Nyt se alkoi! Kesäloma nääs :D

Minulla se ei tosin ole kovin "loma", mutta kesä kuitenkin. Olen kesäkuun töissä Kajaanissa eläintarvikeliikkeessä koulun työssäoppimisten merkeissä. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla matkaan Irlantiin kaverini kanssa työharjoitteluun myöskin huskykenneliin. Päästään myös paikalliseen koirahoitolaan töihin :) Liput ja kaikki muu on jo hoidettu, joten matka on todellinen vaikkei se vielä siltä tunnu. Ehkä sitten jossain vaiheessa alkaa itselleni hahmottua... :)

Nepo nautti suunnattomasti hetkestä jolloin pääsi ulos autosta juoksemaan pihamaalle kotiuduttuamme Kuhmoon. Poika juoksi sydämensä kyllyydestä moikkaamaan muita häkkien läpi. Nepo pääsi heti illalla testaamaan häkissä elämisen iloja, sillä täällä on meneillään pienenmoista remonttia vesivahingon vuoksi... Keittiön lattia on revitty kokonaisuudessaan auki ja kaikki kaapistoista lähtien on ängetty olohuoneeseen, joka on hieman -eh- täynnä. Riittää kun yksi belgi pyörii jaloissa.
Nepon kanssa suunnataan jälkipelloille tavoittteena kasvattaa pituutta sekä tarkentaa kulmia. Esineitäkin aletaan harjoitella tässä heti aluksi. Jospa jälkeily lähtisi käyntiin isommankin herran osalta. Pitäisi vaan jaksaa talsia niitä jälkiä tuonne metsikköön sekä pelloille ;D Hakuilemaan tullaan jonkinverran jos vain mahdollista. Toivonmukaan saadaan rullailmaisu mallilleen. Tokoa jatketaan ja liikkeitä hiotaan. Jotenkin on vain Nepon kanssa jumahtanut samoja asioita jankkaamaan, kun ei kehtaa edetä mihinkään ennen kuin päästään kisaamaan -jos päästään. Tunnaria ajattelin kuitenkin huvinvuoksi kokeilla, vaikka tuskin me sinne asti edetään ikinä ;D

Kesäkuun lopulla Niji pääsee heti 5kk täytettyään pyörähtämään Joensuussa belgienerkkarissa, joten näytelmä meillä tiedossa. Neiti pääsee myös jälkeilemään nyt tässä kun olen taas peltojen äärellä Kuhmossa. Jospa tämä lähtisi nyt oikein kunnolla käyntiin. Tarkoitus saada jälkiä pidemmäksi sekä serpentiiniä mukaan kuvioihin. Tokoilua jatketaan eteenpäin. Maahanmeno olisi ihan jees saada kuntoon tässä kesäkuun aikana, joten sitä työstetään koko ajan. Jostain syystä se on ollut Nijille vaikeaa.. Tai sitten minä olen vain huono kouluttaja. Hakumetsiin sekä -huoneisiin aion myös tässä loman aikana suunnata. Tarkoitus saada metsään loppukuusta vieras maalimies mikäli pääsen hakua ottamaan niin paljon. Rullailmaisuakin pitää alkaa heti rakentamaan rullan noutamisen muodossa lyhyillä etäisyyksillä. Tämän päivän aikana tuli taas mieleen, että ehkä minä sittenkin lähden pelastuskoirapuolelle ihan vakavissaan tuon turriaisen kanssa. Jälki ja haku vain todella varmoiksi, niin kaikki ok :) Raunioradoille pitäisi päästä useammin seikkailemaan. Onneksi täällä kotosalla on kaikenlaisia paikkoja joissa seikkailla.

Ja ehdottomasti lenkit rannalle ovat ohjelmassa tänäkin kesänä! Nepo saa vaan luvan totutella siihen, että pieni natiainen kulkee välillä mukana tuohon lähirannalle (matkaa joku n. 1 km suuntaansa). Nepo pääsee varmasti pyöräilemään ja nauttimaan minun kanssa kahdenkesken tehtyjä retkiä kauemmas uimarannalle. Toivottavasti saadaan tuttavan kanssa myös yhteisreeniä aikaan lähellä sijaitsevan kyläkoulun kentälle. Vähän häiriötreeniä molemmille, mikäli saan autokyytiä sen verran tuolle pienemmälle. En viitsi sitä matkaa pentua kävelyttää/kantaakaan ;D

Sivuja koitan päivittää heti kun mahdollista! Valitettavasti kuitenkin koneeni ei ole vielä toimintakunnossa, enkä viitsi tällä hitaalla koneella mitään tehdä. Tukkeutuu vielä ja tilttaa. Sivuille on luvassa seuraavaa:
- Arvio Nepon rakenteesta ja luonteesta (tehdään koulussa arviointi ja testaus -kurssia varten, joten laitan sen samalla sivuille näkyviin)
- Nijin kasvua seurataan silloin tällöin
- Kuvia on tulossa jossain välissä kunhan saan taas koneeni pelaamaan (valitettavasti osa uudemmista kuvista on sitten historiaa, joten pahoitteluni...)
- Uudistuneet esittelyt molemmille (päivitystä oikeastaan)
- Omistaja-sivu uusiksi (suunnitteilla on EHKÄ ihan oma "sivunsa" tuherruksilleni sekä sarjakuvaideoille)

Siinäpä ne tärkeimmät taisivatkin olla. Muutakin pientä säätöä on tulossa jahka saan aitan siivottua ja tavarat asetettua sinne ;)