Minä olen ollut kyllä luvattoman laiska treenien ylöskirjoittamisen suhteen O.o Jostain kummallisesta syystä blogiin aina aloitan kirjoittamaan, mutten sitten kuitenkaan jaksa alkua pidemmälle tekstiä kirjoittaa. Siihen se sitten jääkin. Yritän parhaani mukaan parantaa tapani samalla kun koitan vähentää nettihetkiä, joita on päivässä ihan liikaa :P Riippuvainen sitä kai on...

Jeesboks. Aloitellaanpa tuosta vanhemmasta puikulakuonosta :)

Nepon kanssa ollaan pitkin viikkoa harjoiteltu paikallaan käännöksiä, joissa ollut tavoitteena äänenkäytön pois saaminen. Sisällä ok, ulkona en ole edes vielä kokeillut. Ennen treeniä pitäisi saada höyryt pois herrasta. Seuraamista käyty pari kertaa kentällä treeniseurassa sekä ilman harjoittelemassa. Vonkuminen on tullut mukaan kuvioihin ja sitä on sitten vaikea saada kitkettyä pois! Nepo ei vielä puolitoistavuotta sitten piipannut ikinä tokoillessa, mutta nyt se sitten on alkanut olemaan oikein maanvaiva tuon kanssa... Mutta sinnikkäästi jatketaan seurailujen hiomista ;)

Noutamista harjoiteltu ja taas on ongelmalistalle pöllähtänyt vinosti eteentuleminen. Se ei ole ollut hetkeen ongelmana, mutta oli vikatikki tehdä noutoja liian innokkaan koiran kanssa. Kostautui homma jälleen kerran :P

Merkille menoakin kokeiltiin pitkästä aikaa ja hyvin sujuu :) Matka ei ollut silloisissa treeneissä pitkä. Palkka tuli milloin mistäkin: Merkiltä tai minulta. Hienosti herra jaksoi aluksi, mutta jossain vaiheessa homma selvästi alkoi kyrsimään isoa böögiä, sillä ääntely tuli kehiin myös tässä + ennakoi minulta tulevaa palkkaa, joten vaihdoin palkkauksen suosiolla merkille.

Seuraavaksi siirrytään tuohon nuorempaan haivenkarvaan:

Nijin kanssa seuraamiseen haettu lisää keskittyneisyyttä. Homma alkaa olla aikas hyvin hallinnassa, etenkin kun ohjaaja on oppinut jollain tasolla kävelemään suoraan! ;D Tietenkin virheitä sattuu edelleen myös ohjaajalle ;) Eli lähden joissain tilanteissa jälleen kerran huomaamattani koiran matkaan ja siitähän ei sitte mitään hyvää seuraa: Niji väljentää seuraamista + tiputtaa kontaktin. Mutta kaiken kaikkiaan seuraamisesta on tullut tiiviimpää ja Niji on enemmän mukana touhussa, mikä on aivan loistava juttu :) Keskittymisen lisäksi pitää alkaa kestävyyttä hakemaan hommaan. Nyt menee kaksi alokkaan mittaista seuraamista keposesti kerrallaan. Mutta työtä pitää tehdä, jotta ollaan siinä pisteessä, että BH-koetta voi edes harkita.

Sivulletuloon olen hakenut nopeutta. Samalla harjoitellaan luoksetulon eteenistumisen sekä sivulletulon erottamista toisistaan. Tällä hetkellä homma sujuu hyvin :)

Opetan myös neidille uuden istumiskäskyn, koska Niji istuu väärin ajatellen kaukokäskyjä. Tarkoitus on, että kaukoissa takajalat pysyy paikoillaan. Tällä hetkellä seiso-maahan -vaihdoksissa ei mitään onkelmaa. Vielä lisää varmuutta + istuminen sekaan, niin voi harkita matkan pidentämistä.

Noutamista koottu pitämisharjoituksilla, joita on tehty mm. kynällä sekä leluilla. Eli koiralle käsky "ota" -pitää sekunnin esinettä suussa- ja käsky "irti" sekä palkka. Niji pitää esinettä liikuttelematta hyvällä otteella :) Pitoaika on ollut maksimissaan viisi sekuntia. Tästä hitaasti etenemään.

Tässä jotain touhuja menneeltä viikolta. Käytiin kerran ampumaradalla reenaamassa molempien kanssa. Nepo teki kivasti pienestä häiriöstä ja painostumisesta huolimatta :) Pari seuraamiskuvaakin saatiin, kiitos Riikan ;D Laittelen ne joskus myöhemmin :)