausta, jotta neidin olotila helpottuisi.

Liikkeestä maahan: Sujui kivasti. Ei mikään hirmuisen nopea, muttei hidaskaan. Nopeutta saisi edelleenkin hakea lisää, mutta liike muuten on ok.

Liikkeestä seisominen: Erittäin hyvä, silloin kun muistaa seisahtaa, eikä mennä maahan! Eli tässä kompastuskivemme. Aluksi meni maahan, mutta parin toiston jälkeen tarjosi seisomista ja nasahti kuin tatti paikoilleen. Tein tätä ja liikkeestä maahanmenoa sekaisin, jotta homma alkaa taas hahmottua ja neiti oikeasti kuuntelisi käskyt. Toimi hyvin ja tarjosi loppupuolella treenia oikeaa liikettä.

Paikallaolo: Neljän koiran ryhmässä. Pysyi muuten erittäin hyvin, mutta nousi, kun viereinen koira käytiin vapauttamassa. Laitoin koiran takaisin makaamaan ja jatkettiin ilman ongelmia :) Niji makaa nätisti korvat höröllä. Hieman ympäristö "häiritsee", kun pitää vilkuilla, jos jotain kuuluu.

Luoksetulo: Suoraan eteentulemisia. Onnistuneita, joten tehtiin ihan vain muutama. Treenien lopuksi leikkiä ja peuhaamista.

Oltiin molemmat näin loman jälkeen vähän tööt. Minulla ei ollut kunnon treenisuunnitelmaa, vaan tapani mukaan lappasin treeneihin kaiken mahdollisen. Nijille tilanne oli jostain syystä häiritsevä, mutta neiti teki silti hienosti hommia! :)

Agility

Ensin putkeen lähetyksiä, joissa ei mitään ongelmaa. Niji osaa hakea esteen hyvin ja suorittaa sen nopeasti. Parasta on se, että neiti on välittömästi kuulolla myös esteen jälkeen ja sujahtaa putkelta tiukistakin kulmista luokse.

Seuraavaksi otin hyppyä ensin ilman rimaa niin että Niji teki esteen ympärillä kahdeksikkoa. Hienosti meni ja vaikka laitoin riman, niin homma meni siitä huolimatta hyvin.

Hypyn jälkeen otin mukaan myös putken eli hypyltä putkeen, jossa on n. 90 asteen kulma, hieman isompi. Hyvin meni. Ohjaaja vaan saisi olla tarkempi ;) Otin sarjaan vielä toisen hypyn eli hyppy, putki ja hyppy, joka sijaitsi edellisen hypyn vieressä samansuuntaisesti (hyvin selitetty ja silleen ;D ). Kivasti sarjat meni ja Niji osaa hienosti hakea myös hypyt :) Jee jee! :D

Lopuksi puomin kertausta. Vielä paljon tehtävää alastulojen kanssa. Ylösmenon pysähdys ok.

Agilityn osalta homma meni myös hyvin. Niji tekee tasaisen varmasti, eikä homma mene yli :)