Nepo

Paikka: Läheinen nurmikenttä
Sää: Pilvinen/viileä
Häiriöt: Sepe sekä Capo (Nepolle suht tuntematon), pari ohikulkevaa koiraa

TAVOITTEET
Seuraaminen/sivullaolo: Kontaktin pitäminen häiriöistä huolimatta. Sivullaollessa kontaktin pitäminen pitkään.
Maahanmeno: Lähinnä liikkeestä nopeuden hakeminen

Aluksi minun oli tarkoitus ottaa pelkästään maahanmenoja, mutta koska paikalla oli sopivasti häiriönä Nepolle melko vieras koira, niin otin sitten seuraamista heti alkajaisiksi. Seuruutin koiraa siellä täällä tehden käännöksiä sekä pysähtymisiä. Nepo alkoi kasata kierroksia jo heti kun näki toisen koiran revittelemässä kentällä, mutta yllätyksekseni tarjosi välittömästi kontaktia minulle höntäten katse minussa. Välillä toisen koiran puuhat, lähinnä lelun perään juokseminen sekä haukkuminen, vetivät huomion touhuamisesta. Jos kontakti tippui kun seuruutin Nepoa, nyppäisin hihnalla tai tein tiukan käännöksen jolloin koira alkoi pitämään kontaktiaan paremmin -> jos kontakti tippuu, tapahtuu jotain "ikävää". Nepo osaa seuraamisen, joten minusta on turha enää pyydellä koiralta kontaktia. Heti kun koira palauttaa kontaktin ja on muutama askel päästy eteenpäin, palkkasin sitä kehumalla rauhallisesti sekä sivelemällä sen kylkeä. Välillä annoin koiralle nappuloita ja riehuttiin patukalla.

Nepon seuraaminen oli tänään aivan liian tiivistä + vinoa, mutta se ei ole seuraamisen ensisijainen ongelma. Koira paineistuessaan liimautuu välittömästi kiinni reiteen, joten en tiedä onko tähän kannattavaa puuttua mitenkään. Nojailua kun ilmeni vain treenien alkupuolella. Tärkeintä minulle on, että koira pitää kontaktin.

Perusasennoissa kontaktin tippumista seurasi myös nyppäys tai vaihdoin paikkaa ja nykäisin koiran mukaan, jolloin se palasi automaattisesti sivulle kontaktin kanssa. Taas kehua siitä kun kontakti pysyi. Tällä kertaa ongelmissa oli mukana taas tassun laittaminen jalan päälle (!). Nepo on ruennut tekemään tätä myös arkielämässä. Se ei kunnioita minun henk.koht.reviiriä. Pitää muistaa pitää tiukka linja "tassuttelussa" tästä eteenpäin myös arjen pyörteissä. Raivostuttavaa..

Maahanmenoja otin liikkeestä hakien siihen nopeutta. Nyt Nepo on keksinyt uuden tyylin. Nyt se nimittäin pysähtyy kuin tatti ja menee siitä maahan. Ennen se hivuttautui eteenpäin mennessään maahan. Tämä on jo askel paljon parempaan :) Nyt vielä vaan enemmän hiomaan liikettä. Oma ihanne olisi se, että koira ns. "tippuu" maahan heti käskyn saatuaan. Nepo onnistui kaksi kertaa tekemään tämän! Hienoa! :)

Tein myös maahanmenoja siten, että peruuttelin itse ja käskin koiran maahan. Palkka lensi nappulan tai patukan muodossa etujalkojen väliin. Tämä meni kivasti ja Nepo pysähtyi painumaan maahan hyvin. Tässä tein toistoja aika paljon. Maahanmenojen kanssa käytin naksutinta.

Hmm.. Mitähän tästäkin treenistä oikein sanoisi.. :P Nepo oli lievillä kierroksilla ja se heijastui mm. juuri tuossa tassuongelmassa. Samoin seuraaminen oli tiivistä / paikoittain vinoa. Myös ääntely eksyy helposti kuvioihin paineessa. Tämän treenin peruspilareita oli kuitenkin se, että sain pidettyä koiran koko ajan paketissa. Nepo ei pahemmille kierroksille ehtinyt nousta, vaan alkoi jopa laskea kierroksia loppua kohden, joten pitäisi kai olla tyytyväinen.