Nepo

Paikka: Koulun hiekkakenttä
Sää: Aurinkoinen, viileähkö
Häiriöt: Kaksi koiraa omistajansa kanssa, lehmät pellolla, muutamia ohikulkijoita

TAVOITTEET
Ensisijainen tavoitteemme oli saada tokoiluun hieman erilainen mielentila, sillä Nepo vetää kentällä kierroksille
Sivulletulo: Paikan hiominen
Maahanmeno: Liikkeestä, nopeutta
Kaukokäskyt: Nopeus, paikan pitäminen (meinaa kääntyä taaksepäin)

Aloitettiin sivulletuloilla sekä askeleen-parin seuraamisilla. Erityistä huomiota siis paikkaan sivulletulossa. Nyt Nepo tuli nimittäin selvästi eteen sekä vinoon johtuen kentän tuomasta paineesta. Kenttä on siis sama, millä kokeet pidettiin. Jostain syystä Nepo vetää nyt kierroksille itsensä kentällä.

Sivulletuloissa käytin suosiolla namipalkkaa sekä pientä käsiapua + hihnasta nyppäämistä. Nepo paransi huomattavasti sivulletuloaan lopputreenausta kohden. Otin myös yhden-kahden askeleen seuraamista, mikä sai Nepon ottamaan taas huonon paikan ja kun pysähdyttiin, niin koira oli edistänyt taas vanhalle paikalle aivan liian eteen. Seuraamisesta pysähtymistä jankattiin ja jankattiin. Lopputuloksena pystyin ottamaan yhden askeleen ilman käsiapua ja koira pysähtyi nätisti oikealle paikalle. Nepo alkoi jo hieman tasata kierroksia, mikä oli hyvä merkki.

Seuraavaksi otettiin kaukokäskyjä mielenvirkistykseksi. Nepo teki todella nättiä työtä. Ainoa miinus oli se, että poika koitti päästä takapalkalle menemällä koko ajan vinompaan. Sain kuitenkin onnistumaan muutamia tosi hienoja (ja nopeita!) istu-maahan -sarjoja ilman liikkumista.

Maahanmenot olivat nyt hieman hitaita. Nepo pysähtyi kyllä kuin tatti, mutta menee maahan melko hitaasti. Käsiavulla sain hommaan reippautta. Tässä vaiheessa treeniä tajusin laittaa ruokakupin odottamaan kentän laidalle, jonne koiran sitten vapauttaisin treenien päätyttyä. Tämän jälkeen maahanmenot paranivat huomattavasti. Siispä ruokakuppipalkka kehiin seuraavallakin kerralla :D

Ruokakupille vapautuksen tein eteenmenona. Eli käsky "eteen" ja ruokakupin luona maahan. Toimi kuten aina ennenkin lelun kanssa :)

Ihan ok treenit. Ainoana isona miinuksena se, että Nepo oli kierroksilla alkupuolella treeniä ja tasoittui hitaasti. Kentälle tullessa se jo kyyläilee valmiiksi toisia koiria, vaikkei niitä edes ole. Siispä enemmän treeniä kyseisellä kentällä + vastapainona treeniä häiriöttömimmissä ympäristöissä.

Niji

Paikka: Koulun hiekkakenttä
Sää: Puolipilvinen, hieman sateinen
Häiriöt: Ohikulkevia autoja, lehmät pellolla, kolme muuta koirakkoa treenaamassa

TAVOITTEET
Luoksepäästävyys: Pepun pitäminen maassa
Paikallaolo: Ryhmässä, ajan lisääminen
Seuraaminen: Askeleen seuraamisia lyhyesti kerrattuna eiliseltä
Maahanmenot: Nopeutta sekä käsimerkin häivyttämistä

Luoksepäästävyydet sujuivat kivasti. Hieman meinaa peppu nousta, mutta pysyi kuitenkin kivasti paikoillaan. Luoksepäästävyyden teki kaksi ihmistä.

Paikallamakuu tehtiin ryhmässä tuttujen koirien kanssa. Edelleen Niji meinaa reagoida muiden vapautuksiin. Tyttöä myös kiinnosti kovasti vieressä maannut Mocca-hoffi, jonka luokse teki yhdessä vaiheessa mieli mennä. Niji nousi kerran lähteäkseen Moccaa moikkaamaan, mutta lopetti aikeensa kiellosta. Kävin korjaamassa koiran paikan ja jatkoimme hommaa. Tämän jälkeen juttu sujui taas hienosti. Paikallaolotreenejä siis jatketaan vielä.

Seuraamisia tehtiin eilisen kurssin tyyliin. Eli askel ja pysähdys, tein myös käännöksiä lähinnä vasempaan. Palkkaus satunnaisesti. Käsiapua en käyttänyt. Niji alkaa hoksata hommaa hienosti! :)

Maahanmenojakin tein samaan tapaan kuin eilen. Maahanmenot alkaa nopeentua hyvää vauhtia ;)

Niji oli taas iloinen oma itsensä. Hieman toisten koirien läheisyys saa neitiin jonkinlaista mielistelemistä muita koiria kohtaan. Ilmeisesti se ei ihan varma tilanteen kulusta ole? Neiti meinaa vähän olla herkkiskaudella eli jotain uutta ja yllättävää saatetaan vähän hätkähtää. Tämän hätkähtelyherkkyyden vuoksi teinkin treeneistä mahdollisimman iloiset ja leikintäyteiset. Ainakin koiralle tuntui jäävän hyvä mieli treeneistä :)