Tässä illan virkistykseksi tein koirille esine-etsintöjä sisällä leluilla.

Ensin hihhuloitiin Nijin kanssa, jolle tämä taitaa olla ensimmäinen kerta ikinä ellen pentuaikoina juttua tehnyt hyvin pienimuotoisesti.. Enemmän pitäisi näitäkin tehdä, mutta laiska mikä laiska ;D Niji etsi kuitenkin erittäin hienosti lelun joka kerta. Aluksi lelu pilkotti hieman piilostaan, mutta neljä viimeistä etsintää oli piilossa ja yksi korkeammalla tasolla. Tason vaihdoskaan ei tuottanut mitään ongelmaa. Niji käyttää nokkaansa kuin vanhatekijä, joten mitään kummoisempaa hommassa ei ollut. Tein ensin neljä lelunpiilotusta keittiöön ja yhden kylppäriin.

Nepolle tein myös saman jutun. Aluksi piilottelin lelua keittiöön ja Nepo löysi lelun yhtä hienosti kuin aina ennenkin etsintäjutuissa. Eipä herran nokka pettänyt tälläkään kertaa ;) Viimeisen etsinnän herra sai suorittaa huoneeseeni ja hienostihan Nepo selvitti tiensä lelun luokse, vaikka hieman vaikea piilo olikin :)

Hauska huomata koirissa eroa etsintäjutuissa. Niji on selvästi tarkempi ja rauhallisempi kuin Nepo, joka syöksähtää huoneeseen ja vasta sitten tarttuu hajuun. Sille onkin tärkeää, että rauhoitutaan kunnolla ennen etsintään lähtemistä ja itse käyttäydyn rauhallisesti. Nepo myöskin tarkistaa edelliset piilot, jota Niji taas ei tee. Mistä lie johtuu.

Pitääpä yrittää tätä tehdä useammin ja siirtää harjoitukset myös ulos. Esineiksi pitää kehitellä myös ihan niitä esineruututavaroita :) Nijille voisi kokeilla tarkkuusetsintääkin, kun Nepolle tarkkuusjutut on ihan ylivaikea juttu (keskittyminen herpaantuu helposti, eikä etsimisestä oikeastaan tule mitään).