Toko

Paikka: Koulun hiekkakenttä Sää: Aurinkoinen Häiriöt: Muita koiria + ihmisiä

Päästiin Nepon kanssa treenailemaan avoinluokkaryhmään treenaamaan O.O Olin hyvin järkyttynyt tästä, sillä ennen tehtiin kaikki yksin... Ennen "treenejä" otin seuraamista ja leikkimistä.

Paikallaolo: Reunimmainen neljästä koirasta, tuttu koira vieressä. Ennen itse paikallaoloa tein viisi maahanmenoa sivulla paikoillaan, tarkoituksena siis saada nopeat maahan menot. Pari oli ihan onnistunutta, mutta loput olivatkin sitten hitaita. Jätin Nepolle palkan taakse ja sen avulla koira ei nostanut kyynäriään! :D Tosin sitten viereiselle koiralle tehtiin nuuskimisongelman vuoksi luoksetuloja makuulla olosta, jolloin Nepo meinasi aina lähteä ja kerran lähtikin. Muuten paikalla olo sujui oikein hyvin! :)

Luoksetulosta seisahtuminen: 4x läpijuoksua, jonka jälkeen tein pysäytyksiä juoksusta siten, että juoksin itse koiran edellä ja pysäytin sen namilla. Välillä heitin lelun koiran taakse ja lähdin itse juoksemaan koira mukana. Kun koira pysähtyi, vapautin sen palkalle.

Noutaminen: Kokeilin ensin kerran noutoa ja se sujui erittäin hyvin! :D Pientä mälläämistä oli, mutta johtui lähinnä koiran "kierroksista" eli koiran pää tärräsi vaan itsekseen. Pitämistä ensimmäisellä kerralla en ottanut kauan, vaan palkkasin nopeasti siitä kun koira toi kapulan eteen, jolloin siis pureskelu tapahtuu. Seuraavaksi otin pitoharjoituksia namin avulla, jolloin pureskelu jää, koska koira keskittyy irti-käskyn ja namin saamiseen. Pitoja tein joku viitisen kipaletta. Pitojen jälkeen otin noutoa siten, että jätin koiran paikoilleen ja kapulan minun ja koiran väliin. Siitä sitten käskin koiran noutamaan ja kun koira tuli eteen luovuttamaan, niin näytin taas namia, jolloin sain hyviä luovutuksia aikaan. Näitä harjoituksia tein joku kolme yhteensä.

Kaukokäskyt: Ensimmäisessä sarjassa koira vähän kääntyi taakse, joten palasin sen luokse ja aloitin alusta. Sen jälkeen kaukot sujuivat hyvin. Otin siis vain kaksi "sarjaa".

Luoksepäästävyys: Nepolle "puolituttu" ihminen, otettiin juttu kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla Nepo nousi seisomaan, joten otimme uudestaan. Toinen kerta sujui oikein hvyin! :)

Olen erittäin tyytyväinen Nepoon, sillä tokoillessa se pysyi irti, vaikka samaan aikaan kentällä pyöri yksi Nepon inhokkikoira + yksi tuntematon. Tästä on jälleen hyvä jatkaa! :D

Haku

Paikka: Ampumaradan viereinen metsä Sää: Aurinkoinen Häiriöt: ihmisiä + koiria jonkin matkan päässä

Neljä n. 50x20 kaistaletta/"pistoa"

Ensimmäinen ilmaisu: Vieras maalimies, myötätuuli. Ensin Nepo ei oikein ollut mukana vaan söi lunta maasta jolkotellen vähän missä sattuu. Otin uudestaan, eikä sittenkään suunta ollut selvä. Kolmannella tai neljännellä kerralla juttu onnistui hyvin. Näytön lähdin tekemään ilman, että näytin koiralle mihin suuntaan, joten saimme asiasta huomautusta ;D Eli siis tästä lähtien näytä koiralle suunta myös näytöissä! Näyttö sujui ongelmitta. Maahan-käsky metrin päässä maalimiehestä. Palkkasin koiran itse nameilla maahan.

Toinen ilmaisu: Tuttu maalimies, itse pisto oli sitten vastatuuleen... Nepo lähti lupaavasti, mutta siihen se jäikin. Olisinkohan tähänkin kolme kertaa joutunut lähettämään ja kun viimein maalimies löytyi, niin poika päätti mennä asioilleen, joten rulla jäi matkan varrelle. Tein kuitenkin näytön Nepon palattua asioiltaan, joka onnistui hyvin. Koira pinkoi suoraan maalimiehelle ja meni käskystä maahan vajaan metrin päähän maalimiehestä, palkka minulta.

Kolmas ilmaisu: Sama maalimies kuin ensimmäisessä, myötätuuli. Tehtiin Nepon kanssa päivän ripein pisto ;) Hyvä me. Ilmaisukin sujui erittäin hyvin.

Neljäs ilmaisu: Sama maalimies kuin toisessa ilmaisussa. Tämä menikin sitten päin puuta, koska pisto oli taas vastatuuleen :P Eli siis jouduin lähettämään Nepon monta kertaa ja siirtyä samalla lähettämään koiraa aina vaan lähempää maalimiestä. No, kun koira lopulta hoksasi tyypin, juttu sujui hyvin. Otettiin vielä toinen ilmaisu samaan paikkaan hieman pidemmältä matkalta kuin onnistunut ilmaisu oli. Se sujuikin hyvin :)

Treeniä siis eri tuulensuunnissa! Tämä oli kuitenkin vasta toinen ihan "virallinen" hakutreeni metsään. Ollaan otettu enemmänkin hakuja huoneeseen tms. Kaikki piilot oli sijoitettu kauas (n. vajaa 50 m) lähtölinjalta.

Jälki

Paikka: Ampumaradan läheinen pelto Sää: Aurinkoinen Häiriöt: Tuttu koira ajoi jälkeä samalla pellolla

Alusta: Mutaa, multaa + jäätä Pituus: n. 50 metriä Muuta: pari erittäin loivaa mutkaa (väistin ihan märimpiä kohtia), napuja ja tyhjiä askelia eripituisina pätkinä, n. 1h vanha

Eipä ole pitkään aikaan mennyt jälki näin hyvin! Nepo suoritti jäljen kuin vanha tekijä, joten olen todella tyytyväinen. Yhdessä vaiheessa luulin, että eksyimme jäljeltä, mutta onneksi annoin koiran vain mennä. Se nimittäin selvitti tien oikein hyvin jään päältä.