Paikka: Erilaiset rakennukset/niiden pihamaa
Sää: Aurinkoinen
Häiriöt: Muita koiria (tuttuja + tuntemattomia)

Toko

Seuraaminen: Aluksi haahuilua vähän, mutta skarppasi otetta käännöksien jälkeen. Kivoja pätkiä, eikä yhtään estämistä. Ehkä hivenen vinoa välillä.

Luoksetulo: Eteenistuminen harjoituksen kohteena. Lyhyet matkat, ok.

Maahanmenoja: Uudella käskyllä, ok. Vielä käsi ohjastamassa, paljon toistoja.

Paikallaolo: Aika alle minuutti, ok.

Esineen etsintä

Paikkana kokonainen rakennus, jossa pitkä käytävä ja sen molemmin puolin huoneita, joista  yhdessä lelu oli. Lähetin koiran siis huone kerrallaan etsimään esinettä. Esine löytyi aina hyvin ja nopeasti sekä koiran työskentely huoneissa oli suurimmaksi osaksi järjestelmällistä ja nopeaa. Esineenä narupallo.

Jälki

Maastona nurmikkoa, lunta sekä kaksi kertaa tien ylitys -> toisella kertaa jälki meni hieman hiekkatietä pitkin, pituus 50 metriä eli ei kovin pitkä. Jäljessä oli kaksi kulmaa sekä kaksi loivempaa käännöstä. Jälki oli hieman hosumista, mutta loppua kohden parani. Pitkiä jälkiä edelleen meille treeneihin...

Hakua

Kaksi hakua isoon kaikuvaan halliin. Löysi maalimiehen (tuttu) nopeasti. Nyt hiottiin palautuksia ja ne sujuivat oikein hyvin, etenkin toisella kerralla, jolloin Nepo itse oma-aloitteisesti suoritti jutun. Näytöt onnistuivat nyt paremmin kuin koskaan ja koira meni jopa nätisti maahan! :D

Kokonaisuudessaan treenit menivät oikein hyvin. Nepo oli rauhallinen ja keskittynyt mitä teimmekään. Ympäristö oli koiralle täysin uusi, joten pientä stressiläähätystä oli etenkin sisätiloissa mukana. Stressi kuitenkin hävisi koirasta kun se pääsi tekemään jotain tuttua, kuten juuri "jätkän" etsiminen. Esinettä etsittiin ensimmäistä kertaa noin huone huoneelta eli mukana oli tyhjiä huoneita, jotka poika suoritti oikein mallikkaasti! :)

Näistä treeneistä jäi erittäin hyvä mieli! :D