Suuntasin tällä kertaa molempien painajaisten kera hallille ja suhteellisen kivasti Nepokin hommia teki, vaikka stressasi ja veti kierroksia nuppiin ;) Tauotus teki herrallekin tavan mukaan hyvää, vaikka boksissa oleminen ei ollutkaan kovin mieluista aluksi. Hirveä huuto ja haukkuminen, kun ihmisäiskä touhusikin Nijin kanssa. Mustis 8) Hallilla oli myös muita reenaajia. Marjo ja Lotta kera Minon ja Elmon ja jossain vaiheessa myös Manta tuli Ruutin kanssa.

Aloitin Nijin kanssa ihan pikaisella puuhastelulla. Perusasentoja ja pallo lensi. Pallo muuten oli toista kertaa palkkalistalla ja pitääpä muistaa se ottaa useammin, kun neiti tekee sen eteen paljon paremmin kuin muiden lelujen. Voittaa jopa maassa pomppivat nappulat ;D

Nepo pääsi tämän jälkeen tekemään ihan yksinkertaista kontaktia sivulla ja seuraamista, joka oli järkyttävää. Koira seurasi ekan askeleen kivasti, mutta eteni sitten niin kauas, että viimeiset kylkiluut olivat jalkani kohdalla. Että sellaista. Otettiin nyppäystekniikka ja yhden askeleen seuraamisen hetkeksi käyttöön ja johan parani, vaikka edistymistä oli vielä ilmassa. Keskittyi kuitenkin, mikä oli positiivista sinäänsä. Tein myös luoksetulojen pysähdyksiä, joista ensimmäinen ei ollut pysähdystä nähnytkään, muut ok. Välillä Nepo oli paikallaolossa ja otettiin me yksi ryhmäpaikallaolokin, jossa Nepo tosin vinkui aivan ylettömästi. Pari kertaa teki pienen ryömimisliikkeen, mutta murahduksella homma loppui. Hieman siis kierroksia...

Nepo tauolle ja Niji kehiin. Tehtiin satunnaisen pituisia seuraamisia, jotka meni aivan superhienosti. Pallon kanssa tehtiin myös nopeita maahanmenoja ja sain jopa ujutettua niitä liikkeeseen. Jee! :D Ulkopuolistenkin silmin seuraamiseen tuli sitä pientä potkua ;) Lopuksi pelattiin taas metallikapulalla. Ei ihan niin innokasta kuin viimeksi, mutta jotain kuitenkin. Mietin Nijin kohdalle naksutinta tähän hommaan.

Nepo seuraavaksi remmiin ja tehtiin ruutua pitkästä aikaa. Ja tauko näemmä teki hyvää, koska Nepo teki ruudun kuin vanha tekijä, vaikkei paljon olla edes tätä reenattu O.o Oma moka on ollut se, että olen suoraan käskenyt koiran maahan ruudussa, joten Nepo menee suoraan maahan. Ruudussa oli nappula aina odottamassa kun koiran sinne lähetin. Pari kertaa tein ilman nappulaa ja ihan kivasti meni, vaikka irtoaminen oli hieman takkuisempaa. Koira hakee ruudun hyvin ja tietää aikalailla mitä tehdä. Lopetin ruutuilun siellä seisahtumiseen ja pari kertaa seisahtumisesta maahan. Nepon seisahtuminen oli aluksi hidas eli se tassutteli hieman minuun päin käytyään ruudussa. Lopetin touhun pariin nopeaan pysähdykseen ruudussa.

Nepon ruutuilusta innostuneena tein myös Nijille ruutua, joka oli n. 2m x 2m. Kävin laittamassa napun ruutuun ja lähetin Nijin nyt reilusta viidestä metristä. Hyvin irtosi ja neiti osaa myös pysähtyä ruutuun. Pari kertaa avustaja kävi laittamassa Nijin näkemättä napun ruutuun ja hyvin siltikin sinne juostiin. Tein pari kertaa kokeilumielessä niin, että käskin koiran ruutuun ja kun koira lähti nakkasin pallon menemään koiran eteen palkaksi. Hienosti toimi ja toi lisävauhtia touhuun. Niji oppi myös paikantamaan ruudun katseellaan, vaikkei sitä olla harjoiteltu. Sanoin Nijille "missä" ja vilkaisin itse ruudun suuntaan. Neiti vilkaisi ruutua ja tästä kehu. Sitten ruutuun. Nyt vaan matkoja pidentelemään ja ruutua suurentamaan :)

Lopuksi Nijille vielä seuraamisia ja pari liikkeestä seisahtumista. Kaveri otti pätkiä videolle ja hokasin, että seuratessa kävelen edelleen hieman kallistuneena koiraa päin ja toinen käsi viuhtoo toista kättä enemmän (tämä tosin on minulle jostain syystä ihan normaalia kun olen puolisokea :P ). Itse siis kiinnittämään huomiota siihen kävelytyyliin.

Kivasti onnistuneet reenit molempien osalta. Nepolle pitää tehdä hallilla paljon keskittymistä vaativia reenejä, mutta mukavia juttuja, jotta alkaa hieman laskemaan kierroksia. Kontaktia sivulla ja seuraamispaikan vaatimista. Tunnarijuttujakin voisi kokeilla ja ruuduntapaisia juttuja.

Varasin Nijille koepaikan Lapinlahden kisoista 30.3. Ensi viikolla laittelen ilmot menemään :) Saas nähdä, miten käy. Helppo kotikisoissa kisata, mutta nyt tulee totaalisen uusi paikka... Ajattelin käydä loppuviikosta treenaamassa jossain syrjäisemmällä kentällä / parkkiksella Nijin kanssa kisamaisesti muutamien liikkeiden osalta ennen lauantain möllejä.