Koulutusohjaajakurssiin liittyen teimme vielä viimeisen koulutusohjaaja näytön. Itse suunnittelin avoimen koirille kurssi kerran ja se meni hyvin :)

Nepon kanssa oltiin alokasryhmässä neljän muun koiran kanssa. Aiheena oli luoksepäästävyys, seuraaminen sekä maahanmeno. Muista koirista kaksi oli aivan uusia treenituttavia meille, mutta selvittiin silti hienosti, vaikka jännitin itse vähän hommaa... Hieman pieni terrieri Nepoa "ärsytti", mutta poika uskoi kiellosta hyvin. Ympärillä oli myös muita uusia treenikoirakkoja, jotka katselivat kurssin etenemistä vierestä.

Paikka: Koulun hiekkakenttä Sää: Pilvinen, pientä sadetta, koleaa Häiriöt: Vieraita + tuttuja koiria

Luoksepäästävyys sujui Nepon osalta hyvin, vaikka ihminen oli Nepolle melko vieras. Henkilö on ollut kerran meille maalimiehenä.

Oltiin ensimmäisenä ottamassa seuraamista ohjatusti. Aloitettiin siitä, että koulutusohjaaja käskytti meitä. Koska kärsimme pienestä kontaktipulasta, tartuttiin siihen. Eli muutaman askeleen seuraamista + vahvistus kontaktista. Pian kontakti palasi taas ennalleen. Seuraavaksi takerruttiin seuraamisessa pysähdyksiin, joissa Nepo hidasteli, eikä meinannut ensimmäisen seuraamispätkän aikana edes istua kun pysähdyin. En edes tiennyt näyttäväni jonkinlaisen käsimerkin pysähdyksissä O.O Ihan hyvä ottaa välillä ohjatusti tokoa... En itse edes tajunnut käsimerkkiäni... Perusasennot rivakoituivat kuitenkin loppua kohden hyväksi.

Seuraamisen jälkeen päästiin ottamaan itsenäisesti paikallaoloa. Tämä meni huomattavasti paremmin ryhmässä kuin viime kerralla! Piippailua oli ilmassa vain silloin kun kentällä muut koirakot liikkuivat paljon. Laitoin Nepolle palkan odottamaan n. metrin päähän koiran eteen, jolloin se valpastui namien vuoksi. Tämä toimi erittäin hyvin, eikä Nepolla ollut minkäänlaista intressiä noustakaan ylös. Välillä meinasi pieni terrieri kiinnostaa, mutta pieni "köhöm"-ääni sai pojan keskittymään hommaan. Tein satunnaisen pitkiä pätkiä ja kaikki sujuivat hyvin.

Lopuksi tehtiin vielä maahanmenoja hakien niihin nopeutta. Otin aluksi maahanmenoja leikin lomassa ja sitten liikkeestä pysähtymisinä. Ohjasin koiran maahan, jotta saisin rivakkuutta liikkeeseen. Ympäristö hieman kiehtoi liikaa, joka olisi näkynyt ilman käsiohjausta nopeudessa.

Jutut meni yllättävän hyvin siihen verrattuna, että ympärillä oli täysin vieraita koiria treenaamassa ja ne usein Nepoa kiinnostavat liikaa ja kierrokset nousee lasiin sekunnin murto-osassa. Sain kuitenkin pojan pidettyä aisoissa terävällä nyppäyksellä ja kiellolla, jolloin sen keskittyminen palasi välittömästi tekemiseemme. Tällaisia kurssinomaisia kertoja pitäisi ottaa enemmän, sillä harvoin tulee vieraiden koirien kanssa treenailtua näin ryhmässä muuten! :D