Nijin mielipide noutokapulaa kohtaan on tehnyt ihan huiman muutoksen O.o Noutaminen on nykyään ihan huippu hauskaa hommaa. Tänään tein aamulla neidin ollessa skarpimmillaan hassuttelunoutoja ulkona ja Nijiä ei edes märkä maa haitannut, kun kapulalle kirmattiin! Oli kyllä kiva katsella neidin menoa :) Kapulan palautuskin on nopea. Eteenistumista en ottanut, vaan semmoista perus jeejettelyä kapulan kanssa. Etenkin sitä, että siihen on kiva tarttua kiinni. Tämä näyttää tuottaneen jonkinlaista tulosta ;) Ehkä se tästä lähtee vielä ja voidaan harkita avoimen kisoja vielä tämän vuoden sisällä ihan tosissaan :D

Illalla piipahdettiin sitten kentällä molempien painajaisten kanssa. Hiljaista oli ja alkuun näytti, ettei ketään ole edes paikalle tulossa. Muutama koirakkoa paikalle kuitenkin tuli, joten saatiin jotain häiriötä aikaiseksi.

Ennen porukan saapumista tein Nepon kanssa noutoa ja seuraamista. Seuraamisessa edistysongelma. Selvästi kenttä nostaa koiralle kierroksia :P Noudot oli ihan kivat. Tosin Nepo tiputti kapulan ja jäi nuuskuttelemaan toisten koirien jättämiä merkkejä. Tästä mainitsin herralle ja se toikin sitten kapulan ihan kivasti.

Tämän jälkeen Nepo autoon ja Niji riehumaan alle minuutiksi patukalla. Viime kentällä käynti teki neidille ihmeitä, sillä neiti oli selvästi skarpimpi ja heti "me ollaan tekemässä ihmisäiskän kanssa jotain kivaa" -asenteella. Patukkajeejettelyjen jälkeen koira takaisin autoon ja odottelua, josko kentälle porukkaa tulisi. Yksi koirakko saapui, joten otin Nijille siinä sitten BH:n tottelevaisuusosuuden hieman pienennetyillä seuraamiskaavioilla läpi (+ ilman henkilöryhmää). Paikallaolokaan ei ollut mikään pitkä (ehkä reilu minuutti?), mutta siinä oli uutta häiriötä. Nimittäin kentällä ollutta seisojaa käskytettiin pillillä. En itsekään tätä tiennyt ennen p-olon aloittamista, mutta siellä se neiti vain pysyi. Toinen koirakko teki kaikenlaista lähellä Nijiä ja neiti pysyi hienosti.

Jeejeteltiin patukalla ja vapautin koiran, joka sinkosi kentällä lojuvan kapulan luokse!! Siis sen yli puolikiloisen, jota Niji inhoaa :D Sitä se kanteli ja hakikin oikein tomerasti, kun kerran sen sille heitin. Ehkä tämä nouto todellakin tästä lähtee suttaantumaan ;)

Niji autoon ja tauko. Kentälle tuli lisää porukkaa, joten saatiin lisähäiriötä. Laittelin Nepolle ruokakupin valmiiksi ja otin herran ulos autosta. Tehtiin seuraamista kentän toisella laidalla, missä ei ollut niin paljon elämää. Nepo jopa keskittyi hommaan ja malttoi seurata todella hienosti. Vapautus ruualle.

Nijin kanssa vielä toinen p-olo märällä hiekkakentällä. Äiti kävi häiriöimässä Nijiä kiertämällä tätä ympäri ja kävelemällä yli. Ei ongelmaa. Nijin vieressä tehtiin myös pienien koirien kanssa näyttelyharjoitusta, eikä sekään tuottanut suurta ihmetystä. Sitten vielä jeejettelyä pallolla ja pari luoksaria pysäytyksellä. Lopetin toiseen, koska neiti teki aivan superisti! :O Me tullaan tästä lähin tekemään sitten näitä kentälle, kun Nijillä on ihan eri asenne siellä kuin kotipihassa ;) Nijiin tulee sellaista tieteynlaista terävyyttä, jota hommaan kaipaan, mitä enemmän on häiriötä :) Outo.

Nijille vielä rullatouhuja. Eli irtorulla maalimiehelle, joka n. 5 metrin päässä ja lähetys hakemaan rullaa. Toistoja kolme ja pikkuhiljaa matkaa pidemmäksi. Sujui ongelmitta :)

Nepolle lopuksi seuraamista ja luoksareita pysäytyksellä (hitaita... :P). Pientä avon kaukoilua sekä henkilöryhmää, jossa kaksi ihmistä. Toinen Nepolle tuttu ja toinen ei.

Molempiin painajaisiin olen kyllä tyytyväinen. Nijille on alkanut tulla asennetta ja Nepo malttaa keskittyä :)