Niji (eilen)

Paikka: Ravirata
Sää: Pilvinen
Häiriöt: Sepe

TAVOITTEET
Paikallaolo: Ei nousemista p-olosta -> tähän puuttuminen tarvittaessa, häiriköinti harjoitusta
Liikkeestä seisominen: Käsimerkin poistaminen
Luoksetulo: Eteenistumisen treenausta

Paikallaoloa ensin Sepen kanssa, Niji oikeassa laidassa. Aikaa joku minuutti ja etäisyyttä koiriin viitisen metriä. P-olo sujui hyvin. Ei onkelmaa. Hieman saisi olla terhakkaampi, mutta tällä hetkellä riittää, kun pysyy hienosti paikallaan. Tämän jälkeen Sepe ohjaajineen häiriköi meidän ympärillä. Jos koira nousi, kävin sen palauttamassa paikalleen ja kehuin paikallaolosta. Sujui kivasti. Tällaisia lisää + normaaleja paikallaoloja pitentäen aikaa. Myös paikallaoloa ruokakupilla! Jää aina tekemättä kun tulee kiirus lähteä kouluun :P Tällä hetkellä kupin kanssa ollaan tahkottu luoksetulon eteenistumista. Voisi yrittää ainakin viikonloppuaamuina ottaa kupille paikallaolon, pitkän sellaisen.

Liikkeestä seisahtuminen on neidillä täydellinen! Mitään käsimerkkejä ei tarvita. Liike siis periaatteessa valmis. Vaihtelevuutta treenaukseen. Voisi tämän liikkeen oikeastaan jättää treeneistä joksikin aikaa ja palauttaa jossain vaiheessa mieliin, kun saan liikkeestä maahanmenon kuntoon :)

Luoksetulon eteenistumista tahkottu jälleen. Osaa hakea paikan todella hienosti, mutta meinaa edelleen mennä sivulle. Outoa, koska käskyt ovat kuitenkin aivan erilaiset.. Varmuutta ja lisätreeniä tähän vain lisää, niin eiköhän ala suttaantua. Otin myös muutamia vauhtiluoksetuloja. Heitin lelun tällä kertaa jalkojen välistä taakseni. Ehkä tämä helpottaa myös paikan hakemista kun saan eteenistumisesta varmemman.

Nepo

Paikka: Läheinen nurmikenttä
Sää: Pilvinen
Häiriöt: Sepe, leikkikentällä leikkivät lapset, pari koiratonta ohikulkijaa

TAVOITTEET
Seuraaminen: Varovaista katsastusta, miten häiriö vaikuttaa
Paikallaolo: Häiriössä
Liikkeestä seisahtuminen: Pientä kertausta
Luoksetulo: Eteenistuminen

Seuraaminen sujui häiriöistä huolimatta kohtuu kivasti. Mukaan tuli lähinnä painamista, muttei sitäkään pahasti. Perusasennossa paikka hyvä, mutta liikkeelle lähdettyä koira hieman edistää. Ei pahasti, mutta edistää kuitenkin. Mutta, positiivista on, että paikka on alkanut herralle hahmottua! :) Ei me turhaan ollaakaan sen kanssa väännetty ;D

Liikkeestä seisahtumisissa ei minkäänlaista ongelmaa. Tosi näpsäkkä pysähtyminen niille sijoilleen :)

Paikallaoloa otin samalla, kun Säde touhusi Sepen kanssa luoksetuloa. Nepo malttoi, mutta paikallaolon jälkeen alkoi tulla liikkeiden tekoon ääntelyä :/ Hmm.. Kerää siis kierroksia maatessaan..

Eteenistumisia sekä yleisesti luoksetuloa väännelty. Sujuu kivasti.