Tuttuun tapaan kokoonnuttiin Raasakan koulun kentälle tokoilemaan kurssin merkeissä :) Häiriönä paikalla oli tällä kertaa kaksi muuta koirakkoa sekä kaikki muu yleinen hälinä, mitä tuohon aikaan aina kentän ympäristössä on ollut (junia, autoilijoita, pyöräilijöitä, tällä kertaa myös jalkkista pelaavat pikkupojat tien toisella puolella). Sää oli aika lämmin näin syyssääksi. Aurinkoa ei näkynyt, mutta muuten kiva ilma treenata. Hieman tuuli. Minulla ei ollut sitten mitään millä olisin saanut etuhiukset kuriin, joten ne hyppivät sitten silmillä vähän väliä :P

Aloitettiin tuttuun tapaan luoksepäästävyydellä, joka otettiin koemaisesti. Meni ihan mukavasti, vaikkakin neidin peppu meinaa edelleen nousta. Malttoi kuitenkin hyvin. Paikallaolo sujui hyvin. Tämäkin tehtiin käskytettynä. Ainoastaan pieni nousu yritys, johon puutuin hymähtämällä vihaisesti. Niji laskeutui salamana maahan ja aloitti sen jälkeen terhakkaan paikallaolon. Neidille alkoi ihan selvästi tulla tylsää ja meinasi hajujen perään lähteä kun nousi. Liike sujui muuten ongelmitta :)

Seuraavaksi takerruttiin seuraamiseen. Ensinnäkin ohjaajalle taas sitä ohjeistusta: Älä rupea hidastelemaan, vaan kävele reippaasti! :O Ja edelleen huomionkiinnittäminen omaan asentoon. Tällä kertaa sain todeta, että Niji osaa seurata. Aivan uskomattomat käännökset, vaikkakin vielä melko löysät + pienien apujen kera. Niji oli myös todella hienossa vireessä kun palkkana olikin satunnaisesti lihapullaa nappuloiden sijaan ;) Näin neitiin löytyi sitä kaivattua intoa. Ei pitäisi pitäytyä vanhoissa tavoissa :P Tehtiin siis Nijin kanssa seuraamisia käännöksien kera. Melko pitkiä pätkiä (ehkä max. parikymmentä askelta?). Otettiin myös ensimmäistä kertaa juoksua mukaan kokeilun vuoksi. Saipa siinäkin todeta sen, että Niji on aika taituri. Neiti piti hienosti paikkansa. Ainoastaan minun hidastaessa vauhtia, Niji meni hieman edelle, mutta korjasi hienosti paikkansa! :)

Otin yksinään seuraamisien ohessa liikkeestä seisomista, joka sujui tänään hienosti. Palkkauspaikkaa vaihtelin paljon ja tein pysäytyksiä vaihtelevissa pituuksissa. Niji pysähtyi joka kerta hienosti tasan sillä sekunnilla kun annoin käskyn. Apuna enää pieni katsahdus koiraan päin :)

Hyppyäkin kokeilin yksikseni. Se sujui myös hyvin. Edelleen Niji jää alustalle ja se pitää sieltä kutsua ennen kuin kääntyy. Ja jos se kääntyy, on se hidasta. Tähän siis ripeyttä hakemaan! Muuten liike valmis ;)

Liikkestä maahanmenoilla jatkettiin. Aloiteltiin sillä, että otin koiran eteen ja aloin peruutella namin kanssa. Sitten käännyin itse ja ohjasin koiran maahan. Jatkoin matkaa koiran luota korkeintaan viiden metrin päähän. Tästä siis vain jatkamaan :) Maahanmenon kanssa on vielä paljon harjoiteltavaa, koska edelleenkin istumisen kautta on neidin mielestä paras mennä maahan... Pitää varmaan opettaa maahanmeno uudestaan uudella käskyllä, jotta se alkaisi sujumaan...

Ensi kerralla pidetään sitten leikkimieliset kisat O.o Mitenköhän lie siellä sitten käy ;D

Nijistä löytyi tänään sitä kaivattua jytyä. Neiti näytti tänään kyntensä ja sen tason, mitä se on. Meillä on siis lähes kaikki liikkeet alokasta varten hanskassa pientä hienosäätöä lukuunottamatta, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ;)