Meistä on tullut kyllä taas ihan "himo" reenaajia kun näin usein tänne kirjoitellaan... O.o No ei vaineskaan! :) Pitää vaan alkaa petraamaan, kun Nijin tokokisat lähenee. Iloisia pikkutokoiluja ollaan otettu useaan otteeseen, joten meininki on pikkuneidillä ollut tähän mennessä juuri sellaista kuin haen: iloista, mutta tarkkaa. Eipä voisi parempaa koiraa tokohetkiä varten saada ;)

Sitten itse reenilöihin, jotka pidettiin vaihteeksi läheisellä koululla. Häiriönä oli Sepen lisäksi ohikulkijoita sekä läheisellä pihalla leikkivät lapset. Loppuvaiheessa reeniä kulki kentän poikki äiti lapsinensa, eikä heistä juuri häiriötä tuolle ollut. Hienoa!

Jätin tänään kokonaan pois liikkeestä seisahtumiset nyt kun ne taas sujuvat ja keskityin ripeisiin maahanmenoihin. Aloitettiin touhuaminen pienellä seuraamispätkällä, josta palkkasin patukalla. Sitten riehuttiin patukan kanssa ja leikin tiimellyksessä käskin koiraa maahan. Ripeistä hissimaahanmenoista lensi palkkaa milloin mihinkin suuntaan. Leikki jatkui aina välittömästi maahanmenon jälkeen. Hienosti neiti alkoi oivaltaa hommaa. Itse vaihtelin käskytysasentoa. Maahanmeneminen on neidille vaikeaa silloin kun seison. Vielä hieman petrattavaa tässä asiassa, mutta eiköhän se tästä ala suttaantua :)

Välillä otin seuraamisia lyhyissä pätkissä keskittyen käännöksiin, jotka olivat eilisten treenien jälkeen parantuneet aivan valtavasti. Yönyli asian miettiminen siis tehosi. Kaikki käännökset olivat kauniita: sopivan tiiviitä ja paikka oli hyvä koko käännöksen ajan. Palkka vaihteli aina patukasta napuihin. Hyvin neiti jaksoi, eikä häiriöt juuri vakuttaneet mihinkään.

Seurailujen jälkeen otin vielä maahanmenoja "liikkeestä" eli kontaktikävelyn tyylisesti lähdin liikenteeseen ja sitten käsky ja apu maahan. Tämä alkaa jo tuottaa tulosta. Niji on selvästi alkanut taas hoksaamaan homman jujun. Ei todellakaan vie kauaan, kun maahanmeno on täydellisesti kunnossa. Nyt kun ajattelee, niin olen sitä kyllä luvattoman vähän Nijin kanssa treenannut syksyllä suoritetun kurssin jälkeen :P

Koska meillä oli häiriökoira käytettävissä, otin Nijille paikallaolon häirittynä. Ajallisesti neiti nakotti maassa n. pari minuuttia. Sepe ja Säde temppuilivat melkein neidin iholla kiinni. Ei olla otettu paikallaoloa pitkiin, pitkiin aikoihin liikkeenomaisena, mutta tässäkin tapauksessa tauko näyttää tehneen tehtävänsä. Niji nakotti paikoillaan rauhallisesti tuumaillen. Luonnollisesti välillä piti vilkuilla kaverin touhuja, mutta kontakti minuun säilyi kuitenkin kivasti. Matkaa minun ja Nijin välillä oli vähän, ehkä joku 3-5 metriä. Vaikka liike sujuu hyvin, pitää ehdottomasti ennen koetta ottaa enemmän taas ryhmäpaikallaoloja, jotta liike saa lisävarmuutta. Tällä hetkellä p-olo on kuitenkin "huolenaiheista" vähäisin.

Lopuksi vielä luoksetulo käskytettynä. Vauhtia voisi olla enemmän, mutta pääasia on se, että Niji erottaa eteenistumisen ja sivulletulon toisistaan! :D Tein liikkeen kolmesti, ensimmäinen käskytettynä. Ekalla kerralla neiti tuli hyvin eteen, muttei lähtenyt tulemaan sivulle, joten jouduin antamaan toisen käskyn (tähän ei pitäisi sortua, vaan vapauttaa koira tylsästi ja jättää palkkaamatta...). Sivulletulo oli vino, joten nyt muistin vapauttaa koiran tylsästi ja otin sitten uudestaan Nijin eteen "kom"-käskyllä ja siitä sivulle = täysin suora! Toisella kerralla eteenistuminen hyvä ja sivulletulo suora! :D Jei! Kolmas kerta oli pelkkä "läpijuoksu", jotta hommaan alkaisi tulla vauhtia enemmän. Jätettiin tällä kertaa tähän.

Jos tämä meidän tahti jatkuu tällaisena, niin kyllä me siihen ykköseen tähdätään todellakin ;) Toivottavasti ainakin jonkimmoinen ykköstulos napsahtaisi, mutta eihän sille mitään voi, jos kaikki ei ihan putkeen mene. Tietääpähän ainakin, että on vielä paljon petrattavaa. Hieman vain huolettaa, että aloittaako neitokainen juoksunsa juuri kokeen aikoihin. Ilmassa on pieniä merkkejä juoksunpoikasista: karva irtoaa, Nepo on kiinnostunut Nijistä, samoin kuin muutama muu uroskoira. Eipä sille mitään voi, jos neiti päättää juoksentelun aloittaa tässä lähiaikoina.

Tähän loppuun ajattelin koota taas vähän liikkeiden "tilannetta":

Luoksepäästävyys: Harjoitelut todella vähän viimeaikoina, mutta on sujunut ihan kohtuu hyvin. Häntä heiluu ja peppu meinaa toisinaan nousta, kun pitäisi päästä tulijaa moikkaamaan.
Paikallaolo: Pysyy hyvin, mutta lisätreeni ei ole pahitteeksi. Sivulta maahan toisinaan hidas.
Seuraamiset: Ok, huomio erityisesti käännöksiin.
Liikkeestä maahan: Nopeutta lisää, muuten ok.
Luoksetulo: Vauhtia ja varmuutta, sivulletuloihin huomio.
Liikkeestä seisominen: Tällä hetkellä oikein hyvällä mallilla, mutta varmuustreeni ei ole pahitteeksi.
Estehyppy: Jaahas. Tämän hetken "murheenkryyni", mutta eiköhän tämäkin ala suttaantua, kun vaan palautellaan liike muistiin. Syksyn kurssin jälkeen ei olla pahemmin tätäkään tehty.